Vanmorgen werden we met miezerregen gewekt en zag het er in Hope grijs en grauw uit. Na het ontbijt hebben we de camper losgekoppeld en om half 10 zijn we op pad gegaan naar Vancouver.

Het grootste gedeelte van deze weg was onder Construction, oftewel het was net of we op de A1 bij Muiden reden, waar ze ook met de weg bezig zijn. Gelukkig klaarde het weer onderweg op en kwam er een stralend zonnetje bij. Omdat we vroeg bij de boot waren aangekomen, konden we zelfs een boot eerder nemen.

wachten voor de boot

Dus in plaats van 10 over 3 hadden we nu de boot van 10 over half 2. Dat scheelt toch mooi anderhalf uur. De boottocht naar het eiland deed er 1 uur en 40 minuten over. Het was een rustige overtocht en gelukkig weinig deining.

op de boot op de boot2

Omdat we als 1 van de eersten de boot op mochten, betekende dit dat we ook weer als 1 van de eersten de boot mochten verlaten.

Nanaimo

Omdat we voordat we de boot op gingen de propaangastank moesten af sluiten en de koelkast gekoeld wordt door middel van het gas moest deze zo snel mogelijk nadat we aan de wal waren weer aangezet worden. Een mooie gelegenheid om even bij de Dairy Queen te stoppen en daar een blizzard te halen. Nadat we ons ijsje op hadden en het gas weer open gezet was hebben we onze weg langs de kust vervolgd. Onze camping ligt in Qualicum Bay, dat is een klein plaatsje net voorbij Qualicum Beach. De camping hadden we snel gevonden en we hadden plek 46 toegewezen gekregen.

plaats 46

Dit is een full service plek tussen allemaal seizoensplaatsen in. Het is vlak bij de doucheruimte en het washok. Nadat we volledig waren aangekoppeld zijn we met het avondeten begonnen. Een heerlijke pan bami met satésaus hebben we gemaakt. Het is wel wat improviseren met maar 3 gaspitten en geen wok, maar het is gelukt en het smaakte prima. Na het eten zijn we voor de afwas richting de kust gelopen en hebben nadat we een plek hadden gevonden waar we het strand op mochten even heerlijk langs het strand gelopen.

wandelen naar het strand wandelen langs het strand

Hier hebben we wat mooie schelpen gevonden en toen werd het weer tijd om terug te lopen. Vlak bij de camping spotte ik een Bald Eagle in een boom en voordat ik de lens kon wisselen was hij al weg aan het vliegen. Gelukkig hebben we wel een foto van deze mooie vogel kunnen maken.

Bald Eagle Bald Eagle2

Op de camping terug gekomen hebben we de afwas gedaan en hebben we rustig aan gedaan. Morgen hebben we niet echt plannen, want toen we deze route bedachten wisten we niet dat we makkelijk morgen al verder hadden kunnen rijden naar de volgende plek. Nu hebben we 2 nachten hier zonder echt iets bijzonders gepland te hebben. Er is op deze camping wel internet, echter niet vanuit de camper. De router die wij kunnen ontvangen wordt op dit moment onderhouden. We moeten dus naar de receptie lopen voor ontvangst van het signaal. Maar ja, iets is beter dan niets.....