Vanmorgen waren we om half 8 allemaal wakker en na wederom een ontbijt buiten zaten we om 9.10 uur in de camper om de lange rit naar Clearwater in Britisch Columbia te maken.

We moesten via de 16 South richting Kamloops en Prince Rupert. Na ongeveer een uurtje rijden, waren we Jasper National Park uitgereden en daarmee ook de provincie Alberta. Gelijkertijd werd het tijdsverschil met Nederland ook een uur langer. We zitten nu op een tijdsverschil van 9 uur. Het volgende park van de Canadian Rockies is het Mount Robson Provincial Park.

mount Robson mount Robson2 mount Robson3

In dit park heb je het hoogste punt van de Rockie Mountains, namelijk Mount Robson. Vlak voor Mount Robson heb je de Overlander Falls. Het is ongeveer een kwartiertje lopen vanaf de weg naar deze watervallen, en helemaal bergafwaarts. Deze waterval is niet zo spectaculair als de Athabasca watervallen, maar zeker de moeite waard van het naar beneden wandelen.

Overlander Falls Overlander Falls2

Het enige nadeel van naar beneden wandelen is dat je ook weer naar boven moet klimmen. Hier hebben we iets langer overgedaan, maar we zijn allemaal weer boven gekomen. Even verderop is het visitorcenter van Britisch Columbia en daar hebben we heel wat folders en boekjes weggehaald. Ook hebben we hele mooie foto's kunnen maken van Mount Robson. Net na het Mount Robson Provincial Park moesten we de 5 South richting Kamloops nemen. De 16 ging richting Prince Rupert. Het was een 100 kilometer weg en het was een 2 baansweg. 1 baan voor heen en 1 baan voor terug. Omdat je niet te langzaam kan rijden, is het heel moeilijk om wildlife te spotten. We zagen op een gegeven moment een hert die dreigde de weg over te steken, maar gelukkig aan zijn eigen kant bleef. In Valemount hebben we bij een supermarkt vers brood gehaald met vers beleg.

Valemount

Even verderop zijn we langs de kant van de weg gestopt en hebben hier een broodje gegeten. Om even voor 3 uur waren we op de plaats van bestemming aangekomen. Bij het kantoortje van de campground hing een briefje met daarop "Be right back". Ik dacht dat dit alleen maar in films gebeurde, maar in het echte leven dus ook, helemaal omdat je het kantoortje gewoon binnen kon lopen. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten en konden we na het afwikkelen van de financiƫn naar onze plaats. Wij hebben plaats 22 toegewezen gekregen en dat is een prima plek.

plaats 22

Mooi uitzicht op het Dutch Lake en op een korte loopafstand van de douches en wc's. Ook hebben we hier gratis wifi internet. Dus het eerste wat we gedaan hebben toen we aangesloten waren op de stroom en water is onze website geupdate met het verslag van gister. Ook hebben we eindelijk even kunnen internetbankieren, want het is toch wel handig als je kan zien of je nog genoeg middelen hebt om boodschappen te doen. Ondertussen stond de airco flink te werken, want het was buiten behoorlijk warm. De temperatuur vandaag haalde de 37 graden. Na weer helemaal bij te zijn met het internet hebben we steaks gebakken met aardappelblokjes en sla en doperwten. Dit hebben we ook buiten gegeten.

buiten eten

Tijdens het eten werd het ineens heel drukkend zweet weer en zagen we het verderop weerlichten. Nog geen uur later begon het te waaien en niet zo'n klein beetje ook. Voor ons stonden 2 campers met een luifel en van beide campers is deze luifel kapot gewaaid. Vlak na het waaien begon het te regenen en te onweren.

waaien waaien2 regen

Maar gelukkig koelde het hierdoor wel lekker af. We konden helaas niet meer een rondje lopen en hebben daarom maar binnen een spelletje gedaan. Morgen gaan we naar het Wells Gray Provincial Park. Dit park staat bekend om de Helmcken Falls en de beren die daar lopen.