Vanmorgen werden we wakker met het gekletter van regen tegen de ramen. Dit was wel voorspeld, maar het is toch jammer als het dan ook werkelijk zo is.

verwachting

Een blik op de buienradar leerde ons dat het in de buurt van Sarasota ook regende en zelfs meer als hier in Kissimmee. Ons tripje naar de Golf van Mexico viel letterlijk in het water. Omdat op 1e kerstdag hier echt alles gesloten is, viel er voor ons niet veel te doen, dan een beetje binnen zitten en leuke films kijken en wat DS'en. Rond een uur of 4 klaarde het op en besloten we om naar de Disney Boardwalk te gaan. Dit had ik gezien in het verslag van mensen die voor ons naar Florida waren geweest en aangezien alles in Downtown Disney op zou zijn, vermoedde we dat het daar ook wel open zou zijn. Gelukkig was dit ook zo.

ingang boardwalk

De Disney Boardwalk is een rondje met hotels om een grote vijver heen. Je kan helemaal rond lopen en dat hebben wij ook gedaan. Het was heerlijk om zo langs het water te lopen en de mooie hotels te bewonderen.

heerlijk aan het water schommelen

Omdat het wel wat harder waaide leek het ons verstandiger om ergens te gaan eten in plaats van de barbecue aan te zetten. We hadden onderweg naar de Disney Boardwalk gezien dat er wel wat restaurants open waren. We besloten om bij Golden Coral te eten. Hier horen we altijd reclame over bij K92fm. En het was er razend druk. We stonden zelfs buiten in de rij te wachten. Binnen leek het net een Disney attractie met een zelfde soort wachtrij. Het restaurant is volledig in buffetvorm. Je betaald een vast bedrag en daarna kan je zoveel eten als je wil en worden er iedere keer schone borden gebracht en wordt je drinken vervangen als je beker leeg is. Het eten was wat minder, maar we hebben voldoende kunnen eten. Misschien klinkt het wat snobistisch maar het was duidelijk dat hier de wat minder bedeelden kwamen eten. Na het eten zijn we richting Indian Ridge gereden. In deze wijk hebben we in 2006 een villa gehad en hebben we daar ook genoten van de mooie versierde huizen.

kerstversieringen kerstversieringen3

Hierna zijn we door Highlands Reserve gereden, het park waar we nu al 3 keer verbleven. Je kon duidelijk zien dat hier veel huizen in de verhuur zijn, want het aantal versierde huizen is heel weinig.

kerstversieringen2

Hierna zijn we terug gereden naar ons appartement en hebben hier nog wat gedronken. Morgen begint de uitverkoop en daar willen wij als echte Hollanders natuurlijk van mee profiteren. We gaan in ieder geval naar Lake Buena Vista en misschien naar Premium Outlets. Verder wil ik een bezoek brengen aan Target en aan Michaels. Verder zien we het wel en als het weer het toe laat gaan we morgenavond barbecueën. Per slot van rekening is het voor ons 2e kerstdag. Oh ja, de mensen die vast zaten in New York zijn nu eindelijk ook in Orlando aangekomen.