Vanwege het uur tijdverschil waren we vanmorgen veel te vroeg wakker, namelijk 7 uur al. Hierdoor zaten we ook al vroeg aan het ontbijt. En als je vroeg ontbeten hebt, dan ben je ook vroeg klaar.

Nadat we ons hadden aangekleed zijn we op pad gegaan naar het Wells Gray Provincial Park. Ik had al uit verschillende hoeken gehoord dat je in het Wells Gray PP heel veel wildlife en vooral beren tegen zou komen. Dus vol spanning begonnen we aan de 50 kilometer lange rit naar de Helmcken Falls. Helaas kwamen we niets tegen. Vanaf de parkeerplaats was het 2 minuten lopen naar de Helmcken Falls en toen we daar kwamen was het echt adembenemend mooi.

Helmcken Falls Helmcken Falls2

Het stikte er alleen van de muggen, dus Sjon snel terug naar de camper om de muggenspray te halen. Nadat we ons allemaal hadden ingespoten hebben we een stukje door het bos gelopen en natuurlijk weer terug. Bij de camper aangekomen zijn we naar de 2e waterval gereden. Ook nu weer geen wildlife tegengekomen. Maar ook de 2e waterval, Dawson Falls was heel indrukwekkend. Deze waterval was 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats, maar dit ging dwars door het bos en het pad er naar toe was goed begaanbaar.

Dawson Falls Dawson Falls2 Dawson Falls3

Na hier een tijdje te hebben genoten van het uitzicht zijn we teruggelopen naar de camper en hebben we in de camper geluncht. Dat is wel een voordeel van continue je huis bij je hebben als je op pad bent. Soms lijken we net op een slak, die heeft ook zijn huis altijd bij zich. Na de lunch zijn we teruggereden naar het begin van het park om daar de Spahats Falls te gaan bewonderen. We dachten dat deze de minste zouden zijn van de 3 watervallen, maar niets was minder waar. Ze hebben alle 3 een andere oorsprong en zijn alle 3 geweldig om naar te kijken.

Spahats Falls Spahats Falls2

Helaas hebben we geen beren of andere dieren gespot. En valt het park verder een beetje tegen. Dit komt misschien ook omdat een groot deel van het park bewoond is en toeristisch is gemaakt. Zo zit er een grote golfbaan in het park, waarbij wij meteen al de beren zagen golfen. Maar nee helaas, dat zat er niet in. Het moraal van dit verhaal is dat er teveel menselijke bedrijvigheid in het park is waardoor er waarschijnlijk steeds minder wildlife te zien valt. Nadat we het Wells Gray Provincial Park uitgereden zijn, hebben we eerst een stukje gereden door het plaatsje Clearwater. Het is een middelgroot dorp, maar erg saai en leeg. Niet zoals Valemouth aan het uitsterven, maar toch wel erg saai. Onderweg terug naar de camping, het was inmiddels half 4 zijn we gestopt bij de lokale super om nog wat boodschappen te halen. Cola gaat met deze warmte erg hard. Teruggekomen op de camping hebben we een plaatsje gereserveerd in het restaurant op de camping. We willen namelijk uit eten in het restaurant. We hadden gereserveerd voor 6 uur. Om even na 6 waren we in het restaurant aangekomen en kregen we een mooie plek aan het meer toegewezen.

dineren aan het water

Het eten was heerlijk en ook het desert mocht er zijn. We zaten heerlijk zo aan het meer. Na het eten zijn Romy en mijn vader gaan waterfietsen en zijn wij naar de camper teruggelopen.

waterfietsen waterfietsen2

Morgen gaan we naar onze laatste stop op het vaste land, namelijk Hope. In de bossen bij Hope zijn de films van Rambo met Sylvester Stallone opgenomen. Maar voordat we daar aankomen, stopen we onderweg in Kamloops. Dit is een grotere plaats en hier willen we de finale van het WK voetbal kijken en we hebben gehoord dat er veel leuke winkeltjes zijn.