Vanmorgen werden we eindelijk op een redelijker tijdstip wakker, namelijk kwart voor 7. Na het ontbijt met heerlijk geroosterde bagels en toast. Hebben we de camper vertrek gereed gemaakt om naar Lake Moraine te rijden. In het visitorcenter van Banff had ik gisteren gehoord dat je moest maken dat je er voor 10 uur was, want dan kon je de camper nog redelijk parkeren. Dus vandaar dat we vroeg op pad gingen.

Nadat we de 14 kilometer lange kronkelweg omhoog hadden gereden, kwamen we bij Lake Moraine aan. We hadden natuurlijk al plaatjes en foto's van anderen er van gezien, maar in het echt is het toch echt vele malen mooier en indrukwekkender.

Lake Moraine Lake Moraine2 Lake Moraine3

Het was jammer dat het iets miezerde, want met het zonlicht had het nog veel mooier geweest. Bij dit meer was een soort motel gebouwd en omdat we op de campground geen internet hebben en Romy graag haar cijfer van haar verslag wilde weten, is ze bij de receptie van het motel gaan internetten. De internetverbinding kwam nog tot stand middels een ouderwetse trage inbelverbinding. Maar uiteindelijk zijn we achter het cijfer gekomen, het is een dikke voldoende. Ze hoeft nu nog maar 1 vak te doen en dan heeft ze het eerste jaar volledig in haar zak zitten. Hierna zijn we een stuk langs het meer gaan lopen en op sommige stukken was het zo heerlijk rustig, dat je alleen het smeltwater uit de bergen hoorde stromen.

Lake Moraine5 Lake Moraine4

Na ongeveer 3 kwartier zijn we weer teruggelopen, het was helaas niet mogelijk om het meer op een normale manier rond te lopen. Dus moesten we via dezelfde weg weer terug. Bij de camper terug gekomen zijn we naar Lake Louise gereden, dit is het andere meer in de buurt van de plaats Lake Louise. Daar zagen we al meteen dat het hier veel toeristischer was dan het andere meer. Hier kwamen hele busladingen met Japanners en Chinezen even wat foto's schieten om daarna snel de bus weer in te duiken naar de volgende bestemming. Voordat we naar het meer gingen hebben we in de camper op de parkeerplaats geluncht. Het was even voor 12 en anders had het zo laat geworden om te lunchen. Na de lunch zijn we richting het meer gelopen. Bij dit meer was een heel groot Fairmont hotel "Chateau Lake Louise" genaamd.

Lake Louise Lake Louise2 Lake Louise4

Het meer zelf was ook veel mooier dan de foto's die we er al van gezien hadden, maar lang niet zo mooi als Lake Moraine. Hier hebben we maar een klein stukje langs het meer gelopen en zijn toen het hotel binnen gegaan.

Lake Louise3

De prijzen voor de kamers weten we niet, maar dat het niet goedkoop is dat konden we wel zien. Na het bezoek aan dit hotel zijn we teruggelopen naar de camper en zijn we, nadat we de berg weer via hetzelfde kronkelweggetje zijn afgereden, het dorpje in gereden. Bij een motel hadden ze guest laundry en daar wilden we even gebruik van maken. Terwijl we op het parkeerterrein van het motel stonden te wachten tot de 2 wassen gedraaid waren, leek het ons wel handig om ook internet te regelen.

wasmachine

24 uur internet kost $ 10,--. Het is een hoop geld, maar ja we moesten even wat tijd doden. Ik heb nog net het verslag online kunnen zetten en toen was de verbinding alweer weg. Het was echt een k** verbinding. Ik ben terwijl we nog aan het wachten waren op de was teruggelopen naar de receptie en heb daar mijn beklag gedaan. Ik kreeg mijn geld terug. Maar toen ik bij de camper aankwam was het Romy wel gelukt om op MSN te komen. Helaas was dit ook maar van korte duur want de verbinding was snel weer weg. Maar goed het maakte nu toch niets meer uit, had mijn geld al terug. In het grote dorp Lake Louise, wat letterlijk uit 2 lange straten bestaat, waar we 10 motel/hotels aan liggen hebben ze ook nog een hele kleine buurt super.

het dorp

Omdat we morgen na een nog meer afgelegen gebied gaan, leek het ons handig om nog wat extra voorraad in te slaan. We kwamen er in de winkel achter dat ze in de buurt van Lake Louise niet alleen 2 hele mooie meren waren, maar dat ze er ook kippen hebben die gouden eieren leggen. Een doosje met 12 eieren kost maar liefst $ 4,99 exclusief tax. We hebben ze gekocht maar wel tegen mijn vader gezegd dat hij er extra van moet genieten. Je kan echt duidelijk merken dat dit dorp alleen maar bestaat vanwege de toeristen die de meren komen bezoeken, want er is niets te doen en er valt niets te beleven. Na het wassen en de boodschappen zijn we terug gereden naar de campground en hebben we voordat we naar plaats 140 reden onze vers water voorraad aangevuld en onze afvalwater geleegd.

het gebied

Nadat we weer onder stroom stonden hebben we de aardappels en groenten op het vuur gezet en kipspiezen in de oven. Na het avondeten hebben we weer heerlijk gewandeld, maar wederom weer helaas geen wildlife gezien. Hopelijk hebben we morgen onderweg naar Columbia Icefields meer geluk. Zoals gezegd gaan we morgen naar Columbia Icefields, waar we met een speciale bus op een gletsjer gaan rijden. Onderweg hier naartoe maken we een stop bij Peyto Lake.