Vanmorgen werden we vroeg gewekt door een zonnetje in ons gezicht. Na het ontbijt hebben we vast wat spullen ingepakt.

Dit omdat we morgen de hele dag weg zijn en dinsdag we eerst van Campbell River naar Nanaimo moeten rijden alvorens we daar de camper kunnen gaan schoonmaken. Woensdag moeten we namelijk al vroeg met de boot naar het vaste land en de camper om half 12 inleveren. De camper moet dan opgeruimd en schoon zijn van binnen. En omdat we vandaag toch niets op de planning hadden staan hebben we vast een gedeelte ingepakt. Na de lunch hebben we de camper losgekoppeld en wilden we naar het Strathcona Provincial Park rijden. Onderweg hiernaartoe zijn we eerst naar de haven gegaan waar de boot voor de whale watch ligt zodat we morgenochtend niet hoeven te zoeken. Dit hadden we zo gevonden en daar kwamen we erachter dat het Strathcona Provincial Park wel dichtbij is, maar dat de watervallen of andere leuke dingen diep in het park liggen op wel 2 uur rijden van waar we op dat moment waren. Okay, is er dan iets anders wat leuk is en dichtbij? Jazeker Elk Falls Provincial Park, dat is ongeveer een kwartiertje rijden en daar zijn 2 hele mooie watervallen. Wij dus op pad en hadden de watervallen al snel gevonden. Voor de eerste waterval "Elk Falls" moesten we ongeveer een 300 meter naar beneden lopen. Het was een waterval in etages en we konden echt aan de rand van de waterval komen.

Elk Falls Elk Falls2 Elk Falls3

bij de waterval

We hadden natuurlijk in Wells Gray Provincial Park al mooie watervallen gezien, maar het feit dat je bij deze zo dichtbij kon komen maakte deze wel heel spectaculair. Na genoten te hebben van dit waterfestijn moesten we de weg weer naar boven wandelen. En na boven is altijd zwaarder en moeilijker dan naar beneden. En helemaal bij dit stukje. Dit stukje was heel stijl, dat zelfs Sjon buiten adem boven kwam. Na deze waterval zijn we naar de Moose Falls gereden. Ook hier moesten we een stukje naar beneden. En vonden we die andere al erg, deze was nog erger en verder, namelijk het dubbele van de eerste. Maar ook deze waterval met meertje ervoor maakte het waard om af te zien.

Moose Falls2 Moose Falls

We hebben even heerlijk in het zonnetje op een rotsblok gezeten en genoten van het watergebeuren om ons heen. Na de klim terug zijn we in de camper gestapt en zijn toen weer terug gegaan. Het was inmiddels al 5 uur. Onderweg zijn we gestopt om onze motorhome wat te drinken te geven en omdat we zelf inmiddels honger hadden gekregen zijn we gestopt bij Dairy Queen om wat te eten en onszelf daarna te trakteren op een blizzard. Tegenover de Dairy Queen lag de dock van de ferry naar Quadra Island en omdat de ferry net was aangelegd gingen we daar even bij kijken.

veerboot

Nadat de boot weer geladen was vertrok zij "Powell River Queen" naar het eiland. Ik denk dat het een 10 minuten varen is naar het eiland, je kan de boot de hele tijd in de gaten houden. Toen de boot weg was zijn we naar de camper gelopen en weer terug richting de camping gereden. Zoals gezegd gaan we morgen wederom een whale watch doen en moeten hier nog vroeger voor op dan bij de vorige. We vertrekken nu namelijk al om 8 uur en moeten er om half 8 al zijn. Het is ongeveer 3 kwartier rijden en dat betekend dus dat we om kwart voor 7 op weg moeten. Hiervoor moeten we ontbeten en al hebben. Maar goed het is voor een goed doel. Hebben we van deze kant een klein verzoekje aan iedereen die ons volgt tijdens de reis, namelijk duimen dat we orka's zien.......