Zoals gezegd hebben we 's morgens eerst boodschappen gedaan bij de Walmart. Was het gister al ontzettend druk in de winkels, vandaag overtrof dit alles. Er was bijna geen winkelwagentje meer te vinden bij de ingang. Gelukkig hebben we wel alle boodschappen die we nodig hadden kunnen krijgen, en grepen we niet mis met bepaalde dingen.

merry christmas

verwachting

Na de boodschappen, die we natuurlijk thuis moesten brengen, hebben we een broodje gegeten thuis en zijn we naar het Gaylord hotel gereden. De ijssculpturenshow is heel mooi en indrukwekkend. Wat kunnen mensen toch mooie dingen maken uit blokken ijs. De mensen die deze ijssculpturen hebben gemaakt zijn speciaal vanuit China gekomen om het te maken.

ijsshow

Voordat je naar binnen gaat krijg je een lange blauwe winterparka om aan te trekken en dat is ook wel nodig, want het is daar binnen -13 graden. Maar ondanks de kou absoluut de moeite van het bezichtigen waard. Er is ook een glijbaan van ijs gemaakt en natuurlijk zijn we daar ook vanaf gegleden.

ijsshow2 ijsshow3

ijsshow4 ijsshow5

Mochten we ooit weer in de kerstperiode naar Orlando gaan, dan weten we zeker dat we weer naar de ijssculpturen gaan kijken. Na de show kun je in het hotelgedeelte een beker warme chocolademelk halen om op te warmen. Het is een mooi hotel met een mini Gatorland, een mini Key West en zelfs de Everglades zijn nagemaakt met echte alligators.

alligators

Na hier even door heen gelopen te hebben zijn we naar Downtown Disney gereden. We waren hier rond half 5 en hebben als eerste een glazen fotolijst bij Scott van de glasslijperij afgegeven. Deze fotolijst hadden we van Romy gekregen, maar was gevallen en één hoek was beschadigd. De lijsten worden niet meer gemaakt en in februari had Scott gezegd dat hij er wel wat mee kon als we hem brachten. En inderdaad, hij heeft het heel mooi gemaakt voor ons. Na het afgeven van de lijst zijn we eerst naar het einde van Marketplace gelopen en toen de andere kant op. Nu komen we al zoveel jaren in Downtown Disney, maar nog nooit zijn we de andere kant opgelopen. We wisten niet dat dit mogelijk was en hadden op een ander zijn weblog gelezen dat je helemaal naar het begin kon lopen. Onderweg hebben we bij het T-rex restaurant gegeten.

trex

Dit is een soort Rainforest café achtig restaurant, maar dan gebaseerd op dinosaurussen. Wij vonden het leuker dan het rainforest café. En net alsof ze wisten dat we naar een ijssculpturenshow waren geweest vandaag, werden we door de serveerster in de ijsgrot gezet. Het eten was erg lekker, maar veel te veel. Zoveel dat we het heerlijke ijsje (net zoiets als de vulcano in het rainforest café) maar aan ons voorbij hebben laten gaan. We zijn helemaal doorgelopen tot het einde, namelijk bij Cirque du soleil en toen weer terug. Onderweg hebben we nog een tijd staan kijken bij een snoepwinkel hoe ze appels maakten met chocola en dat rode plakspul. In Nederland verkopen ze die appels ook in bijvoorbeeld de efteling of op kermissen. Het duurde alleen heel lang voordat dat kleefspul de juiste temperatuur had. Het moet namelijk 150 graden Celsius zijn voordat de appels erin gedoopt worden. Toen we een paar appels gezien hadden zijn we rustig doorgelopen terug naar Marketplace. We hadden eigenlijk verwacht dat er veel kerstversieringen zouden zijn in Downtown Disney, maar dit viel tegen. Het enige wat er was, waren een paar guirlandes met lichtjes en er was een houten chalet waar je op de foto kon met de kerstman, uiteraard tegen betaling. Weer terug bij onze normale ingang zijn we richting de auto gelopen en zijn we naar huis gereden. Hier hadden we een mail gekregen van de mensen die eigenlijk bij ons in het vliegtuig zouden zitten zaterdag en die via Madrid naar Orlando zouden komen. Zij zijn vanuit Madrid in New York terecht gekomen en zouden vandaag eindelijk naar Orlando komen. Maar......we kregen dus een mail dat er weer iets niet goed gegaan was en dat ze nog een nacht in New York moesten blijven. Of het morgen gaat lukken is nog spannend, want er wordt voor morgen weer een hoop sneeuw verwacht aan de Oostkant van Amerika. Morgen gaan wij een eilandentour doen aan de Golf van Mexico. Op de hoogte van Sarasota ligt een aantal eilandjes die met bruggen met elkaar verbonden zijn en daar kun je een aantal mooie stukken zien. En 's avonds natuurlijk heerlijk vlees grillen op de barbecue. Willen wij iedereen vanuit een warm Florida een "MERRY CHRISTMAS" wensen.