Vanmorgen waren we niet al te vroeg wakker en na het ontbijt hebben we de camper losgekoppeld en zijn we de weg terug richting de bewoonde wereld gaan berijden.

Onderweg zijn we gestopt in Telegraph Cove, een klein van oorsprong vissersdorpje.

Telegraph Cove hertjes onderweg

Na hier even wat gekeken te hebben hebben we onze weg vervolgd. De 19 (wegnummer waar we overheen rijden) vanaf Port McNeill tot aan Campbell River is lang en lang. Het is absoluut een mooie weg, maar zo lang en zo veel van hetzelfde dat het bijna saai wordt.

onderweg

Ik ben normaal gesproken niet iemand die tijdens het autorijden als passagier in slaap valt maar op deze weg is het nu 2 keer gebeurd. Op de heenweg en vandaag ook op de terugweg. Aan het begin van Campbell River zat een grote Walmart, waar we gestopt zijn om voor de laatste dagen dat we in de camper zitten brood te halen.

walmart walmart2 ijsje eten

Na deze boodschappen zijn we langs de oceaanroute naar de camping gereden. Hier waren we rond 6 uur aangekomen. We hadden plaatsje 4 toegewezen gekregen en dat is de eerste rij vanaf het water gezien. Ons uitzicht is dan ook spectaculair kunnen we je zeggen. Er zit een klein mini haventje tussen onze camper en het open water. Iets verder weg hebben we een eilandenkam met eeuwige sneeuw in het zicht. Ook hebben we op deze camper normaal functionerend internet en dat is ook fijn.

op de camping uitzicht vanuit de camper

Nadat we de camper weer voorzien hadden van alle toeters en bellen hebben we de aardappels geschild en het eten klaargemaakt. Terwijl het eten op stond ben ik naar de receptie gelopen en heb daar voor maandag een nieuwe whale watch toer gereserveerd. Dit is natuurlijk een andere maatschappij dan degene van gisteren. We moeten nu wel vroeger op, want de boot vertrekt al om 8 uur en de tocht duurt nu 6 uur in plaats van 4,5 uur. Na het eten hebben we het wasgoed gewassen en hebben rustig aan gedaan. De eerste indruk van deze camping is heel positief, ook omdat ze bij de receptie voor mij gebeld hebben naar de whale watch company en het daar allemaal netjes voor mij geregeld hebben. De andere campgrounds waren ook helemaal prima, alleen die van de afgelopen 3 nachten had waardeloos internet en er was weinig te doen in de omgeving. En helemaal geen internet is nog beter als waardeloos internet, want als je geen internet hebt, dan stel je je daar op in. Terwijl als je wel internet hebt en deze het niet doet je blijft proberen en proberen. Morgen hebben we vooralsnog niets op het programma staan. Vast een beetje in pakken voor als we de camper weer moeten inleveren, want maandag gaan we natuurlijk opnieuw een whale watch toer doen.