Helaas waren we vanmorgen bij het opstaan geen groene koffer rijker. We hadden een klein beetje stille hoop dat de koffer wellicht gisteravond laat nog was afgeleverd, maar niet was minder waar. Vanmorgen waren we na 5 uur wakker, dus er zit duidelijk schot in, nog één dag denk ik en we zitten in het Canadese ritme.

Om 7 uur liepen we naar de ontbijtruimte waar het erg druk was. Hierdoor moesten we wat langer wachten op de toaster. Na het ontbijt ben ik naar de receptie gelopen om te vragen of er al gebeld was door Fraserway (de camperverhuurmaatschappij), die een tijd van ophalen zouden doorbellen. De meneer achter de receptie zei gelijk 8 uur, we hadden al geprobeerd naar jullie kamer te bellen, maar er werd niet opgenomen. Omdat we nog maar een half uur hadden om klaar te staan en alles in te pakken, moesten we nu ineens opschieten. Dit tot ongenoegen van Sjon, want die wilde graag het Nederlands elftal zien spelen. Om 8 uur stonden we gepakt en wel te wachten op de shuttlebus van Fraserway. De televisie in de ontbijtruimte stond aan en Sjon had hem op de zender gezet waar het voetbal werd uitgezonden. Zo kon hij terwijl we wachten toch nog iets van het voetbal zien. Helaas voor hem een niet zo geweldig deel van het voetbal. Nederland kwam namelijk vrij snel op een 1-0 achterstand. Ik was ondertussen met United aan het bellen om ons volgende verblijfadres door te geven waar onze groene koffer naar toe moest. Maar omdat we maar 1 nacht in Banff verblijven, leek het mij handiger om mijn mobiele nummer achter te laten zodat ze me konden bellen als de koffer gelokaliseerd was om te vragen waar ik mij op dat moment bevond. Nadat ik dit gedaan had, stond ook de shuttlebus van Fraserway voor het hotel. Het was inmiddels half 9, hoezo 8 uur? Nadat we de koffers hadden ingeladen en in de bus zaten reden we naar een ander hotel om daar ook mensen op te pikken. Wij dachten dat de campermaatschappij vlakbij ons hotel zat, maar niets bleek minder waar. De campermaatschappij zit in Airdrie, een klein dorpje vlakbij Calgary. Omdat hier veel Nederlanders komen om een camper te huren en er ook Nederlandse mensen werken stond toen we daar binnenkwamen het voetbal aan. Een snelle blik leerde ons dat het inmiddels 1-1 stond. En we waren nog geen 30 seconden binnen of Nederland scoorde 2-1. Aan de balie moesten we onze rijbewijzen afgeven en de voucher voor de camper en dan werden we vanzelf geroepen voor de uitleg van de camper. Terwijl stonden te wachten hebben we de laatste spannende 25 minuten van het voetbal kunnen zien en toen we gehaald werden was de officiële speeltijd net afgelopen. Gelukkig was de mevrouw die ons de uitleg ging geven ook Nederlandse en mochten we de 3 minuutjes extra speeltijd ook nog kijken. De uitleg van de camper was duidelijk en helder. En de camper zag er ook van binnen super uit.

camper

camper2 camper3 camper4

Wij dachten dat we een camper met generator zouden hebben, maar dit was niet zo. Jammer genoeg voor ons hadden ze er geen met een generator, anders hadden we die alsnog meegekregen. Om het goed te maken kregen we een Nationale Parkenpas, wat al gauw een waarde heeft van $ 100,--. Met deze pas heb je toegang tot alle Nationale Parken in de provincie Alberta. Nu konden we eindelijk op pad, maar natuurlijk stopten we onderweg eerst bij de Walmart die heel gemakkelijk vlakbij de verhuurmaatschappij zat. Ik had bij de apotheker in de Walmart gevraagd waar een dokter zat, want mijn migrainepillen kon ik alleen krijgen met een recept van de dokter. Deze zat aan dezelfde weg als de Walmart. In Banff was alleen ziekenhuis, dus de apotheker adviseerde me om toch naar de Walk in clinic te gaan. Omdat we behoorlijk veel boodschappen moesten inslaan, zijn we daar een behoorlijke tijd bezig geweest. 2 karren vol met boodschappen en ruim $ 400,-- later liepen we weer naar onze camper.

boodschappen

We waren nog maar net klaar met onze boodschappen uit te pakken of mijn mobiele telefoon ging. United Airlines vertelde me dat de koffer in Calgary was en dat ze graag een adres wilden hebben waar ze het heen konden brengen. Omdat we vlakbij het vliegveld van Calgary zaten stelde ik voor om de koffer zelf te komen halen, anders was de koffer misschien eerder in Banff dan wij. Want wij wisten nog niet of we onderweg dingen gingen bekijken en hoelang we er over zouden doen. We hoefden in ieder geval niet meer langs de dokter voor een recept. Maar voordat we op weg gingen hebben we eerst geluncht in de camper.

lunchen in de camper

Het was namelijk al lang lunchtijd geweest. Bij het vliegveld van Calgary aangekomen, was de koffer snel opgehaald. Er bleek in Amsterdam een storing te zijn geweest met de transportband van de bagage, waardoor de groene koffer was blijven steken en dus niet in het vliegtuig terecht gekomen was. De koffer is een dag later de grote plas over gegaan. Het was inmiddels 3 uur en we moesten nu toch echt op weg naar Banff. Dit is een rit van ongeveer 2 uur. Tom deed erg zijn best en had al snel de juiste route te pakken.

onderweg mooie beelden onderweg

mooie beelden onderweg2 mooie beelden onderweg3

Om even voor 5 uur waren op de plaats van bestemming en met 2 campers voor ons om in te checken reden we om 10 over 5 naar plaatsje 446, waar we de camper konden aan sluiten op de stroom.

op plaats 446 uitgeschoven

Nu konden we eindelijk de koffers uitpakken en de camper inrichten. Terwijl wij aan het uitpakken waren, heeft Romy voor het avondeten gezorgd. Hierdoor konden we na het uitpakken gelijk aan tafel om de heerlijke tortilla's te eten.

bijna eten

Na het eten en de afwas hebben we lekker gezeten in de camper. Morgen gaan we met de Banff Gondola en even door Banff heen lopen alvorens we naar onze volgende campground rijden. Dit is gelukkig maar een rit van een klein uurtje.