Vanmorgen ging op de normale tijd om 6 uur de wekker. Vol goede moed stapten we uit bed om de laatste dingen te doen voordat we om half 9 opgehaald zouden worden door mijn ouders. Om precies half 9 stonden ze voor de deur en waren wij zo goed als klaar om te vertrekken. We wilden net onze koffers gaan inladen, toen mijn mobiel ging.

Teo van American Vacations belde. Onze vlucht naar Washington (het eerste gedeelte) was geannuleerd. We moesten als een speer naar Schiphol om ons om te laten boeken. Dus wij snel de koffers ingeladen en naar Schiphol gereden.

cancelled

Daar stond bij de balie van United al een hele rij. Na ruim een uur waren we eindelijk aan de beurt. Konden we omgeboekt worden en zo ja, wanneer zouden we dan kunnen vertrekken? We hadden al gehoord dat er mensen via München, naar Chicago en dan door naar Orlando gingen. Degene die voor mij stond werd omgeboekt via Madrid, naar Philadelphia en dan uiteindelijk naar Orlando. Alleen zij zouden eerst één nacht in Orlando doen en dat rijden naar St. Petersburg. Nu komen ze aan op Orlando en kunnen meteen naar St. Petersburg rijden. Maar goed, nu onze omboeking. We kunnen morgen inderdaad naar Amerika, alleen we vliegen via de toeristische route. Eerst vliegen we met KLM naar Dallas in Texas. Dit is wel een luxe vlucht, want we vliegen business class. Daar hebben we een lange overstap en dan vliegen we door met United naar Los Angeles in Californië. Daar hebben we een korte overstap en vliegen we terug ook met United naar Orlando in Florida. Deze vlucht is 's nachts, waardoor we maandagmorgen om 6 uur in Orlando aan komen. Met een beetje mazzel kunnen we slapen op de vlucht, waardoor het weinig verschil maakt of je zondagavond of maandagochtend aankomt. Na telefonisch contact met American Vacations zorgen zij ervoor dat onze rentalcar opgehaald kan worden in Orlando in plaats van in Tampa, waar we eerst naar toe zouden vliegen. We hoorden later van andere medepassagiers, dat zij pas op dinsdag kunnen vertrekken naar Amerika. Dan valt dat van ons nog wel mee. Wij gaan morgen alsnog. We kregen ook het aanbod om in het Sheraton hotel te overnachten vannacht en in eerste instantie wilden we gewoon naar huis gaan, maar zijn toch maar op Schiphol gebleven.

hotelkamer vanuit ons hotel

Je weet nooit hoeveel sneeuw er hier nog valt en of het heel glad gaat worden. Nu zitten we op loopafstand van de incheckbalie. Voor degene die de film The Terminal kennen, we voelen ons net als Tom Hanks, we wonen op het vliegveld. Om 12 uur konden we inchecken in het hotel en we hebben kamer 116 toegewezen gekregen. Nadat we de koffers op de kamer hebben gezet zijn we richting de plaza gelopen om wat voor de lunch te halen. We hebben verder nog wat rondgelopen. Rond half 3 hebben we online ingecheckt op de site van KLM en we hebben inderdaad business class plaatsen voor de eerste vlucht. De andere vluchten kunnen we morgen pas online inchecken. We zijn nog even naar de balie van United gelopen en daar stond nog een hele rij voor het omboeken. Degene die later aan de beurt waren moesten naar het Sheraton in Hoofddorp. Dan zitten wij nog goed. We zijn blij dat Teo ons meteen belde om te zeggen dat we als een speer naar Schiphol moesten. Het gekke was dat we gisteravond nog gekeken hebben op de site van iemand die in de buurt van Washington woont op een webcam en er lag geen vlokje sneeuw. Vanmiddag hebben we weer even gekeken, en toen zag je haar auto niet eens meer staan in de sneeuw. Alleen nog de contour van de auto. Er was een meter sneeuw gevallen afgelopen nacht in Washington. En er wordt nog veel meer verwacht.

teletekst

Na heel even op onze hotelkamer televisie te hebben gekeken zijn we rond half 6 weer richting de plaza gelopen. We hebben bij de KLM balie vast onze boardingpassen voor morgen uitgeprint en hebben daarna bij Burger King een hamburger en wat patat gegeten. Na het eten zijn we weer terug gelopen naar onze kamer en hebben ons gereed gemaakt voor het slapen gaan. Dus foto's uitgezocht, verslag getypt en online gezet. Morgen worden we om kwart voor 6 middels een wake up call gewekt. Dat is niet zo heel erg vroeg, maar zo'n dag hangen op Schiphol is zwaar vermoeiend. Het is wel een hele bijzondere ervaring, maar langer dan een nacht moet het niet duren. Morgen gaan we om 10 over 10 vliegen richting de Verenigde Staten.