Nog helemaal vol van de indrukken van gisteren werden we vanmorgen rond half 8 wakker. Omdat de douches op deze camping tussen 9 en 10 uur schoongemaakt worden en wij om 11 uur uiterlijk van de camping af moesten zijn we voor het ontbijt gaan douchen.

Na deze opfrisser hebben we ontbeten en de camper vertrek gereed gemaakt. We hoefden niet zo ver te rijden naar Nanaimo ongeveer 3 en een half uur. We kozen voor de Oceanside route, want jakkeren op de snelweg kunnen we in Nederland ook. Bij de camping van Qualicum Bay zaten mijn vriendjes weer boven in de boom. Ik heb nog even naar ze gezwaaid en toen zijn we door gereden naar Qualicum Beach (dorpje ernaast). Terwijl we dit dorpje binnen reden zagen we een hertje op de golfbaan tussen de golfers lopen. We natuurlijk grappen dat hij ook graag een balletje wilde slaan. In Qualicum Beach hebben we bij de supermarkt broodjes gehaald voor tussen de middag en Nanaimo Bar koekjes. Deze koekjes hadden we aan boord gekregen bij MacKay en die vonden we erg lekker. Na de boodschappen zijn we verder gereden naar het begin van Nanaimo. Onderweg kwamen we nog 3 hertjes langs de kant van de weg tegen. Hier wisten we dat er een Michaels zat, want die hadden we op de heenweg gezien. Hier wilden ik even kijken naar de scrapspullen en tegenover de Michaels zat een boekenwinkel en daar wilde Romy even kijken. Sjon en mijn vader zijn naar de supermarkt gegaan om het lege plastic in te leveren. Dit leverde toch nog $ 2,60 op. Omdat het inmiddels 2 uur was hebben we bij de Starbucks, welke standaard in een boekenwinkel zitten koffie gehaald en hebben in camper de broodjes gegeten. Hierna hoefden we nog maar een klein stukje te rijden voor de camping. We hebben plaatsje 146 gekregen. Het is niet zo'n mooi plekje als de afgelopen dagen, maar ook nu hebben we uitzicht op de oceaan.

camper uitzicht

Alleen zien we nu de veerboot heen en weer gaan. Nadat we de camper hebben aangesloten zijn we begonnen met alles inpakken en opruimen. Tussendoor hebben we kipshoarma gegeten met sla en een soort van pitabroodjes. Na het eten hebben we bij een kiosk op de camping een ijsje gehaald en hebben deze op een bijbehorend terrasje opgegeten.

uitzicht2

Terug gekomen op de camping hebben we de laatste spullen opgeruimd en een spelletje gejokerd. Morgen moeten we heel vroeg op, want we willen een boot eerder nemen. We hebben die van half 9 gereserveerd, maar toen wisten we nog niet dat we om half 12 de camper al moesten inleveren. Het is bijna 2 uur varen met de boot en ook nog bijna een uur vanaf de haven rijden, dus snel rekenen wordt het allemaal maar kiele kiele. Er hoeft maar iets tegen te zitten en we zijn te laat. En al zijn we 5 minuten te laat, dit kost dan $ 30,-- per uur. Dus vandaar een boot eerder. Echter één boot eerder is bijna 2 uur eerder, namelijk 6:20 uur, de eerste boot. Dus de wekker gaat om kwart over 4, want om 5 uur willen we richting de boot. We staan liever daar even te wachten, zodat we zeker weten dat we op de eerste boot zitten, als dat we iets later vertrekken en letterlijk de boot missen. Vannacht is de laatste nacht in de camper. De laatste 3 nachten in Canada zitten we in een hotel in Vancouver.