Omdat we voor vandaag niet echt een doel hadden, behalve de website te updaten en de was te doen in het dorp kwamen we vanmorgen laat ons bed uit. Het was heerlijk weer en we konden lekker buiten ontbijten.

Toch wel een raar idee, dat we 2 dagen geleden nog op eeuwig ijs staan en nu al 's morgens buiten kunnen ontbijten. Na het ontbijt hebben we eerst Petra gebeld om haar te feliciteren met haar verjaardag en daarna heb ik het ziekenhuis gebeld voor de uitslag van de urinetest van Romy. Behalve dan dat ze een blaasontsteking had hebben ze niets bijzonders gevonden. Gelukkig is de antibiotica aangeslagen en heeft ze al een paar dagen geen last meer. Na deze telefoontjes hebben we de camper losgemaakt van de plaats en zijn we richting Jasper gereden. Eerst hebben we bij de grote supermarkt in deze plaats onze voorraden aangevuld en gezorgd dat we de komende 3 dagen eten hebben. Hierna zijn we naar een wasserette gelopen en hebben 2 wasmachines aan het werk gezet. Terwijl deze aan het draaien waren zijn we doorgelopen naar de andere supermarkt in het dorp voor cola. Dit hebben ze namelijk niet bij de grote supermarkt. Met de boodschappen zijn we langs de wasserette gelopen en hebben de wassen overgegooid in de droger. Hierna zijn we doorgelopen naar het hotel, waar we van de week het voetbal hebben gekeken. Hier is het internetten namelijk gratis en voor de rest moet je er overal voor betalen. Nadat ik de 2 dagen op de website had gezet heeft mijn moeder de was bij de wasserette weggehaald en naar de camper gebracht. We hebben in het hotel onze lunch genuttigd. Na een heerlijke burger met friet zijn we naar de camper gelopen.

Lake Patricia

Omdat het nog te vroeg was om al weer terug te gaan naar de campground zijn we naar Pyramid Lake gereden en hebben daar ruim 2 kilometer gelopen.

stukje wandelen stukje wandelen2

Hiervan ging de eerste kilometer volledig berg op, de 2e kilometer naar beneden, want toen liepen we weer terug. We konden nog verder bergop maar het werd zo steil, dat het niet voor iedereen te doen was.

Pyramid Island vissen eekhoorn

Bij de camper aangekomen bedachten we dat we nog wel naar Lake Edith en Lake Annette konden rijden. Deze lagen aan de andere kant van Jasper. Onderweg naar Lake Edith zagen we weer een elk in het bos langs de kant van de weg grazen.

elk specht

Bij Lake Edith hebben we even heerlijk aan het water gezeten en met steentjes gekeild.

Lake Edith

Sjon haalde op een gegeven moment 7 keer. Na ongeveer 3 kwartier waren we het zat en zijn we via Jasper, waar we de camper weer gevuld hadden met benzine terug gegaan naar de campground. Hier waren we rond kwart over 6. Omdat we tussen de middag al zwaar geluncht hadden, hebben we 'sĀ avonds gewoon brood gegeten.

buiten eten

Na het avondeten, wat we ook buiten hadden gegeten, hebben we nog een spelletje gekaart. We hadden in Jasper een temperatuurmeter gezien en zagen dat het bijna 32 graden was rond de klok van 6 uur. En dat het warm is geweest dat hebben we gemerkt. Morgen moeten we vroeg op, want dan gaan we de Canadese Rockie Mountains achter ons laten en daarmee ook de provincie Alberta. We gaan dan via het hoogste punt van de Rockie Mountains, namelijk Mount Robson 3954 meter hoog, naar Clearwater in de provincie Britisch Columbia. De rit hier naar toe duurt ruim 4 uur en dat is zonder stops onderweg. We weten namelijk nog niet wat we onderweg tegen gaan komen.....