Vanmorgen waren we redelijk bijtijds wakker. Het was weer een verassing hoe het ontbijt dit keer zou zijn... Het was niet zo uitgebreid als in het hotel in Williamsburg, maar ook niet zo slecht als in het hotel in Washington. Ze hadden bagels, zelfmaakwafels, wit brood, jam, creamcheese, jus d'orange en melk en dat is alles wat wij nodig hebben om te ontbijten.

Na het ontbijt zijn we in de auto gestapt op weg naar het Averasboro Battlefield. Het was niet zo warm als gister en bewolkt. We waren er netjes op tijd, namelijk 10 over half 10, terwijl het museum pas om 10 uur openging.

bij Averasboro Battlefield

Het bleek dat de opzet van deze battlefield was, om een indruk te geven van waar de gevechten hebben plaatsgevonden. Waar dus North en South tegen over elkaar stonden.

Averasboro historic byway map

Het museum was niet groot, je hoefde geen entree te betalen en het werd beheerd door vrijwilligers. Wel hadden ze een heleboel spullen uit de tijd van de burgeroorlog. In de vuurlinie stonden 3 huizen, die gespaard zijn gebleven, want na afloop van de oorlog werden alle voedselvoorraden geplunderd en huizen afgebrand door het noorden. Deze 3 huizen waren waarschijnlijk ingericht als ziekenhuizen voor gewonde soldaten en daarom zijn ze gespaard gebleven. Deze plantationhouses zijn Lebanon plantation house, Oak Grove plantation house en William T. Smith plantation. Al deze huizen waren van John Smith en zijn familie en op dit moment leven er nog nazaten van deze John Smith op Lebanon plantation house. De andere 2 huizen worden op dit moment gerestaureerd en staan dus leeg. Een heleboel spullen uit het museum zijn afkomstig uit deze huizen. We zijn ongeveer 2 uur in de buurt van het battlefield gebleven. We hebben het museum van binnen bekeken. We zijn naar een begraafplaats geweest waar soldaten die tijdens de het gevecht gesneuveld zijn, begraven liggen. Hier stond ook een slavenverblijf die bij Lebanon Plantation House behoorde.

begraafplaats Averasboro oude slavenverblijf

origineel huis uit de tijd van de Civil War

We hebben de 3 huizen gezien. En hebben door de omgeving gereden. Om 12 uur waren we weer in het hotel. Het kan best zijn, dat als er demonstraties worden gehouden, je daar een hele dag door kan brengen. Maar als deze er niet zijn, ben je zo uitgekeken en wij hebben het nog heel rustig aan gedaan. In het hotel aangekomen hebben we onze broodjes opgegeten die we al klaar hadden gemaakt voor onderweg. En na het eten zijn Romy en Suzan even gaan zwemmen in het zwembad en hebben wij de route voor morgen uitgeprint.

lekker zwemmen

Verder hebben we een middagje rustig aan gedaan, wat ook wel een keer goed is om alle indrukken te verwerken en bij te komen van alles. 's Avonds hebben we eerst weer brood gehaald bij Walmart en daarna gegeten bij Kentucky Fried Chicken.

temperatuur

Morgen willen we om 8 uur al op pad om richting Charleston te rijden. Voordat we naar ons hotel gaan, waar we 3 nachten blijven, willen we stoppen bij Boone Hall Plantation. Dit is het huis van Orry Main uit de tv serie North & South. Je kan hier een rondleiding krijgen door het huis, maar ook een tour langs de originele slavenverblijven uit de tijd van de burgeroorlog.

 

 

Doel van de dag Averasboro Battlefield en Dunn verkennen
Temperatuur Dunn 29 graden Celcius
gereden miles 27,0 mile
Totaal gereden miles 529,7 mile