Vanmorgen werden we heel vroeg, en met vroeg bedoel ik ook echt vroeg uit onze slaap ontwaakt. De wekker ging namelijk om kwart voor 6 voor de eerste keer af. Na een hoop gemopper op de wekker besloten we toch maar om eruit te gaan, we hadden vandaag namelijk een heel belangrijk doel voor ogen. Namelijk oud en nieuw vieren in Disney.

En zolang wij daar nog niet binnen stonden wisten we niet zeker of we wel naar binnen mochten. Na het gebruikelijke ontbijt was het even snel aankleden en hup de auto in. Om 5 voor 7 reden we weg uit de straat, we lagen dus 5 minuten voor op het schema. Dat is altijd goed. Eenmaal het terrein van Disney opgereden kwamen we tot de conclusie dat wij niet de enigen waren die bedacht hadden dat het misschien beter was als we extra vroeg naar het park gingen. Met alle parkeermensen aan het werk hadden we al snel onze parkeerkaart in de pocket en met goede moed reden we naar een parkeerplekje. We stonden in het eerste vak welke gevuld wordt met parkerende auto's op de 7e rij, en laat me je zeggen dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt, dus dat was al positief. De zweer zat er al aardig in en met een klein beetje snel reageren van mama's kant zaten we meteen in het treintje die ons naar de kassa's zou brengen. Ook deze werkten op volle capaciteit, iets wat we ook nog nooit meegemaakt hebben. Wij hadden onze kaarten al dus we hoefden niet in de rij voor de kassa. Onze volgende bestemming was dus de monorail. Het probleem was alleen... de poorten waren nog gesloten en voor die poorten, het waren er 5, stond ieder zo'n 100 man. Dat was wel even slikken. Om kwart voor 8 gingen deze poorten onder begeleiding van veel gejuich en gedrang open.

met zijn allen naar de monorail

Om het een beetje uit te leggen, ik voelde me alsof ik in een trechter zat. 500 man die een pad op wilde die maar 4 mensen naast elkaar kon hebben. Gelukkig wist mama zich in alle bochten te wringen en waren we sneller bij de monorail dan we hadden gedacht. De rest ging vrij geleidelijk, monorail in, monorail uit, naar de bagagecheck en nu naar die allerbelangrijkste toegangspoorten. The moment of truth. Ik stopte mijn toegangskaartje erin en.. ja ,ik mocht erin. Daarna volgde mama en toen papa. Dit was een high five waard want we vieren officieel oud en nieuw in Disney. Mama ging als eerste een locker regelen voor onze bagage en wij gingen naar de BTM (Big Thunder Mountain) om daar fastpassen voor te regelen. Toen deze waren geregeld gingen we op zoek naar mama. We hadden haar gelukkig snel gevonden en we besloten koers te zetten naar The Haunted Mansion. Hier stond geen rij en binnen 15 minuten stonden we alweer buiten. Hierna hebben we een t-shirt voor mij gekocht omdat ik enkel een hempje aanhad en het was 's morgens toch iets frisser. Bij deze winkel kregen we een fastpas voor Mickey's Philarmagic, hierdoor werd ons nieuwe doel snel duidelijk. Gelukkig was deze attractie naast de deur en weer stonden we binnen 20 minuten buiten. Met andere woorden 9 uur en er al 2 attracties opzitten. Terwijl we rondliepen besloten we in de rij te gaan staan voor Peter Pan's flight, in Frankrijk is de wachtrij voor deze attractie meestal meer dan een uur, maar hier stond dat het maar 20 minuten zou duren, dus we namen de gok. Na gevlogen te hebben met Peter Pan zijn we naar It's a small world gegaan. Dit zit aan de overkant van Peter Pan. Ook hier was nagenoeg geen wachtrij, dus wederom stonden we zo buiten. Het begon nu toch wel wat later te worden en we waren binnen onze tijd van de fastpass voor de BTM dus liepen we in die richting. We merkten dat het al wat drukker begon te worden. Snel nog een fastpas voor later die dag halen en in de rij gaan staan. De attractie was geweldig, maar toch minder heftig als in EuroDisney.

even zitten

We merkten dat we al wat hongerig begonnen te worden dus volgden we onze maag richting een eetplekje. Hier een plan van aanpak gemaakt en was het tijd om de eerste parade te gaan bekijken. Terwijl we daar stonden te wachten werd er eerst nog een show opgevoerd op de stage voor het kasteel. Pakten we die ook mooi nog even mee.

dream along with Mickey

Hierna kwam de parade. Deze parade was geheel in kerstsfeer en heel mooi om te zien.

once upon a christmas parade once upon a christmas parade2

Na de parade was de Laugh Floor van Monsters & Co aan de beurt en na een hoop gelachen te hebben met Mike kwamen we tot de conclusie dat we weer een fastpas konden halen, deze hebben we gebruikt voor Buzz. Nu als de wiederweerga naar de BTM om daar nogmaals onze fastpassen te verzilveren. Nu hadden we wel genoeg avonturen beleefd in het wilde westen. We begonnen al wat dorstig te worden en we besloten te stoppen bij een cafe om daar even ons vochtgehalte te verhogen. En te verlagen. Er moest namelijk ook even een sanitaire pitstop gemaakt worden. We waren even klaar met lopen en de drukte in het park, dus we hebben ongeveer anderhalf uur in dat cafe gezeten om nogmaals ons plan van aanpak te bezichtigen. Op de planning stonden nog de attracties van Sneeuwwitje en fastpassen halen voor Winnie The Pooh. Maar voor dat we dat zouden gaan doen dachten we dat het wel een slim idee was om eerst wat te eten voor het avondeten. De rest van de avond zat behoorlijk vol, dus iets vroeger (5 uur) eten leek wel een goed plan. Gelukkig kon dat ook in hetzelfde cafe waar we zaten en een cheeseburger was zo gehaald. Je kon de burger zelf van toppings voorzien. De gebakken uienringen, tomaten, sla en zelfs gebakken champignons werden op de burgers gelegd. Na het nuttigen van de burgers zijn we naar Sneeuwwitje gelopen. Terwijl papa en ik in de rij stonden heeft mama fastpassen voor Winnie The Pooh gehaald. Na Sneeuwwitje zijn we naar het kasteel gelopen, want om kwart over 6 zouden de lichtjes aangedaan worden. Mama had een mooi plekje weten te bemachtigen helemaal voor aan en papa was iets verder gaan staan voor het filmen ervan. Het aandoen van de lichtjes voegt absoluut toe aan het magische gevoel wat Disney altijd wil bereiken. Het was echt geweldig. Echt sprookjesachtig.

kasteel

kasteel2

Hierna werd het weer tijd voor een attractie, namelijk Buzz Lightyear. We moesten daar nog even wachten, maar dat was geen probleem. Bij Buzz had mama de meeste punten weten te scoren, maar volgens mij was haar schieter kapot. Ze heeft normaal gesproken altijd de minste punten. Na Buzz wilden we weer naar het plein voor het kasteel, maar omdat de eerste avondparade bezig was, zijn we helemaal omgelopen via Fantasyland naar de andere kant. De parade was bijna afgelopen, waarna we naar het plein voor het kasteel konden lopen om een plekje te zoeken voor het vuurwerk van half 9. Echter met ons dacht bijna heel Disney dat want het was zo'n een drukte dat we tussen mensen, over mensen en achter mensen langs moesten. Gelukkig wist ik nog vrij snel een mooi strategisch plekje te vinden. Op dat moment was een Dj bezig met het publiek te vermaken. Soms was het goed, maar soms was het herrie. Maar om half 9 werd het vuurwerk afgeschoten. We hadden het nog nooit vanaf deze kant gezien, en de manier waarop het vuurwerk het kasteel verlicht is heel mooi.

vuurwerk eerste ronde vuurwerk eerste ronde1 vuurwerk eerste ronde2

Dit was echt een kwartiertje genieten van vuurwerk. Na het vuurwerk, was het tijd om onze fastpassen voor Winny The Pooh te gebruiken. Omdat we al behoorlijk moe aan het worden waren, zijn we na deze attractie naar Sleepy Hollow gelopen, hebben daar een funnelcake gekocht met z'n drietjes en hebben daar gezeten tot het tijd was voor de tweede avondparade.

avondparade avondparade2

Na de avondparade bedachten we dat het wel slim zou zijn om vast naar het plein voor het kasteel te gaan om daar vast een plekje te zoeken voor het vuurwerk van 12 uur. Dit kostte meer moeite als de eerste keer, want iedereen had dat schijnbaar bedacht. Maar ook nu wist ik ons goed door de mensenmenigte heen te lozen en stonden we bijna op de zelfde plek als de eerste keer. Gelukkig draaide de Dj nu betere muziek en daardoor duurde het wachten niet lang. Om 10 voor 12 werd er begonnen met vuurwerk en ook nu was dit weer spectaculair. Om even voor 12 stopte dit en gingen we samen met Mickey af tellen. En daarna weer vuurwerk.

vuurwerk tweede ronde1

vuurwerk tweede ronde vuurwerk tweede rondeA

vuurwerk tweede ronde2

Na het mooiste vuurwerk wat we ooit gezien hebben begon een groot gedeelte van de mensenmassa zich te bewegen richting de uitgang. Het duurde even voordat we er waren, maar uiteindelijk waren we bij de uitgang. Nu moesten we achterin de rij gaan staan voor de monorail. We dachten dat het misschien slimmer was om met de ferry te gaan. Maar we liepen tegen een hek aan. Nu moesten we weer eigenlijk helemaal terug, maar een meneer van Disney liet ons via de monorail van de hotelgasten gaan en zei dat de tweede stop de parkeerplaats was. Dit scheelde zoveel tijd, waardoor we uiteindelijk nog redelijk snel in de monorail zaten. We hebben er maar 3 voorbij hoeven laten gaan. Bij de parkeerplaats hadden we geen zin om in de rij te gaan staan voor het treintje die ons naar onze auto zou brengen. Dus besloten we onze voeten, die we toch al niet meer voelden, nog een klein stukje extra te laten lopen, en een klein stukje was het. Het was ongeveer 7 minuten lopen naar de parkeerplaats. Het verkeer naar de uitgang van het Disney resort viel gelukkig mee, waardoor we snel bij de afrit naar de 192 zaten. Echter daar stond dus wel een giga file. Gelukkig weten we inmiddels al behoorlijk veel kruip door sluipdoor routes, waardoor we heel veel file konden ontwijken. Al met al was het een zware maar super leuke dag. We hebben van kwart voor 6 tot tien over 2 op de benen gestaan. Daarvan 18 uur in Disney rondgelopen waar we de grond moesten delen met 100.000 andere mensen. We hebben 2 parades 2 speciale shows en 2 vuurwerkshows gezien. En daarnaast ook nog 12 attracties weten te doen. Wie belt Guinnessbook of records??