Vanmorgen zijn we na het ontbijt naar Disney gereden om daar een bezoek te brengen aan de Hollywood Studio's. We waren er rond kwart over 10, want we dachten dat het er niet zo druk zou zijn.

verwachting

Sjon is meteen naar Toy Story Midway Mania gelopen voor Fastpassen. Echter deze konden pas om 10 's avonds verzilverd worden, dus dat had hij maar niet gedaan. Romy en ik waren in die tijd naar Idols gelopen, waar Romy een nieuwe poging deed om haar talent te laten zien. Echter omdat ze een beetje schor was, ging het niet zo zoals het hoorde te gaan. Hierna zijn we met z'n drietjes naar Toy Story gelopen om daar in de rij te gaan staan. De wachtrij gaf buiten aan dat het 130 minuten zou duren. Maar we konden al meteen binnen staan en uiteindelijk hebben we iets meer dan een uur in de wachtrij gestaan. Hierna zijn we naar Pizza Planet gelopen en hebben daar een pizza met salade gegeten. Bij deze Pizza Planet zit een hele speelarcade en Romy heeft Guitar Hero gespeeld en Sjon heeft een paar ballen gegooid als een echte honkballer. Nu werd het ondertussen tijd voor de echte attracties, namelijk de Rock and Rollercoaster en de Tower of Terror. Onderweg daar naar toe vonden we het al belachelijk druk in het park en dat bleek ook, want bij de Tower of Terror waren er al geen fastpassen meer te verkrijgen en de standbyline had een wachttijd van 100 minuten, dan maar naar Rock and Rollercoaster. Ook hier waren de fastpassen al op en was de wachtrij zelfs 160 minuten. We besloten om deze attracties dan maar te laten voor wat ze waren en op het muurtje in de zon bij Belle en het beest te wachten. Hier hoorden we dat Animal Kingdom en de Magic Kingdom al gesloten waren voor nieuwe bezoekers vanwege de drukte. Dat zal de reden geweest zijn dat het in de Hollywood Studio's nu ook zo ontzettend druk was geworden. Maar goed we zaten lekker in het zonnetje en toen we naar binnen mochten hadden we goede plaatsen en konden we de minimusical goed zien.

Belle en beest Belle en beest2

Aan het eind van de show zijn we meteen door gelopen naar Fantasmic. Deze lichtshow met water en vuurwerk is altijd de afsluiter van de dag, maar omdat wij het park zomers altijd rond een uur of 4 wel hebben gezien, wachten we daar nooit op. Nu zou er ook een voorstelling om half 7 zijn en die wilden we nu dan wel een keer zien. We moesten alleen ruim een uur wachten op het moment dat het donker genoeg was. Maar we zaten gezellig en het was net als in 2003 in Monterey toen we aan het wachten waren op het vuurwerk van de 4th of July. Om precies half 7 begon Fantasmic en de show was in één woord fantastich.

fantasmic4

fantasmic fantasmic2 fantasmic3

Het was het wachten absoluut waard. Na deze show zijn we naar de lichtjesstraat gelopen en dat was zo mooi en super.

lichtjesstraat3

lichtjesstraat lichtjesstraat2 lichtjesstraat4

lichtjesstraat5

We vonden het helemaal niet erg dat we maar één attractie hadden gedaan. Eigenlijk was het wel goed, want nu hebben we door het gemis daarvan eens andere dingen kunnen zien, die we anders altijd overslaan. Het was een fantastische dag, die veel indrukken zal achterlaten. Onderweg naar huis zijn we gestopt bij Outback Steakhouse om wat te eten. Dit restaurant wordt altijd genoemd in verslagen van anderen en we waren nu wel nieuwsgierig wat het inhield. We kwamen binnen en het was er zo druk dat we een pieper kregen en zodra er een tafel beschikbaar was ging onze pieper af. Dit was na ongeveer een half uurtje het geval. We hadden een steak, met frietjes en een salade genomen en het was echt verrukkelijk. Na het eten zijn we naar huis gegaan. Morgen gaan we een paar uurtjes naar Sea World, want door ons bezoek aan Discovery Cove afgelopen zomer mogen we 14 keer gratis naar Sea World in een jaar en aangezien we komende zomer niet naar Florida gaan, willen we toch wel minimaal één keer hier gebruik van maken. Dus morgen even een paar uurtjes daar heen. En misschien hebben we morgenavond nu eindelijk eens de gelegenheid om de barbecue aan te zetten.