Wilden we vanmorgen een beetje bijtijds vertrekken, wilde het uitprinten van de routebeschrijving niet helemaal lukken. Ze hadden in het hotel namelijk geen businessfaciliteiten, dus mocht in achter de receptie printen. Maar iedere keer als ik op print drukte, viel de internetpagina weg en moest de receptioniste weer helemaal opnieuw inloggen.

Na een paar keer proberen, heb ik het maar opgegeven en heb de route met de hand overgeschreven. Ja, geen Tom deze vakantie, maar ouderwets kaart lezen en routebeschrijvingen uitprinten.

route

Om half 11 zaten we uiteindelijk in de auto op weg terug naar Richmond om daar het graf van Jefferson Davis te bezoeken.

 

Jefferson Davis

Jefferson Davis Fairview (Kentucky), 3 juni 1808 - New Orleans (Louisiana), 6 december 1889 was een Amerikaans politicus en militair. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog was hij de eerste en enige president van de Geconfedereerde Staten van Amerika van 1861 tot 1865.

 

Het graf van Jefferson Davis ligt op het Hollywood Cemetery in Richmond, wat dus op de route ligt naar Dunn in North Carolina. De begraafplaats hadden we snel gevonden, alleen het graf vinden had wat meer voeten in aarde. Na even rond te hebben gereden over de begraafplaats hadden we ook het graf gevonden van Jefferson Davis.

Graf Jefferson Davis

Hij ligt hier begraven met zijn vrouw, 2 dochters en schoonzoon. Jefferson Davis heeft in totaal 6 kinderen gehad, maar 4 waren al overleden op jonge leeftijd. De getrouwde dochter is de enige van de 6 die haar ouders heeft overleefd. De andere dochter is in de 50 jaar geworden en nooit getrouwd geweest.

Graf Jefferson Davis2

Na het bezoek aan deze mooie begraafplaats hebben we de koers richting Dunn hervat.

James River onderweg

Rond een uur of 2 zijn we op een paar mijl voor de staatsgrens gestopt om even een broodje te eten en de benen te strekken.

staatsbord file aan de overkant

ons hotel in Dunn

Rond kwart voor 4 hadden we het hotel gevonden en waren we ingecheckt. We hadden eerst kamer 200 gekregen, maar in deze kamer was geen koelkast en geen magnetron. Sjon is naar de receptie gelopen en heeft van Melody de receptioniste kamer 202 gekregen. Deze kamer heeft wel een koelkast en magnetron. Na even wat gerommeld te hebben met het internet, want deze wilde niet opstarten, zijn we het dorp in gereden op zoek naar de Walmart. Bij de Walmart hebben we eten voor 's avonds gehaald en nog wat aanvullingen voor onze dagelijkse boodschappen. Ook hier valt het weer op hoe vriendelijk de mensen zijn. Sjon had bij de horloge afdeling een goedkoop horloge gekocht, want zijn horloge stopt steeds, terwijl de batterij net vervangen is. En die vrouw is met ons aan het praten, zegt ze op een gegeven moment dat ze de rest van onze boodschappen ook daar kan afrekenen. Sta je daar bij de juweliersbalie, je diepvriesmaaltijden en toetjes af te rekenen. Ze wilde gewoon nog even met ons kletsen, zei Romy. Terug in het hotel hebben we de magnetronmaaltijden verwarmd en opgegeten. Morgen gaan we naar een echte battlefield, namelijk Averasboro Battlefield. Wat daar allemaal te zien valt, dat weten we niet. Maar volgens de mevrouw van de Walmart is het er leuk en kun je er zeker een paar uur doorbrengen.

temperatuur

 

Doel van de dag Rijden van Williamsburg via Richmond naar Dunn in North Carolina
Temperatuur Dunn 36 graden Celcius
gereden miles 260,7 mile
Totaal gereden miles 502,5 mile