Met nog minder dan 3 maanden tot onze campervakantie naar Canada, wordt het zo langzamerhand tijd om wat belangrijke zaken te gaan regelen. Want met alleen een vliegreis, auto, camper en hotelovernachtingen in Vancouver ben je er natuurlijk niet.......

De campgrounds en de eerste hotelovernachtingen in Calgary moesten we zelf nog regelen. Nu hadden we gelukkig de hotelovernachtingen in Calgary meteen na het definitief maken van de reis al gereserveerd. En dat was maar goed ook. Want tijdens een presentatie over Canada van Barron Travel op zaterdag 27 maart in Apeldoorn hoorden we dat de eerste 2 weken van juli in Calgary de Calgary Stampede is en dat er dan geen hotelkamer meer te reserveren valt. En aangezien wij op 30 juni aankomen in Calgary en daar 2 nachten blijven had de kans groot geweest dat we mis hadden gegrepen als we dit niet meteen hadden geregeld. Helemaal omdat wij voorkeur hadden voor het hotel waar we wilden verblijven. Het hotel waar we in Calgary verblijven is het Comfort Inn & Suites Airport. Zoals gezegd zijn we op zaterdag 27 maart met zijn vijven naar Apeldoorn geweest naar een presentatie over Canada van Barron Travel. Deze reisorganisatie is met name gespecialiseerd in maatwerkreizen naar Canada en Australië.

presentatie1 presentatie2

We gingen naar deze presentatie voor de informatie en wellicht nieuwe ideeën opdoen, want ja de reis hebben we al geboekt bij American Vacations. We hebben eigenlijk weinig nieuwe dingen gehoord, maar alleen verhalen over de bezienswaardigheden die wij al in de planning hadden voor tijdens de vakantie. Het was een leuke presentatie en wat ons betreft mag de vakantie beginnen.... Na de presentatie zijn we bij Ribhouse Texas in Voorst gaan eten. Dit had ik met veel geluk op zaterdagmiddag nog kunnen reserveren, want dat was ik vergeten te doen. Met behulp en de vindingrijkheid van de medewerker van Ribhouse Texas kon er wat geschoven worden met de tafelbezetting en hadden wij ook nog een leuk tafeltje bij het raam.

Ribhouse Texas1

Het waren de Mexicaanse weken, dit houdt in dat het restaurant aangekleed is in Mexicaanse stijl. Ook het eten is hierop aangepast.

Ribhouse Texas2

We hebben heerlijk gegeten en na het desert zijn we via Almere, waar we Romy hebben afgezet bij de dansschool van Suzan, naar huis gegaan. Zondagmorgen hebben we 2 campgrounds, de ferrie naar en van Vancouver Island en de Whale Watch tocht gereserveerd. Het was namelijk nog niet mogelijk om alle campgrounds te reserveren. In Banff bijvoorbeeld kun je pas op 2 april reserveren en in Jasper pas op 1 april. De eerste campground die we hebben gereserveerd is het Dutch Lake Resort. Hier verblijven we van 9 tot 11 juli. De tweede campground die we gereserveerd hebben is het Wild Rose Campground, hier verblijven we 1 nacht, namelijk van 11 op 12 juli. Op 12 juli gaan we dan met de Queen of Cowichan om half 3 naar Vancouver Island.

cowichan OakBay

Queen of Cowichan                                                                             Queen of Oak Bay

Op 21 juli gaan we met de Queen of Oak Bay om half 9 weer terug naar Vancouver. Op 16 juli, Romy haar verjaardag gaan we Whale Watching bij Mackay doen. Nu maar hopen dat we veel orca's zien. Op donderdag 1 april hebben we het Whistler campground in Jasper gereserveerd. Hier blijven we van 6 tot 9 juli. Op 2 april hebben we het Tunnel Mountain Trailer Court campground in Banff gereserveerd waar we verblijven voor de nacht van 2 op 3 juli. Maar ook het Lake Louise campground bij Lake Louise konden we op 2 april reserveren en dat hebben we dus ook gedaan. Hier blijven we van 3 tot 5 juli. De laatste campground die we al gereserveerd hebben is het Qualicum Bay Resort. Dit is de eerste campground op Vancouver Island en hier blijven we 2 nachten, namelijk van 12 tot 14 juli. Verder hebben we gisteravond nog 2 mailtjes gestuurd naar campgrounds op Vancouver Island voor het reserveren van de camping. Hier hebben we nog geen reactie van terug gekregen. We zijn dus lekker bezig met alle voorbereidingen voor een heerlijke vakantie.

 

Tot nu toe is gereserveerd:

30-6 / 2-7 hotel in Calgary

2-7 / 3-7 campground Banff

3-7 / 5-7 campground Lake Louise

5-7 / 6-7 geen reservering mogelijk bij Columbia Icefield

6-7 / 9-7 campground Jasper

9-7 / 11-7 campground Clearwater

11-7 / 12-7 campground Hope

12-7 / 14-7 campground Qualicum Beach

14-7 / 21-7 nog te reserveren

21-7 / 24-7 hotel Vancouver