Vanmorgen ging om half 4 de wekker. Gelukkig waren alle koffers al ingepakt en stond alles al klaar. Het enige wat nog mee moest waren onze brillen. Om kwart over 4 waren we op het eten geven van de katten na al helemaal klaar. We hadden er blijkbaar veel zin in. Om half 5 stond mijn schoonmoeder voor de deur en om 10 over half 5 mijn moeder. De koffers gingen bij mijn moeder in de auto en wij gingen bij mijn schoonmoeder in de auto. Omdat het nog erg vroeg was, was het lekker rustig op de weg naar Schiphol, waardoor we dus rond 5 over 5 op Schiphol waren.

Bij balie 21 stond een giga rij, dus Sjon en ik gingen in de rij staan en Romy en Suzan gingen op zoek naar haar ouders. Zij zouden ons namelijk komen uitzwaaien. Na een paar minuutjes zagen we Amy, Dries, George en Ivo.

temperatuur

Snel hebben we de meiden gebeld en kwamen zij terug naar balie 21. Nu moesten we wachten en af en toe een paar stappen naar voren. Eindelijk konden we onze koffers inleveren en richting de douane lopen. Inchecken hadden we gister online al gedaan. Na gedag gezegd te hebben tegen de familie Knottnerus zijn we door de douane gelopen. Achter de douane hadden we nog maar 40 minuten over voordat we moesten boarden bij Gate D18. We dachten dat we wel tijd genoeg hadden om in ieder geval een muffin te eten bij onze vertrouwde plek. We hadden namelijk nog niet ontbeten en de belegde broodjes zagen er niet zo heel erg lekker uit. Na de muffin te hebben opgegeten zijn we richting de D gate gelopen. Hier hadden we ons heel erg in vergist, want dit was behoorlijk ver. Net op tijd kwamen we bij D18 aan. We stonden er nog maar net en konden al door de laatste check. We zaten op rij 8 voor het eerst stuk, wat lekker voorin is.

vliegtuig1

We zaten nog maar net in het vliegtuig of de gezagvoerder riep om dat we later gingen vertrekken vanwege mist boven London. Uiteindelijk vertrokken we 25 minuten later dan gepland en landden we 20 minuten later op London Heathrow. De vlucht was goed en snel. Want je bent nog maar net op hoogte of je gaat alweer dalen. We kwamen aan bij terminal 5 en nadat we daar door de douane gegaan zijn en de security check konden we wachten op het boarden van onze volgende vlucht. Eerst hebben we een frappucino gehaald bij Starbucks en zijn gaan zitten. Na iets meer dan een uur zagen we naar welke gate we moesten, namelijk A16. Die was gelukkig niet ver weg en zijn we daar heen gelopen om daar de rest van de tijd te wachten. Terminal 5 van het vliegveld is nog niet zo oud en dat kun je zien. Het is een hele mooie ruimte waar je moet wachten. Het boarden van de vlucht naar Washington duurde gelukkig niet lang en als eerste mochten de rijen 45 tot 55 naar binnen.

vliegtuig2

Wij zaten op rij 48, we mochten dus naar binnen. Ook deze vlucht vertrok later, al waren het nu maar 10 minuten. De vlucht was goed en precies op tijd waren we geland op Washington Dulles. Het eten was goed, het personeel was aardig, het audiosysteem is uitgebreider dan bij United Airlines.

eten in het vliegtuig in het vliegtuig

British Airways is een goed alternatief als vliegtuigmaatschappij. Op Dulles was het bij de douane niet al te druk en dat ging zonder problemen. Totdat ze vroeg of we etenswaren bij ons hadden en Sjon antwoordde dat we een sandwich ham bij ons hadden. Dit hadden we in het vliegtuig gekregen en dat had hij in de handbagage gedaan. Nu moesten we dit melden bij de laatste check en toen begon het hoor. We moesten voor die ene sandwich al onze koffers opnieuw laten checken om te kijken of we geen eten bij ons hadden. Van een koffer dachten ze dat we worstjes in de koffer hadden zitten. Niet zo gek als je bedenkt dat we net daarvoor bij iemand uit de koffer bedorven aardappels hadden zien komen, die we nu nog ruiken bij wijze van spreken. De worstjes waren de kleine flesjes van onze lenzenvloeistof. Dus de koffer moest voor nop open. Maar goed, we hebben geleerd dat we geen etenswaren meenemen uit het vliegtuig en als we het wel doen, houden we onze mond als het gevraagd wordt. Dit kostte een hoop tijd en ergernis. De rest ging gelukkig wel snel en voor we het wisten hadden we onze rentalcar uitgezocht en konden we op weg naar Walmart voor onze eerste boodschappen, dachten we...... Ik kwam er achter dat ik mijn zonnenbril in de bus van Alamo had laten liggen. Nu moesten we wachten tot diezelfde bus weer terug kwam naar het verhuurbedrijf. Nog meer vertraging.... In die tijd konden ze bij Alamo nog wel onze auto wassen, want die was erg vies. We hadden natuurlijk ook voor een andere auto kunnen gaan, maar die waren minder luxe en deze was precies wat we wilden. Terwijl de auto gewassen werd kwam de bus die ons naar het verhuurbedrijf had gebracht er weer aan en gelukkig lag mijn bril precies daar waar ik hem had achtergelaten. Nu konden we eindelijk op weg in en mooie schone auto. Walmart hadden we gelukkig zo gevonden en behalve wat drinken en andere boodschappen hadden ze niet veel. Het was een gewone Walmart en geen Supercenter, wat betekent dat ze maar een beperkt aantal artikelen in voorraad hebben. Na Walmart zijn we naar het hotel gereden en dit was gelukkig niet ver meer.

bijna bij het hotel

Het inchecken in het hotel ging goed en snel hebben we onze spullen naar kamer 252 gebracht. We hebben nog wat televisie gekeken en rond half 8 zijn we gaan slapen. Het is dan half 2 Nederlandse tijd en dat betekent dat we al 22 uur wakker zijn. Morgen gaan we naar de National Zoo en naar Arlington Cemetery. En natuurlijk 's avonds het vuurwerk bekijken vanwege Independence Day.

 

 

Doel van de dag Reizen van Diemen naar Washington DC
Temperatuur Diemen 28,9 graden Celcius
Washington DC 25 graden Celcius
gereden miles 30,4 mile
Totaal gereden miles 30,4 mile