Helaas waren we vanmorgen niet zo snel vooruit te branden en werd het in plaats van 8 uur, half 10 voordat we het hotel in Dunn achter ons lieten. De rit verliep voorspoedig en het was niet druk op de weg. Rond kwart voor 12 zijn we bij een rest area in South Carolina gestopt om even een broodje te eten en even de benen te strekken.

 

route

Ze hadden daar een visitorcenter en normaal gesproken loop ik daar nooit naar binnen, maar nu dacht ik mooi binnendoor naar de andere kant te lopen. De mevrouw achter de balie vroeg of ik het gastenboek wilden tekenen en vroeg wat ik wilde doen in South Carolina. Ik vertelde dat we naar Charleston op weg waren en dat we Boone Hall Plantation wilde bezoeken. Ze gaf me folders van Charleston, Fort Sumter en Boone Hall Plantation. Maar ook gaf ze me 4 kortingsbonnen van elk $ 2,50 voor Boone Hall Plantation. Kijk die 10 dollar heb ik snel verdiend. En dat alleen maar door even binnen door te lopen.

lunchen onderweg

Ook de rest van de rit verliep goed en om half 2 reden we het terrein van Boone Hall Plantation op. Nadat we bij de ingang het entreegeld hadden betaald konden we die mooie lange oprijlaan oprijden met al die bomen over de weg.

lange oprijlaan

Het is in het echt nog mooier dan op de televisie. Nadat we de auto op het parkeerterrein hebben gezet zijn we naar een balie gelopen om ons op te geven voor een tour door het huis. Deze zou om 2 uur starten, dus we konden nog even bij de slavenverblijven kijken. We hebben de eerste 2 bekeken en toen zijn we naar het huis gelopen om te wachten tot we naar binnen mochten.

boone hall plantation

Om precies 2 uur mochten we naar binnen en daar kregen we te horen dat het huis nog bewoond wordt door de eigenaar. Echter deze woont op de bovenste 2 verdiepingen en de begane grond is voor het publiek opengesteld. Maar omdat het nog bewoont is en alles wat op de begane grond eigendom is van de eigenaar, mochten er ook hier binnen geen foto's genomen worden. Het huis uit North & South is pas in 1936 gebouwd, hiervoor hebben er 3 andere huizen op het terrein gestaan. 2 van deze huizen zijn afgebrand en de 3e is door de toenmalige eigenaar gesloopt. Wel zijn er delen van het 3e huis in het nieuwe huis verwerkt. Zoals de vloer, deuren en sommige muren. Het deel van het huis wat wij hebben gezien (de bibliotheek, de eetkamer, de serre en de gameroom) was heel mooi en uit de koloniale tijd. De rondleiding duurde een half uur en daarna eindigden we in de achtertuin.

op de veranda van mijn nieuwe onderkomen boone hall plantation2

 

boone hall plantation3

Via de voorkant zijn we opnieuw naar de slavenverblijven gegaan. Op het terrein van Boone Hall Plantation staan nog 9 originele slavenverblijven van de 27. Deze stenen slavenverblijven waren niet voor de veldwerkers, deze hadden namelijk houten slavenverblijven vlakbij de katoenvelden.

slavenverblijven

De slavenverblijven waren nu zo ingericht, dat je een idee kreeg van hoe het eruit zag. 1 was als kerk ingericht, 1 als werkruimte, waar ze manden enz. maakten, 1 als leefruimte, weer een ander gaf de geschiedenis van de slavernij weer. De eerste slaven kwamen naar Amerika in 1617 en ondanks de afschaffing van de slavernij in 1865 werden de zwarte Amerikanen pas in 1964 als gelijken behandeld. Het was allemaal heel interessant en aan het eind van de straat met slavenverblijven kwamen we bij de katoendock. Via het graf van Thomas Boone (zoon van de eerste eigenaar van het landgoed) en zijn familie zijn we weer richting het grote huis gelopen. Er was ook de mogelijkheid om een tour met een soort bus te doen over het landgoed. Op dit moment wordt er nog heel veel groenten verbouwd op het terrein van Boone Hall Plantation. 5 uur hadden we alles gezien en zijn we naar het hotel gegaan. We zitten in kamer 220 van het Holiday Inn Express. Het is een mooi hotel en de kamer is groot. Gelukkig hebben ze hier een wasgelegenheid, want dat hebben we nog niet eerder gehad en het is inmiddels behoorlijk crisis aan het worden met het wasgoed. Nadat we alle spullen naar de kamer hebben gebracht zijn we gaan eten bij Ruby Tuesday, dit restaurant zit naast het hotel en konden we dus lopend doen. We hebben hier voor het eerst deze vakantie een broodje hamburger gegeten. En dan niet een vergelijkbaar met McDonalds, maar vele malen lekkerder. En wat we de rest van de avond hebben gedaan dat zal wel duidelijk zijn, namelijk wassen......... Morgen gaan we naar het historic Charleston, wellicht een bustour doen of iets anders. Dat zien we morgen wel als we bij het visitorcenter zijn.

temperatuur

 

Doel van de dag Rijden van Dunn, NC naar Charleston, SC en onderweg een stop maken bij Boone Hall Plantation
Temperatuur Charleston 28 graden Celcius
gereden miles 259,2 mile
Totaal gereden miles 789,0 mile