Vanmorgen waren we wederom om even na 9 uur op pad gegaan om via Kamloops naar Hope te rijden. De rit naar Kamloops duurde ongeveer 2 uur en omdat we daar de finale van het voetbal wilden kijken moesten we door rijden en konden we onderweg niet stoppen.

Nu was er onderweg niet veel te zien waarvoor je even wilde stoppen. Om even voor 11 uur waren we in Kamloops aangekomen en nadat we de camper hadden geparkeerd zijn we op zoek gegaan naar een zaak waar en voetbal aanstond en Romy ook naar binnen mocht. Want de leeftijd voor café's is in Britisch Columbia 19 jaar en dat is Romy op dit moment nog niet. We zijn terecht gekomen bij een zaak genaamd Frick and Frack. Hier stond het voetbal aan en het zou met een minuut of 10 beginnen. Nadat we allemaal wat te drinken hadden besteld konden we vol spanning gaan kijken. Vlak voordat de eerste helft voorbij was hebben we wat te eten besteld zodat we tijdens de rust konden lunchen.

voetbal kijken

Na de lunch natuurlijk de 2e helft, de 1e verlenging en de rampzalige 2e verlenging. Het is jammer dat ze verloren hebben. Het had wel leuk geweest als ze Wereldkampioen hadden geworden. Maar 2e is ook een heel mooi resultaat. Nadat de wedstrijd afgelopen was zijn we teruggelopen naar de camper. Kamloops is als stadje niet zo heel veel bijzonders. Helemaal vandaag niet, want op zondag is alles gesloten. Terwijl we op zoek waren naar een Safeway supermarkt kwamen we een Real Canadian Superstore tegen.

Superstore boodschappen

Dit is een soort van Walmart, maar dan Canadees. Hier hebben we weer heel veel boodschappen ingeslagen voor de komende periode. Anders hadden we morgen in Vancouver op zoek moeten gaan naar een Walmart, maar dat kunnen we nu overslaan. Na deze boodschappen hebben we koers gezet richting Hope. Ook nu hadden we een rit van bijna 2 uur voor de boeg. De weg 5 South hadden we zo weer gevonden en net voorbij Merritt reden we echt de bergen in. Op dit begon het ook heel hard te waaien waardoor deze rit niet viel onder de categorie "fijn een stukje rijden". Wel heb ik onderweg een wolf langs de weg zien zitten, maar hem heb ik helaas niet op de foto kunnen zetten. Om 10 over 6 waren we in Hope aangekomen en hadden we de campground in één keer gevonden. We hebben plek 58 toegewezen gekregen.

voor de camper uitzicht

Dit is een mooie plaats naast een speeltuintje en daarnaast de douches en toiletten. Aan de andere kant hebben we buren. De campground is niet groot, maar heeft een hele mooie view op een berg waar je met veel fantasie Rambo kan zien lopen. Morgen gaan we naar Vancouver, waar we om 15.10 uur de boot naar Vancouver Island nemen.