We hadden vanmorgen de wekker gezet, maar vanwege de spanning voor de boottocht waren we allen al voor de wekker wakker. Na het ontbijt hebben we de camper losgekoppeld en nadat we alle spullen in de camper hadden opgeruimd zijn we op pad gegaan.

We wisten al waar MacKay Whalewatching zat, dus reden we er in één keer naar toe. Daar aangekomen, was er nog niemand aanwezig, dus moesten we even wachten in de camper. Naast het kantoortje zat een laundromat waar ze ook gratis internet hadden, Dus terwijl we aan het wachten waren konden we mooi onze website even updaten. Na verloop van tijd kwamen de mensen van het kantoor er aan en konden we ons melden. Toen Romy er aan kwam werd ze meteen als birthday girl begroet en kreeg ze een kaart met daarop alle zeezoogdieren die er in dat gebied zitten als kado. Om kwart voor 10 mochten we aan boord van de Naiad Explorer.

onze boot

Terwijl we over de loopplank daarheen liepen zagen we allemaal krabben in het water lopen. We waren met een groep van 20 man aan boord, terwijl er normaal een mannetje of 47 aan boord mee kunnen. Nadat Captain Bill en zijn dochter Nicky zich hadden voorgesteld zijn we op pad gegaan. Het zonnetje scheen heerlijk, de wind was heerlijk fris, alleen was de zee erg ruw. Als eerste gingen we naar het eiland Sointula om daar ook wat mensen op te halen. Nadat deze mensen ook aan boord waren zijn we op jacht gegaan naar de orca's. Captain Bill had al aangekondigd dat ze gespot waren in het oosten, maar daar waar de zee veel te ruw was (golven van anderhalve meter) en dat ze wel onze kant op aan het zwemmen waren, maar of we ze ook echt konden zien...... dat was een grote vraag. We waren nog maar net op pad en toen zwom er een grote school haring waar een heleboel bald eagles op af kwamen. Het was een gaaf gezicht om de bald eagles vis uit het water te zien vissen.

bald eagle bald eagle2

Na dit spektakel even aanschouwd te hebben zijn we verder gevaren. Nog geen 5 minuten later hield de boot in, want er zwom een grey whale. Nadat we deze op de foto hadden gezet zijn we weer verder gevaren.

grey whale grey whale2 graywhale

Terwijl we verder voeren zag ik een Dall's Porpoise dolfijn voorbij zwemmen, ook deze heb ik weten te fotograferen.

porpoise2 porpoise

Verder hebben we seal's gezien en zwom er op een gegeven moment een Minke Whale langs. Maar helaas geen orca's.

seals seals2

Op de terugweg hadden we veel last van de hoge golven en maakte de boot af en toe behoorlijke klappen op het water. Ondanks dat was het een hele mooie, bijzondere ervaring om zo tussen al die eilandjes door te varen.

captain bill

Om even na 3 uur stonden we weer aan de wal en hebben in Port McNeill gelijk wat boodschappen mee genomen. 's Avonds hadden we pasta en na het avondeten hebben we koffie met taart gegeten ter ere van Romy haar 19e verjaardag.

verslag Romy

Na de koffie met gebak hebben we een spelletje gejokerd en een heerlijk drankje genomen. In British Columbia is de legale leeftijd voor drank namelijk 19 jaar. Tijdens het jokeren hebben we besloten om in Campbell River opnieuw een whale watch toer te gaan doen, want we willen natuurlijk orca's zien.

taart

Morgen gaan we het bijna onbewoonde gebied (Port McNeill 2800 inwoners, Port Hardy 4500 inwoners, Sointula 600 inwoners) achter ons laten en gaan terug richting het zuiden. Onze volgende stop is Campbell River en ook hier verblijven we 3 nachten. We hadden geen echte plannen voor deze plek, maar nu is daar een whale watch trip op de planning gekomen.

 

Voor de liefhebbers is hier nog het filmpje van de whale watch.