Omdat de zomervakantie van 2010 nu toch wel sneller dichterbij komt, wordt het tijd dat we eens gaan onderzoeken welke vluchten we kunnen nemen, welke hotels of misschien dan toch een camper. Want een route bedenken is leuk, maar het moet ook wel mogelijk zijn. Nu kwamen we er al snel achter dat de hotels in de Nationale parken van Canada erg duur zijn, zeg maar bijna onbetaalbaar. Hierdoor zijn we op het idee gekomen om dan het eerste gedeelte met een camper te gaan en dan op Vancouver Island hotels te boeken. Naarmate we meer gingen uitzoeken, des te meer we het idee kregen om alles met een camper te doen.

5 december 2009
Vanochtend hadden we om 9 uur een afspraak bij Jan Doets voor het bespreken van een vakantie naar Canada. Om 8 uur hadden we met mijn ouders afgesproken bij de grote M in Amsterdam Noord. Daar vandaan zijn we doorgereden naar Heerhugowaard, waar we bij binnenkomst meteen een kop koffie en thee kregen.

Wachten bij Doets

Na ongeveer 3 minuutjes werden we door een medewerkster geroepen en konden we onze wensen en voorkeuren kenbaar maken. Na een uur in gesprek te zijn geweest, kregen we een prijsopgaaf met een prijs die ons reuze meeviel.

In gesprek

Het wordt inderdaad de hele vakantie een camper, namelijk een Fraserway MH29-S.

Fraserway floorplan binnenkant Fraserway

In deze prijsopgaaf vliegen we met United Airlines via Chicago naar Calgary en terug vanaf Vancouver via Chicago naar Amsterdam. We blijven 2 nachten in Calgary in een hotel vlakbij het vliegveld. Daarna zijn we frank en vrij om onze route te rijden en aan het eind van de vakantie leveren we de camper in Vancouver in en willen we nog 3 nachten daar in een hotel verblijven met een huurauto.

Even oefenen hoe ziet zo een camper er van binnen uit

Dit is een eerste orientatie omdat dit helemaal nieuw voor ons is. Amerika is inmiddels zo bekend dat we daar wel weten van hoe en wat. Maar hier moeten we ons toch echt eerst goed inlezen en overal offertes opvragen om te vergelijken. Volgende week gaan we naar American Vacations om daar te praten, maar ook om onze tickets voor de komende kerstvakantie op te halen.