Toen we vanmorgen om half 9 opstonden, konden we niet vermoeden dat het vandaag zo'n geweldige dag zou worden. Maar goed laat ik bij het begin beginnen.

Vanmorgen om half 9 waren we ons bed uit en hebben we ontbijt klaargemaakt, onszelf aangekleed en de camper losgekoppeld. Om even voor 10 waren we aangekomen bij de Jasper Tramway voor ons tramritje naar boven. Er stond een hele lange rij voor de kaartjes, maar omdat wij al via internet hadden gereserveerd konden we onze kaartjes bij een andere balie halen. Wij hadden tramrit 11 naar boven en er zat ook een ontbijt bij. We moesten om 5 voor half 11 bij de lobby zijn en daar stonden we als eerste zodat we als eerste de tram in konden. Langzaam, heel langzaam ging de tram naar boven en het uitzicht werd steeds spectaculairder.

Jasper tramway

Boven aan gekomen zijn we als eerste naar het restaurant gegaan voor het ontbijt, welke wij als vroege lunch gingen nuttigen. Het waren gebakken aardappels, roerei, gebakken bacon of worst en een geroosterde boterham.

ontbijt lunch Jasper

Na deze vroege lunch zijn we naar buiten gegaan en hebben daar van het uitzicht genoten. Romy waagde zich zelfs een heel eind de berg op. Het is dat ik de 300 lens bij me had, anders had ik haar niet kunnen zien.

Romy onderweg naar boven boven op Whistler Mountain

Na ongeveer een half uurtje kwam ze weer naar beneden gelopen en zijn we langzaam aan teruggelopen naar de tram om terug te gaan naar beneden. Omdat het nog vroeg was half 1, kwam Romy op het idee om datgene wat we morgen wilden doen, namelijk een bezoek aan Lake Maligne, vandaag al te doen. Dus in plaats van af te slaan naar de camping zijn we doorgereden richting Lake Maligne. We waren nog maar net op weg of we zagen een mule deer (soort hert) in het water staan. Het mooie hier in Canada is dat iedereen langs de kant van de weg stopt op het moment dat er iets te zien valt. Zo ook bij dit hert. Nadat we wat foto's genomen hadden en het hert op de film gezet hadden zijn we onze weg gaan vervolgen.

wildlife fotograferen

Even verderop zagen we een elk langs de kant van de weg. Ook hier hebben we wat foto's van genomen. Wederom zijn we op pad gegaan. Na een aardig eindje gereden te hebben op Maligne Road stonden er weer wat auto's langs de kant van de weg. Wij stopten er achter om te kijken wat er te zien viel. Een beer....onze eerste zwarte beer die we ook echt hebben kunnen fotograferen en filmen. De beer was heerlijk langs de kant van de weg aan het wandelen en af en toe wat van het gras te eten.

zwarte beer zwarte beer2

zwarte beer3

Het was een supergaaf gezicht zo'n zwarte beer. Omdat de beer steeds verder van de camper afliep, zijn we weer ingestapt en verder doorgereden naar Lake Maligne. Nu wilde ik alleen nog een hert met gewei zien, want zonder gewei hebben we al een aantal keer gezien. Vlakbij Lake Maligne lag langs de kant van de weg een mule deer met gewei. Deze had nog niemand gespot, dus ook hier snel een paar foto's van gemaakt.

mule deer mule deer2

We wilden bij Lake Maligne een boottocht naar Spirit Island gaan doen, maar toen we voor kaartjes gingen kijken, bleek dat dit $ 55,-- per persoon ging kosten. Dat vonden we toch een beetje te duur voor een boottochtje van 90 minuten op een meer. We besloten om de boottocht te laten voor wat het was en hebben in het restaurant aan het meer een kopje koffie met wat lekkers gehaald. Terwijl we daar zaten kwamen we erachter dat Nederland de finale moet spelen tegen de Spanjaarden. Deze hadden met een magere 1 - 0 van de Duitsers gewonnen. Na de koffie zijn we weer terug richting Jasper gereden. Na wederom een stuk op de weg gereden te hebben, stopten ineens de auto's. Er liepen namelijk Mountain Goats (berggeiten) op de weg. Deze beesten zijn in de winter spierwit, maar nu in de zomer zijn ze bruin en heel erg in de rui.

berggeit

berggeiten berggeiten2

Ze liepen heerlijk tussen alle auto's door en eentje waagde het zelfs om bijna zijn kop bij een auto naar binnen te steken. Toen de berggeiten voorbij gelopen waren, konden we wederom onze weg vervolgen richting Jasper. Maar even verderop stond een ranger van het Nationale Park de overige berggeiten weer de berg op te jagen. Deze wilden namelijk ook de weg op komen. Toen ze veilig en wel weer boven op de berg zaten konden wij weer een poging doen om verder te rijden. Nu konden we een aardig stuk doorrijden voordat we weer stopten bij een opstopping. Nu vanwege een grote elk met een enorm gewei op zijn hoofd.

Elk met gewei Elk met gewei2

file bij wildlife

Nadat we deze ook vereeuwigd hadden op foto en film hebben we door kunnen rijden tot aan de camping. Omdat het nog geen etenstijd was hebben we heerlijk buiten een spelletje gejokerd. Rond half 7 hebben we de hotdogs in de pan gegooid en de broodjes in de magnetron verwarmd. Na het eten hebben we nog even heerlijk buiten gezeten. Morgen hebben we een rustige dag omdat we vandaag al naar Lake Maligne zijn geweest. We willen in ieder geval even in het dorp wat wassen en internetten. Dan kunnen we de bankzaken even bekijken en de website updaten. Misschien dat we als we tijd genoeg hebben ook nog even naar Lake Edith rijden. Dat is een meer dichterbij Jasper.

Hieronder een filmpje van al het wildlife wat we vandaag gespot hebben: