Vanmorgen hadden we eindelijk even lekker uitgeslapen. Maar ja we lagen er gisteravond ook voor het eerst laat in. Na het ontbijt zijn we met de camper naar het douchegebouw gereden.

Deze was namelijk vlak bij de uitgang van het park en daar moesten we toch heen. En het feit dat er parkeerplaatsen waren bij het douchegebouw maakten de keus erg makkelijk. Nadat we gedoucht hadden zijn we naar de uitgang van het park gereden en hebben daar uit- en ingecheckt. De plaats voor komende 3 nachten is 55L. Na het inchecken zijn we naar het dorp Jasper gereden en hebben daar de camper geparkeerd en hebben als eerste boodschappen gedaan bij de plaatselijke super.

boodschappen doen boodschappen doen2

Deze hebben we teruggebracht naar de camper en besloten voordat we het dorp gingen verkennen eerst te gaan lunchen.

lunchen

Na de lunch zijn we het dorp ingelopen en bij een soort van café zaten Nederlanders de wedstrijd Uruguay tegen Nederland te kijken. Dus Sjon ging even kijken wat de stand was. Het was nog maar net begonnen en de stand was 0 - 0. Omdat Sjon en mijn vader even wilden kijken, hebben we wat te drinken besteld en zijn gaan zitten om het voetbal te kijken. Leuke bijkomstigheid was dat we daar ook draadloos konden internetten en toevallig hadden we de laptops bij ons, want we wilden ook een internetcafé bezoeken om de website te updaten. Dus terwijl de mannen voetbal aan het kijken waren, heb ik 3 dagen verslag op de website geplaatst. Het was geen snelle internetverbinding, dus daar had ik de hele wedstrijd wel voor nodig. In de rust is mijn vader even bij het treinspoor gaan kijken, want die lag naast het café.

goederentrein

Terwijl hij daar naar een aankomende treinen aan het kijken was, botste een goederentrein tegen een passagierstrein op. Dit gebeurde echter niet met een grote vaart, maar één van de passagierswagons stond helemaal scheef.

treinbotsing treinbotsing2 treinbotsing3

Er was waarschijnlijk een wissel niet goed omgezet. Een geluk was dat er maar één vrouw in de trein aanwezig was, waardoor er geen persoonlijke ongelukken gebeurd waren. Nederland heeft gewonnen met 2 tegen 3 en zijn hiermee in de finale beland. Na deze wedstrijd waarbij een hoop geschreeuw van de Nederlanders die hier in Canada zijn ook ander publiek het café in trokken zijn we eindelijk de winkeltjes in Jasper wezen kijken.

Jasper wandelen door Jasper

Het zijn veelal souvenirwinkels, dus als je er één gezien hebt, dan heb je ze allemaal gezien. Maar het was heerlijk weer en het wandelen was heerlijk. Rond 5 uur zijn we teruggelopen naar de camper en zijn richting de camping gegaan. Onderweg hoorden we op het nieuws over het treinongeluk. Het is de passagierstrein richting Vancouver en het is nog niet bekend hoe laat het spoor weer vrij is en de trein alsnog naar Vancouver gaat. Onze plaats hadden we snel gevonden en nadat we de elektriciteit en het water hadden aangesloten hebben we de airco aangezet. Zo warm was het inmiddels in de camper.

plaats 55L

We hadden kipfilet gehaald bij de supermarkt en met meegenomen shoarmakruiden heerlijke kipshoarma gemaakt. We hadden ook Griekse pita's meegenomen. Dit zijn ronde broodjes, maar je kan deze niet opensnijden om het vlees erin te stoppen. Samen met wat rauwkost en zelfgemaakte knoflooksaus hebben we heerlijk buiten gegeten. Na de afwas en een kopje koffie hebben we een spelletje gejokerd. Mijn moeder heeft met een verschil van 98 punten op nummer 2 gewonnen. Morgenochtend moeten we vroeg op, want we hebben om half 11 de Jasper Tramway besproken. Dit is ook een soort gondola, maar hier kunnen in plaats van 4 personen meer personen per keer mee. We moeten ons om kwart over 10 al melden.