Om half 7 ging vanmorgen de wekker en omdat we bij Discovery Cove ontbijt kregen, zaten we om 7.15 uur in de auto. Om 10 over half 8 waren we bij Discovery Cove binnen. We hadden totaal geen idee wat ons te wachten stond en we lieten het maar op ons af komen.

We hadden onze dolfijnenzwem om 8.40 uur, dus dat was al lekker snel. Is eigenlijk wel zo prettig, want dan hoef je niet continue de tijd in de gaten te houden en de dolfijnen zijn dan nog lekker enthousiast. Eerst hebben we licht ontbeten, want als we moesten wachten tot na het dolfijnenzwemmen, werd het zo erg laat. Het dolfijnenzwemmen was erg leuk en leerzaam. De dolfijn waar wij mee mochten zwemmen heette Kaley, deze dame is 5 jaar oud en houdt erg van spelen. Als eerste mochten we haar rug aaien, daarna mochten we haar een kus geven. Vis geven, haar buik aaien, met haar meezwemmen (tenminste zij zwom en wij werden voortgetrokken).

Met Kaley

Het was een half uur superfun en eigenlijk was het veel te snel voorbij. Na het zwemmen met Kaley, hadden we eigenlijk geen van allen nog honger en zijn we naar de Tropical River gegaan. Dit is een, de naam zegt het al, een gemaakt riviertje, die je helemaal rond kan zwemmen. Dit water is zoet en hier zwemmen geen dieren in (als je de torretjes en vliegjes niet meerekent). Na een rondje gezwommen te hebben, zijn we naar het koraalrif gegaan en hebben daar tussen de vissen gesnorkeld.

Hierna werd het onderhand tijd voor de lunch, deze zat namelijk ook bij de toegang inbegrepen. Ze hadden veel keus en gelukkig niet alleen maar vis. We hadden allemaal gekozen voor de gegrilde kipfilet met gewokte groenten. Na de lunch zijn we naar de Stingray lagoon gelopen. Hier zitten alleen maar stingrays in en die komen zo dichtbij dat je ze kan aaien. Of ze zwemmen langs je benen.

bij de roggen roggen aaien

Het werd nu wel weer tijd voor een rondje rivier. Halverwege de rivier zit een vogelvolière, waar hele mooie exotische vogels zitten en die je mag voeren. Ze komen dan op je hand of hoofd bij je zitten en gaan eten uit het schaaltje voer wat je vast hebt. Ook dit is heel leuk om te doen. We hebben het rondje verder gezwommen en toen wat te drinken gehaald. Na het drinken zijn we wederom een rondje rivier gaan zwemmen.

in de tropical river

Omdat we de stingrays wel erg leuk vonden zijn we nog een keer daar naar toe gegaan. We hadden nu mazzel, ze werden net gevoerd. Of wat zeg ik, wij mochten ze voeren als je wilde. Je moest dan je handen ophouden en dan kreeg je 2 stukjes rauwe makreel op je handen. Het is een heel raar gevoel als de stingray het eten uit je handen pakt. Helaas was op dat moment de batterij van onze camera leeg en hebben we hier geen foto's van. Ik vond het een beetje eng, maar wel heel apart. Alleen die vislucht aan je handen daarna.....! Omdat het water bij de stingrays zout is en veel kouder als het zoete water in de rivier zijn we daar weer naar toe gegaan en hebben daar zeg maar opgewarmd. Nu werd het wel weer tijd voor wat drinken. En even genieten van het mooie weer, de heerlijke muziek en het eindeloze vakantiegevoel. De rest van de tijd hebben we doorgebracht in de rivier en hebben we nog een keer de vogels gevoerd.

vogels voeren

Om half 6 moest iedereen het water uit en dat was ook het moment dat wij het water verlieten. Je kan bij Discovery Cove douchen en er liggen handdoeken, shampoo's en eigenlijk is het gewoon super verzorgd. Je hoeft niets mee te nemen. Je toegangskaart hangt om je nek en daaraan is je creditkaart gekoppeld, zodat je die ook niet mee hoeft te nemen als je wat wil kopen. Maar het enige waar je voor moet betalen is als je een cocktail wil drinken of iets koopt in de giftshop. Voor de rest is alles gratis, eten, drinken, ijs, bier, chips noem het maar op. Dus die creditkaart is eigenlijk niet nodig. Na het douchen en aankleden hebben we onze foto's bekeken en betaald. We waren er vanmorgen als één van de eersten en gingen vanmiddag bijna als laatste weer weg. Onderweg naar de villa zijn we gestopt bij Johnny Rockets in The Loop en hebben daar gegeten. Met natuurlijk een heerlijke milkshake erbij. Om 9 uur waren we weer terug in de villa. Het was een leuke, nee superleuke dag, die absoluut voor herhaling vatbaar is. Morgen gaan we naar Disney en dit keer naar The Hollywood Studio's.

 

 

Doel van de dag Naar Discovery Cove, met dolfijnen zwemmen, snorkelen en zwemmen
Temperatuur Orlando 30 graden Celcius
gereden miles 62,4 mile
Totaal gereden miles 1.571,5 mile