Omdat we gister tot laat hebben gewassen, waren we vanmorgen ook laat uit bed. Om 9 uur liepen we naar beneden voor het ontbijt. Dit ontbijt was heel luxe, met omeletten, sausages, gekookte eieren en nog veel meer lekkere dingen.

 

Na het ontbijt zijn we terug gegaan naar onze kamer en hebben daar de kamer gereed gemaakt voor vertrek. Het historic district hadden we zo gevonden en in eerste instantie dachten we, is dit het nou? Tot we bij the Market kwamen, hier stonden allemaal paardenkoetsen klaar voor een toer door het district. We zijn in een koets gestapt en hebben ons een uur lang langs de leuke huizen van Charleston laten rijden door Bill (onze paard voor de koets).

huizen

Charleston is ontstaan als Charles Town in 1670 en na de onafhankelijkheid van 1774, toen alle Britten Charleston hadden verlaten in 1783 is het veranderd in Charleston. De huizen in Charleston hebben grotendeels allemaal de burgeroorlog overleefd en dat terwijl de burgeroorlog in Fort Sumter (dit ligt in de haven van Charleston) is begonnen.

huizen2 huizen3

Alleen op 31 augustus 1886 werd Charleston getroffen door een aardbeving van 7.5 op de schaal van Richter. Hierdoor werden veel huizen beschadigd. Omdat er geen geld was om ze te slopen, hebben ze de huizen met stalen pijpen verstevigd met aan de buitenkant de bevestigingsplaten.

in de koets in de koets2

Later toen het weer beter ging met Charleston en ze deze huizen weer gingen restaureren bleek dit het bewijs te zijn dat deze huizen van voor de aardbeving waren.

market

De toer startte bij de Market, hier mochten de slaven hun eigen gemaakte spullen in hun eigen tijd verkopen en als ze genoeg verdiend hadden, konden ze van dit geld hun vrijheid kopen.

straat met kinderkopjes

Via straten als State St., Tradd St., King St. en Broad St. hebben we hele mooie huizen gezien.

huizen4

 

Onze koets met Bill

Na de toer zijn we nog met de auto naar de Battery gereden.

moultrie

Hierna zijn we terug gereden richting het hotel. Voordat we bij het hotel naar binnen gingen, zijn we bij Piggly Wiggly (een supermarkt) boodschappen gaan doen. Hier liep een figuur als varkentje gekleed rond en dit varkentje was ons aan het volgen. Hij/zij wilde de hele tijd met Romy en Suzan handje klap doen en dansen.

Piggly Wiggly

Uiteindelijk hebben we ondanks de vele afleiding onze boodschappen bij elkaar weten te vinden en zijn we naar het hotel gegaan. Hier hebben we een magnetron maaltijd genuttigd en hebben we de rest van de avond rustig aan gedaan. Een beetje televisie gekeken en wat met de gameboy's gespeeld. Morgen gaan we naar Fort Sumter, dit is zoals ik al eerder meldde het fort waar in 1861 de burgeroorlog is begonnen.

temperatuur

 

Doel van de dag Historic Charleston verkennen
Temperatuur Charleston 28 graden Celcius
gereden miles 16,8 mile
Totaal gereden miles 805,8 mile