Onze eerste nacht in de camper hebben we er op zitten. We waren vergeten de verwarming aan te zetten en hadden ook niet verwacht dat het heel koud zou worden vannacht. Het was 's nachts afgekoeld tot 12 graden.

We waren vanmorgen om 6 uur wakker en hebben meteen de verwarming aan gezet. Gelukkig is zo'n camper snel opgewarmd en konden we ons weer normaal bewegen. Komende nacht zorgen we er gewoon voor dat het niet kouder kan worden dan 18 graden. Voor het ontbijt hebben we de boel opgeruimd. De bedden weer teruggetoverd naar bank en tafel. Terwijl we dat aan het doen waren hebben we ook het ontbijt in orde gemaakt, zodat we gelijk konden ontbijten. Nadat we ons allemaal hadden gewassen en aangekleed hebben we de camper losgekoppeld en zijn we richting het centrum van Banff gereden.

Banff

Omdat Romy al een paar dagen last van blaasontsteking had en dit niet minder, maar meer werd zijn we eerst in Banff naar het ziekenhuis gereden. Hier werd haar urine onderzocht en werd er inderdaad blaasontsteking als oorzaak van haar klachten gegeven. Dachten we dat een dokter bezoeken in Amerika al duur was, Canada spant echt de kroon. De kosten voor de dokter vallen nog mee $ 150,--, maar de kosten voor het ziekenhuis die waren echt belachelijk duur $ 555,75. Nu moesten we nog de medicijnen halen en ook die waren $ 16,--. Maar goed, ze heeft nu een antibioticakuur en als het goed is moet ze zich morgen al een heel stuk beter voelen. Omdat we vroeg bij het ziekenhuis waren en daar een RV parkeerplaats was, hebben we de camper daar geparkeerd laten staan en zijn lopend door het centrum gereden. Onderweg kwamen we een Starbucks tegen en spontaan besloten we om daar even op het internet te gaan om het verslag van gister online te zetten onder het genot van een heerlijke Starbucks Caramel Macchiato. Na het online zetten van het verslag zijn mijn moeder en ik naar het visitorcenter gelopen om daar wat informatie over het één en ander in te winnen. Nadat we wisten wat we wilden weten, zijn we terug naar Starbucks gelopen om de anderen op te halen. Toen we het centrum hadden doorgewandeld, zijn we terug gelopen naar de camper om naar de Banff Gondola te gaan. Dit was vanuit het centrum van Banff niet te lopen. Er was ons verteld dat je daar ook met een camper kon parkeren, maar dan moet het wel een ienie miennie camper zijn. Een verdieping hoger was ook een parkeerplaats en deze leek rustiger. Dus dan maar daar ons geluk beproeven. Maar ook hier hadden we weinig hoop op een plekje. We besloten hem even ergens neer te zetten en de lunch te gaan maken en ondertussen wachten tot 1 van de 3 campers die wel mooi geparkeerd stonden zou vertrekken. De eerste eieren lagen net in de pan om gebakken te worden, toen er een camper vertrok. Snel onze camper op die plek gezet en verder gegaan met het bereiden van de lunch. Na een heerlijke uitsmijter met of ham of bacon zijn we naar de gondola gelopen en hebben onze e-ticket omgewisseld voor tickets. De rit in de gondola naar boven was spectaculair en het uitzicht werd steeds mooier.

gondola in de gondola

Totdat we boven aan waren, hier was het uitzicht helemaal super geweldig. Het was boven wel een stuk kouder dan beneden en op een gegeven moment begon het zelfs even te hagelen. Gelukkig duurde dit niet lang.

bovenop Sulphur Mountain met z'n allen met een beer

Na ongeveer een uur hebben we de gondola weer terug naar beneden genomen.

in de gondola2

Voordat we naar Lake Louise zouden gaan vertrekken, zijn we eerst nog even langs de Safeway gegaan om nog wat boodschappen te doen. De volgende grote plaats waar we verblijven is Jasper en daar zijn we pas over 3 dagen. We moeten dus wel zorgen dat we voldoende eten in voorraad hebben. Na deze boodschappen zijn we via de 1A (Bow Valley Parkway) naar Lake Louise gereden. Deze weg bestaat de hele weg alleen maar uit 2 banen en af en toe zelfs een gedeelte uit maar 1 baan.

onderweg

Wel zonder tegenliggers hoor. In Lake Louise aangekomen hadden we de campground zonder problemen gevonden en konden we de camper parkeren op plaats 140.

ingang campground eekhoorn

Wel kregen we bij het wegrijden richting deze plaats de melding dat we vooral geen eten moesten laten slingeren in verband met de grizzlyberen die er op het terrein lopen. Voordat we helemaal klaar waren met het aansluiten van de camper was het inmiddels al 5 uur. Snel wat water opgezet om de macaroni te koken. Na het eten hebben we een heerlijk stukje gewandeld langs Bow River.

bow river

Onderweg kwamen we mensen tegen die hier al wat langer stonden en vertelden ons dat er aan de overkant een grizzly zat met 2 jongen. Helaas was ze er vanavond niet, maar wie weet hebben we morgen meer geluk. Morgenochtend gaan we vroeg naar Moraine Lake om daar wat te wandelen. En als we nog wat tijd over hebben gaan we ook naar Lake Louise. We willen in ieder geval in het dorp ook even naar een internetcafé om daar te internetten.