Vanmorgen waren we na het ontbijt en het spotten van de bald eagles op pad gegaan. Als eerste kwamen we langs het plaatsje Courtenay.

bald eagles Qualicum

Hier zijn we bij de Walmart naar binnen geweest en hebben we bij de WOK-BOX een kartonnen beker met noodles gehaald. Nadat we deze in de camper hadden opgegeten hebben we onze weg vervolgd richting Port McNeill. Het was een lange weg waarin er weinig schokkends gebeurde. Wel kwamen we onderweg een hertje langs de rand van de weg tegen.

onderweg hertje onderweg

In Port McNeill aangekomen hebben we bij het visitorcenter gevraagd naar het adres van de campground waar we naar toe moesten. Dit omdat er op de website geen adres te vinden was. Het Cluxewe Resort had geen adres maar zit 10 kilometer buiten Port McNeill.

haven van Port McNeill port mcneill

Toen we eenmaal wisten waar we naar toe moesten hadden we het ook zo gevonden. We hadden plek 18 toegewezen gekregen en toen we daar aan kwamen bleek het een donker modderige plaats te zijn. Na het even allemaal bekeken te hebben, besloot ik om terug te gaan naar de receptie om een andere plaats te vragen. Deze hebben we gekregen en nu hebben we plek 27.

plaatsje 27 bald eagle Cluxewe Resort bald eagles Cluxewe Resort

Dit is niet alleen een grotere plaats, maar ook dichter bij de wc's en de douches. Voordat we goed en wel stonden was het inmiddels al kwart voor 7. Omdat we bij de Walmart een barbecue hadden gekocht en we de hamburgers op die manier wilden bereiden was het kwart voor 8 voordat we goed en wel konden eten. Na het eten hebben we nog wat langs het strand en over de camping gewandeld. Ja de camping ligt aan het strand. Niet een zandstrand waar je heerlijk kan liggen en zwemmen, maar een keienstrand waar je lekker kan uitwaaien.

zonsondergang

Onderweg zagen we wel weer een aantal bald eagles. Omdat er verder op deze camping niets te beleven valt willen we morgen naar Port Hardy. Hier is de haven waar alle cruiseschepen naar Alaska en Prince Rupert vandaan vertrekken en is tevens de laatste grootste plaats aan de noordkant van het eiland.