Suzan wordt vandaag 18 jaar

 

Om 10 uur stonden we bij de poort van Epcot. We zijn naar de Will Call balie gelopen en daar met het paspoort van Suzan een verjaardagticket gehaald voor haar.

Je krijgt namelijk als je op de dag dat je jarig bent en je brengt een bezoek aan Disney gratis toegang en een mooie button met Happy Birthday en dan je naam. Omdat Romy natuurlijk gister jarig is geweest, kreeg zij ook een button, maar geen gratis toegang.

bij de ingang jarige dames

De dames werden de hele dag gefeliciteerd en kregen door de buttons een hoop aandacht. Maar goed, laat ik bij het begin beginnen. We zijn bij binnenkomst als eerste naar Soarin' gelopen en hebben een fastpas gehaald en zijn daarna ook in de rij gaan staan. Na onze eerste vlucht over het mooie Californië zijn we naar Living with the land gelopen en hebben daar met de boot een tocht gemaakt tussen allerlei gewassen en de manieren van laten groeien. Na Living with the land hebben we een film gezien van Timon en Pumbaa over hoe we de wereld beter kunnen maken en hoe om te gaan met de aarde. Hierna was het weer tijd voor de tweede keer Soarin'. Wederom was de vlucht in de hangglider over Californië heel mooi. Nu was het half 1 geweest en hebben we bij The Electric Umbrella wat gegeten. Met een gevulde maag zijn we naar een show van Ellen DeGeneres gegaan. Deze show gaat over energie en welke verschillende manieren er zijn om energie te winnen. Het is op een leuke manier in een show verpakt. Na deze show zijn we naar Innoventions gegaan. Dit zijn allemaal futuristische onderwerpen en een leuke manier van vermaken. We hebben een eigen videospelletje gemaakt, Sjon is een deelnemer geweest aan een slapstickshow met als thema klittenband, waarin hij allemaal babypoppen een luier om moest doen, een fles moest geven en daarna met klittenband aan een schort te plakken.

vader van het moment

Hij en zijn tegenstander hadden evenveel baby's, dus het werd gelijkspel. Na deze wedstrijd hebben Romy en Suzan een rondje gemaakt op een Segway.

segway1 segway2

Verder hebben ze bij de Piggy bank genoeg geld gespaard om hun schoolgeld te kunnen betalen. Met een heuse spaarvarken liepen ze van het ene onderdeel naar het andere onderdeel.

bij de Piggy bank

Na alle spaarcentjes veilig op de bank te hebben gezet, ze mochten de spaarvarkens helaas niet houden, zijn we naar Mexico gegaan om hier met Donald Duck, Panchito Pistoles en Joe Carioca, of te wel de drie Cabaleros te varen door Mexico. Nu werd het tijd om onze fastpassen in Test Track te verzilveren. We zaten met z'n vieren in één auto en deze ging tijdens de topsnelheid heel, maar dan ook echt heel snel. We zijn alle 4 geslaagd voor testcoureur. Na Test Track zijn we terug gelopen naar Innoventions om hier nog brandjes te voorkomen in een groot huis. Als laatste hebben we Spaceship Earth gedaan en toen was het 6 uur en zijn we naar de auto gelopen en zijn we naar Downtown Disney gereden om daar bij het Rainforest Cafe te eten. Omdat we na het eten als desert een volcano zouden nemen, hebben we niet al te grote porties eten besteld. Na het eten kwamen ze met de volcano en een liedje voor de jarige meiden. Het liedje wat ze zongen ging zo: Happy happy birthday, from all of us to you. We dished up something special, we made it just for you. We hope you have a super fun and cha-cha-rific day. So happy happy birthday from Rainforest Café! In de volcano waren 2 kaarsjes gedaan en Romy en Suzan hebben allebei een kaarsje moeten uitblazen.

volcano

We hebben de volcano niet helemaal opgekregen, maar we waren een eind gekomen. Na het eten zijn we natuurlijk bij het kerstwinkeltje van Disney naar binnengelopen. Zijn we bij de glasblazerij binnen geweest en heeft Suzan bij de Pearl Factory een parel uit een oester getoverd als verjaardagscadeau. Het is een mooie witte parel geworden.

parel zoeken dit is em

Het was inmiddels al kwart voor 10, dus het werd ondertussen wel tijd om naar het huis te gaan. Thuis hebben we toch nog even genoten van het zwembad. Omdat we morgen alleen maar willen shoppen en verder genieten van het zwembad, kon dit ook. We hoeven er toch niet vroeg uit.

zwemmen

 

Doel van de dag Lekker naar Epcot
Temperatuur Orlando 34 graden Celcius
gereden miles 34,8 mile
Totaal gereden miles 1.432,3 mile