YES!!!!


 

route

Waarom YES, dat lezen jullie verderop in het verslag. Om kwart voor 9 liepen we de ontbijtruimte in, terwijl het ontbijt tot 9 uur zou zijn. We waren dus precies op tijd om nog wat te eten te pakken. Na het ontbijt zijn we terug gelopen naar de kamer en rond 10 uur hebben we onszelf uitgecheckt om daarna richting Wormsloe Plantation te rijden.

ingang plantage

We reden ook hier weer een hele lange oprijlaan met allemaal Live Oaks langs de weg. Bij het visitorcenter aangekomen, bleek dat we een stukje moesten lopen. Alleen toen we op de plaats van bestemming aankwamen, kwamen we niet bij een mooi groot huis, maar bij een ruïne van het oude huis. Dit was even een tegenvaller. We konden ook nog naar het graf lopen van de familie Jones, de eerste bewoners van Wormsloe. En ook konden we nog naar een oude slavenverblijf lopen. Het stelde niet veel voor, alleen de wandeling door het bosgebied was wel erg mooi. We hebben diverse herten gezien in deze bossen.

Slavenverblijf hertjes

Na ongeveer een uurtje te hebben gelopen zijn we op weg gegaan naar Florida. Net na de staatsgrens tussen Georgia en Florida hebben we bij de rest area geluncht en even onze benen gestrekt.

staatsbord

Omdat we van de week al 2 keer met de laptop aan met smart hadden zitten wachten op de lancering van de Endevour. Deze zou namelijk eigenlijk al op 27 juni gelanceerd worden, maar door een lek in de tank, was dit uitgesteld naar 11 juli om vervolgens door blikseminslag uitgesteld te worden naar 12 juli. Alleen op 12 juli hingen er onweersbuien in de lucht, dus werd de lancering uitgesteld naar 13 juli. 13 juli wederom hetzelfde verhaal en zou de lancering uitgesteld worden naar 14 juli. Alleen bij Nasa besloten ze toen om het niet uit te stellen naar 14 juli, maar naar 15 juli om 18.03 uur. Als we een klein stukje zouden omrijden en we zouden bij Titusville even wachten, dan hadden we kans om de lancering te zien. Maar ja ook nu was de kans groot dat het uitgesteld zou worden. Om 4 uur reden we op het gras langs de US 1 met precies uitzicht over het water op het Kennedy Space Center. Langzaam aan werd het drukker om ons heen. Het was nog steeds niet bekend of de lancering wel door zou gaan. We hadden de radio aangezet op een zender waar we alles hoorden over het Kennedy Space Center en om kwart voor 6 kwam de definitieve go. Het weer was goed, er waren geen technische problemen en dus zou vandaag om 18.03 uur de zesde poging van de lancering van de Endevour succesvol zijn. En.........wij waren erbij!

lancering1

Het is een hele spannende belevenis, want tijdens zo'n lancering kan van alles misgaan. Maar wat een prachtig gezicht als je die spaceshuttle met die enorme vuurbal de lucht in ziet gaan en hoort op de radio dat alles goed gaat.

lancering2 lancering3

Maar ook dat alle mensen lopen te juichen en te klappen, omdat het goed gaat. Ik ben blij dat we het nu dan toch eindelijk gezien hebben. Al is het nu dan van een verdere afstand.

Na deze bijzondere ervaring hebben we onze weg vervolgd naar Davenport, klein plaatsje naast Orlando, waar onze villa zich bevindt. Nadat we de koffers hebben uitgeladen zijn we snel wat gaan eten en hebben boodschappen gedaan voor in ieder geval morgenochtend. We wilden morgen eigenlijk naar Disney gaan, maar vanwege de tussenkomst van de lancering hebben we besloten om morgen ons bezig te houden met het uitpakken van de koffers, opruimen, verjaardagstaart halen en even rustig aan te doen. En oh ja, we gaan morgen wel iets leuks doen, namelijk naar de nieuwste film van Harry Potter. En verder gaan we genieten van ons eigen zwembad.

temperatuur

 

Doel van de dag Rijden van Savannah naar Orlando, onderweg stoppen bij Wormsloe Plantation en bij Titusville om de lancering van de Endevour live te zien.
Temperatuur Orlando 34 graden Celcius
gereden miles 365,5 mile
Totaal gereden miles 1.324,6 mile