Vanmorgen hadden we de wekker gezet, want om kwart voor 8 moesten we in de auto zitten. Om even voor half 9 waren we bij Freddy en Sherri. De kerkdienst werd gehouden in de Discovery Church. Wij waren er voor de dienst van 9 uur. Na onze dienst werd er nog een dienst gehouden, zo druk was het bij deze kerk. Er stond zelfs politie om de het verkeer te regelen en de voetgangers over te laten steken. Wat ons als eerste opviel was dat de mensen er niet opgedirkt en in rok bijliepen, maar gewoon in spijkerbroek en korte broek. Zelfs de vrouwen liepen gewoon in spijkerbroek naar binnen. Sherri zei ook dat ze liever hadden dat je kwam als dat je netjes kwam. Zelfs de pastoor David Loveless liep gewoon in een spijkerbroek.

 

De dienst wordt gestart met een band die allemaal nummers over God zingt, maar niet zo stoffig en stijf als in Nederland. Er zat een lekkere ritme in en het klonk allemaal heel vrolijk. De dienst van vandaag ging over de economische crisis en de gevolgen daarvan. Het was een hele interessante dienst, helemaal omdat het ons Nederlanders ook raakt. Om 10.30 uur was de dienst afgelopen en zijn we naar een diner Dixie Belles Café gereden en hebben Freddy en Sherri ons getrakteerd op een echt Amerikaans ontbijt. Het eten was heerlijk en we hebben eten geproefd wat we nog niet eerder geproefd hadden, zoals biscuits and gravy, dit smaakt net als ragout. Sjon had ook gritts ofzo geprobeerd maar vond dat geloof ik niet zo. Het was een beetje smaakloos. Na het ontbijt zijn we weer terug gereden naar hun huis en hebben daar eerst even gezeten. Na verloop van tijd zijn we alleen met Freddy naar Festival Bay gereden om te kijken bij Sheplers voor cowboylaarzen. We hadden namelijk gezegd dat we sinds 3 weken op linedansen zitten en dat Sjon wilde kijken voor laarzen. Omdat Sherri die 2 dagen ervoor 5 bruiloften had gedaan had zij nog een hoop werk liggen en gingen we alleen met Freddy. De winkel waar we kwamen was heel groot en hadden een hoop spullen op het gebied van country en western. Ze hadden zelfs laarzen van over de $ 1.100,-- inclusief tax. Deze waren gemaakt van krokodillenleer…..Het lijkt alsof cowboylaarzen heel oncomfortabel zitten, maar niets is minder waar. Ze zitten heerlijk.

   

Na het bezoek aan deze winkel zijn we weer terug gereden naar het huis van Freddy en Sherri. Daar hebben we nog wat gedronken en hebben de trouwvideo van henzelf gezien. Hierna zijn we weer weggegaan en hebben voor vrijdag weer afgesproken. Ze nemen ons mee naar een bar waar ze line dansen. Onderweg naar huis, we waren aan het nadenken over waar we zouden eten die avond, besloten we te stoppen in Downtown Disney om daar bij het Rainforest Café te eten.

Omdat we niet geluncht hadden, we hadden 2 keer ontbeten, 1 keer in ons huis en 1 keer bij Dixie Belles Café, en het op dat moment al 4 uur was en we wel al een beetje honger kregen zijn we daar eerst maar naar toe gelopen. Sjon en ik hadden allebei een half rack of ribs en Romy had mozzarellasticks met wat dorito’s. De ribs waren zo gaar dat ze gewoon van je bot af vielen. Daarnaast smaakten ze ook nog eens heel lekker.

   

Als toetje namen we een vulcano. Dit was een reusachtig ijsje met slagroom en brownie met chocoladesaus en karamelsaus in de vorm van een vulkaan. Dit ijsje was groot genoeg om met zijn drieën niet eens op te kunnen. We kregen hem dus ook niet op. Maar lekker dat dit ijsje was……!

 

Met een hele volle buik zijn we naar de kerstwinkel gelopen om daar naar de kerstballen te kijken. We hebben de jaarbal meegenomen en nog wat andere leuke kerstballen. Via de glasblazer en de legoblokjes zijn we naar de auto gelopen.

 

 


 

Om half 8 waren we weer terug in het huis. De indruk die de kerkdienst had achtergelaten was groot. Sjon zei zelf dat we tijdens de volgende vakantie weer met Freddy en Sherri naar de kerk konden… Morgen hebben we een rustig dagje in gedachten. Wellicht even naar de Walmart en naar een Target. Maar verder lekker rustig aan doen.

 

Doel van de dag Kerkdienst bijwonen en gezellig dagje met vrienden
Temperatuur Davenport 25 graden Celcius
gereden miles 63,3 mile
Totaal gereden miles 646,1 mile