Vanmorgen waren we om half 9 wakker en omdat we zoals gezegd niets op de planning hadden staan hebben we lekker rustig aan gedaan.

Ik was bijna klaar met aankleden toen mijn vader me riep om te zeggen dat de bald eagle terug was gekomen om gedag te zeggen. Ik dus snel de camera gepakt en met me vader meegelopen. En inderdaad in een boom bij de ingang van de camping zat een bald eagle. Nadat ik een heleboel foto's had gemaakt vanuit alle hoeken zag ik er opeens nog één.

bald eagle bald eagle2

bald eagle3 bald eagle4

Het waren er dus 2. Later toen we even op het internet zaten bij de clubhouse hoorden we van mensen dat er achter de camping een nest zat van de bald eagles. Terwijl we bij de clubhouse zaten werden we door een vrouw aangesproken in het Nederlands. Zij was toen ze 4 jaar was met haar ouders naar Canada verhuisd en vond het leuk om in het Nederlands met ons te praten. Na een tijdje met haar gesproken te hebben zijn we terug gegaan naar de camper om de camera te halen en om daarna op zoek te gaan naar het nest van de bald eagles. We hebben wel een nest gevonden en er zaten ook vogels in, maar of het bald eagles waren konden we vanaf deze afstand niet zien.

nest

Na een tijdje daar te hebben gestaan zijn we teruggelopen naar de camper en hebben een broodje gegeten. Na de lunch zijn we naar Qualicum Beach gereden om daar bij een mooie grote supermarkt nog wat boodschappen te doen.

boodschappen doen camping

Teruggekomen op de camping hebben we een spelletje gejokerd en toen werd het langzaam tijd voor het avondeten. Na het avondeten hebben we nog een gedeelte van een spelletje jokeren gespeeld. Dit komt omdat we tijdens het spel werden aangesproken door onze buurman. Hij was in 1967 naar Canada gegaan om wat van de wereld te zien en is eigenlijk nooit meer terug gegaan naar Nederland, anders dan om op familiebezoek te gaan. Hij komt van oorsprong uit Beverwijk en zijn vrouw komt uit Driehuis. Het was heel leuk om even met deze man te praten over Nederland en over Canada. Eigenlijk wonen er heel veel Nederlanders hier in Canada en worden we regelmatig in het Nederlands aangesproken. Heel vaak zijn het kinderen van de Nederlanders die net na de oorlog met de grote uittocht naar Canada zijn verhuisd. Qualicum is een leuke plaats en we hadden niets op de planning staan en we hebben behalve de boodschappen ook vandaag niet veel bijzonders gedaan. We hebben een heerlijke dag gehad en genoten van de bald eagles die bij de camping zaten. Morgen gaan we naar bijna het meest noordelijke puntje van het eiland, namelijk Port McNeill. Hier blijven we 3 nachten. Het is tevens ook het meest noordelijke stuk van onze vakantie in Canada.