Vanmorgen waren we er iets vroeger uit dan gisteren, maar omdat de verbinding van het internet nog steeds erg traag is, duurde het lang voordat de foto's waren geladen.

Hierdoor gingen we ook later naar Sea World. Maar goed om 15 over 11 waren we bij Sea World aangekomen en als eerste zijn we naar Manta gegaan. Dit is een nieuwe coaster van Sea World en hierbij hang je als het waren op je buik onder een mantarog. Dit houdt dus in dat als je over de kop gaat je eigenlijk op je rug ligt.

manta

Het is een super coaster en het is een hele aparte ervaring om op je buik een achtbaan te doen. Na deze attractie, waar we ruim een uur voor in de rij hadden gestaan, je hebt hier namelijk geen fastpassen zoals in Disney, zijn we naar Pets Ahoy gelopen en hebben hier de kunstjes van de huisdieren gezien.

pets ahoy

Na deze prachtige kunsten zijn we wat gaan eten in een van de vele restaurantjes in Sea World. We hebben alleen maar wat patatjes gegeten, maar omdat het zo ontzettend warm was, wilde we binnen eten. Na de lunch zijn we naar Shamu Stadium gelopen om daar de show van Shamu te bekijken. De show die al een paar jaar in de schaduw staat van de dolfijnenshow is terrein aan het terug winnen en was echt super.

orkashow orkashow2 orkashow3

orkashow4

Hierna zijn we van de ene kant van het park naar de andere kant van het park gelopen, omdat de dolfijnenshow heel dicht op de orkashow volgt. Gelukkig konden we hier meteen naar binnen en hadden we ondanks dat het dolfijnenstadion al behoorlijk vol zat nog goede plaatsen. De dolfijnenshow, ik had het al reeds eerder gemeld, is al sinds 2006 beter dan de orkashow, maar vandaag vond ik het duidelijk minder dan de orkashow.

dolfijnenshow

Het is nog wel een mooie show om naar te kijken, maar het is de hele tijd heel rustig en dan is het eind weer veel te druk. Hierdoor weet je op dat moment niet waar je moet kijken. Na de dolfijnenshow zijn we bij de pinguïns wezen kijken en de puffins, ook wel papegaaiduiker genoemd.

puffins

De tijd gaat erg snel als je veel ziet en voor we het wisten was het al 6 uur en werd het tijd om wat te eten. We wilden tot sluitingstijd in Sea World blijven en dan moet je ook je avondeten hier gebruiken. Het werd een hamburger, die heerlijk smaakte en absoluut niet te droog was. Na het eten zijn we nog even blijven kletsen in het restaurant, het was daar namelijk heerlijk koel en verder wilden we toch niets doen. Rond kwart voor 7 zijn we voor de 2e keer richting Shamu Stadium gelopen, want om 8 uur was de avondshow van de orka's, namelijk Shamu Rocks. Deze show is mogelijk nog beter dan de middagshow.

orkashow5 orkashow6

Na deze show zijn we naar het bayside stadion gelopen om daar een uur te wachten op de afsluitende voorstelling Reflections. Dit is een combinatie van vuurwerk en waterorgel. We hadden hele mooie plaatsen en ondanks dat we een uur zaten te wachten, begon het vuurwerk zo.

vuurwerk

Het vuurwerk zelf was net zo mooi als aan het begin van onze vakantie in Washington, alleen is het gevoel wat er in Washington bijkomt hetgeen wat het heel bijzonder maakt. Het gevoel van saamhorigheid die er op deze dag bij alle Amerikanen leeft. Na de show, het is dan 10 uur 's avonds gaat het park dicht en zijn wij ook als brave kuddedieren met de rest van de meute naar de uitgang gelopen. We waren zo bij de auto, want toen we aan kwamen lopen, stond het trammetje al klaar en konden we zo instappen. Om 11 uur waren we thuis, want we hebben eerst nog in de file gestaan op de 192. Morgen willen we nogmaals proberen om naar Disney te gaan. Maar we willen dan in ieder geval niet als eerste voor de deur staan.

temperatuur

Doel van de dag Mooie shows kijken in Sea World
Temperatuur Orlando 34 graden Celcius
gereden miles 47,5 mile
Totaal gereden miles 1.653,4 mile