Omdat ik vanmorgen vroeg wakker was ben ik naar de oceaan gelopen. Het was er heerlijk rustig en op een gegeven moment hoorde ik orca's in de verte.

vroeg aan zee vogeltje

Dus ik snel terug naar de camper om Romy te halen, maar helaas lieten ze zich niet meer horen. Hierna zijn we gaan ontbijten en op pad gegaan naar Port Hardy. We hadden verwacht dat het een grotere havenstad zou zijn, maar niets was minder waar.

welcome to Port Hardy

Hadden we onderweg naar het eiland al het idee dat Valemount aan het uitsterven was. Bij Port Hardy hadden we dit idee ook. Er was een supermarkt.....gesloten. Er was een mall, hiervan was nog maar 1 winkel open. Gelukkig hadden ze er ook een subway waar we een heerlijk broodje hebben gegeten. Na de lunch zijn we uit Port Hardy weggereden en onderweg terug naar de camping een afslag genomen richting Port Alice. Halverweg deze weg zijn we gestopt bij een restarea en hebben we even de bennen gestrekt. We besloten om niet door te rijden naar Port Alice, maar om terug te gaan naar de camping. Bij de camping aangekomen, was onze was van de lijn gehaald en op een tafel gelegd. Het lijntje, onze tafelkleed en waterslang waren weg. Wij naar de receptie. Maar daar wisten ze van niets. De manager van de camping zat er erg mee en is iedereen langsgegaan om te vragen of zij iets weten. Op een gegeven moment kwam er een vrouw, waarschijnlijk uit Australiƫ of Nieuw Zeeland onze spullen terug brengen. Ze vertelde dat ze dacht dat ze van een andere camper waren en omdat deze was vertrokken ze de spullen bij de receptie af wilde geven. Wij trekken dit in twijfel omdat je dan volgens ons ook het wasgoed afgeeft bij de office en deze er niet afhaalt. Maar goed onze spullen zijn weer terug. Toen we op de camping terug kwamen voeren er op dat moment 2 grote cruiseschepen voorbij. Deze moesten natuurlijk op de foto.

cruiseschip cruiseschip2

Hierna zijn we begonnen met het avondeten en hebben de tortilla's klaar gemaakt. Na het eten hebben nog wat gejokerd. Morgen moeten we vroeg op want we gaan een boottocht maken om een whalewatching trip te doen. Hiervoor moeten we naar Port McNeill.