Om 10 uur zaten we in de auto op weg naar onze voorlaatste bestemming van deze vakantie. Het ontbijt wat de afgelopen 2 dagen super was, was vanmorgen ver beneden de maat. Er was bijna niets meer aanwezig, waardoor een heleboel mensen mis grepen.

Wij hadden dan gelukkig nog wel bagels en beleg, maar daar hield het verder ook mee op.

route

De rit naar Savannah was mogelijk nog groener, dan de voorgaande ritten die we al gehad hadden. Lange tijd hebben we op een 2-baans weg gereden, met af en toe een inhaalstrook. Op die stroken werden we steeds ingehaald, want dat gebeurd als je je keurig aan de snelheid houdt.

2 baansweg

Tot 3 keer toe stond even later de auto die ons ingehaald had in de berm met een politie auto erachter. Wij blij dat we ons keurig aan de snelheid houden..... In Savannah hadden we de Wormsloe Plantation zo gevonden om daar voor een dichte deur te staan. We hadden in Richmond al gehoord dat musea in Amerika op maandag veelal dicht zijn en wat is het vandaag? Juist, maandag. Gelukkig zat de plantage niet ver bij het hotel vandaan en zijn we daar maar heen gereden om te kijken of we al konden inchecken. Het was per slot van rekening kwart over 12 en dat is erg vroeg om in te checken. Maar gelukkig was onze kamer (nr 110) al klaar en konden we onze koffers naar de kamer brengen. De kamer is iets kleiner als de afgelopen kamer, maar het is voor 2 nachten en daarna zitten we natuurlijk bijna 2 weken in een villa. Na het uitladen van de auto zijn we naar IHOP (International House of Pancakes) gereden voor heerlijke pancakes. Terwijl we daar naar toe rijden zien we dat er aan de overkant een mall zit en aangezien onze plannen voor vandaag in het water zijn gevallen, leek het ons wel een goed idee om naar de mall te gaan na de lunch. Bij IHOP hebben we alle 4 gekozen voor de Strawberry passion fruit pancake.

pancakes

Dit zijn 2 pannenkoeken met cheesecake (kwark) er tussen en aardbeien met slagroom er bovenop. Daarbij kregen we hashbrowns, scrambled eggs en bacon of sausage. Oftewel gebakken, geraspte aardappels, roerei, gebakken spek of worstje. De pannenkoeken waren erg lekker en degene die daarna nog honger hadden hebben van de aardappels of roerei gegeten. Zoals gezegd zijn we daarna naar de Oglethorpe Mall gegaan. We dachten dat dit een kleine mall zou zijn, maar eigenlijk was deze mall heel groot.

mall

We hebben er een behoorlijke tijd doorgebracht en rond 5 uur liepen we weer naar de auto. Hierna zijn we eerst naar Kroger (een supermarkt die we in 2005 ook wel bezochten voor boodschappen) gegaan. Alleen deze Kroger zag er niet echt schoon uit, dus zijn we naar een Food-Lions gereden. Dit is ook een supermarkt en deze hadden we nog niet van binnen gezien. Het was op dat moment wel heel erg drukkend en je zag de donkere lucht aankomen. Het zou niet lang meer duren of het zou gaan regenen. Toen we bij Food-Lions in de rij stonden bij de kassa, werden alle kranen opgedraaid en kwam het echt met bakken uit de hemel vallen. Toen het heel even minder was zijn we naar de auto gelopen en naar het hotel gereden.

regen regen2 regen3

Het heeft zeker tot een uur of 7 geregend. We hebben op de kamer gegeten en hebben weer televisie gekeken. Morgen gaan we een sightseeing tour doen door Savannah met Old Town Trolley tours en als we tijd hebben en het weer werkt mee gaan we een boottocht maken met een riverboat (radarboot) over de Savannah River.

temperatuur

 

Doel van de dag Rijden van Charleston naar Savannah in Georgia
Temperatuur Savannah 33 graden Celcius
gereden miles 120,4 mile
Totaal gereden miles 947,0 mile