Gelukkig was vanmorgen mijn migraine weer weg en konden we naar Tarpon Springs. Om half 10 zaten we in de auto.

We reden via Tampa en vlak langs Dunedin, waar we al een aantal keer in een hotel verbleven tijdens eerdere vakanties. Tarpon Springs hadden we na ongeveer 2 uur rijden zo gevonden, alleen de sponzen lieten even op zich wachten. We hebben de auto in het centrum Courtstreet geparkeerd, in een antiekwinkel aan de Tarpon Avenue de weg gevraagd en zijn de rest gaan lopen. We hebben de Pinellas Avenue afgelopen naar de Dodecanese Boulevard waar de haven is. Het lijkt hier heel erg op pier 39 van San Francisco, alleen draait het hier om sponzen en is alles Grieks.

 

We hebben heel even getwijfeld of we een boottocht zouden doen, waarbij je manatees en dolfijnen zou kunnen zien, maar omdat we nog meer wilden doen die dag hebben we dat maar niet gedaan. We hebben lekker door de haven gewandeld en hebben bij Parthenonas geluncht. Sjon en ik hadden een pita met gyros en tzatikisaus.

Romy had een pizza met kaas en champignons. Zo’n pita met gyros was natuurlijk weer veel te veel en ik kreeg het echt niet op. Ook Romy kreeg haar pizza niet volledig op.

 

Na de lunch hebben we nog gekeken in een fabriek waar ze fudge maken en mochten we zelfs een stukje proeven. Dit was zo lekker dat we zelf maar een stukje hebben meegenomen. Hierna zijn we via de Hope Street, de Grand Boulevard en de Riverside Drive terug gelopen richting het centrum waar onze auto stond. Onderweg kwamen we langs een Griekse orthodoxe kerk, waar op dat moment een Grieks stelletje ging trouwen. Het wachten was duidelijk op de bruid en na verloop van tijd kwam ze er aan. Ik denk dat ze wel 15 bruidsmeisjes had. De bruidsmeisjes hadden allemaal een zwarte jurk aan. Alleen de bruid had een witte jurk aan.

 

Zal wel voor het contrast zijn. Tarpon Springs is leuk om een keer gezien te hebben, maar daar blijft het dan ook bij. Via de 19 hebben we Tarpon Springs achter ons gelaten en zijn onderweg naar St. Petersburg gestopt bij de Westfield Mall vlakbij Dunedin. Toen we in Dunedin logeerden gingen we regelmatig naar deze mall om gewoon wat winkels te bekijken en even wat leuks te doen. Ze hebben in dit winkelcentrum in het midden een ijsbaan, en hier heeft Romy al regelmatig gebruik van gemaakt. Alleen vandaag niet. We hadden de auto dit keer niet bij Sears geparkeerd, maar bij een gewone ingang en daar hadden ze niet alleen invalidenparkeerplaatsen, maar ook parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen vlakbij de ingang.

 


 

Misschien is dat ook een idee voor Nederland. Vandaag was er in de mall een modellen/talentenwedstrijd. Allemaal meiden van verschillende leeftijden deden mee, waaronder ook peuters. Deze peuters durfden helemaal niets te doen en werden gewoon door pa of ma op het podium neergezet. Het ergste was een klein jongetje van minder dan een jaar die door zijn papa op het podium werd gedragen en door papa een beetje raar heen en weer bewogen werd.

Rare mensen die Amerikanen zo af en toe. Maar voor ons wel heel grappig om eens meegemaakt te hebben. Het is dan wel geen Idols, maar het is wel een talentenshow. Na de hele mall doorgelopen te hebben, een blizzard gehaald te hebben bij Dairy Queen zijn we weer terug gelopen naar de auto en doorgereden naar de pier van St. Petersburg.

We waren eigenlijk op zoek naar een scrapbookwinkel daar en voordat we die gevonden hadden….. Hadden we een groot deel van dit gebied van St. Petersburg al gezien. Het is wel goed opletten hier, want het is veelal eenrichtingsverkeer, dus als je even niet oplet rijdt je tegen het verkeer in. Het winkeltje hadden we uiteindelijk om 18.15 uur gevonden en er waren nog mensen binnen. Romy en ik snel uitgestapt en Sjon reed weg om de auto te parkeren. Bij de deur aangekomen was het helaas, de winkel was om 4 uur al gesloten. Gelukkig kwam Sjon er snel weer aangereden en had nog geen geld in een meter gegooid. Nu was het tijd om naar huis te gaan. Op de interstate 275 kwamen we nog wel in een gigantische file. Voordat we naar huis gingen hebben we nog even bij Walmart wat boodschappen gedaan en hebben daar ook een heerlijke valentijnstaart gehaald.

Om even naar 21.00 waren we weer thuis. Het was een heerlijke dag met lekker weer waarin we veel gezien hebben. Morgenochtend moeten we vroeg op want we hebben om half 9 bij het huis van Freddy en Sherri afgesproken. We gaan namelijk met ze mee naar de kerk om een heuse Amerikaanse kerkdienst bij te wonen. Dat is iets wat ik al zolang wil. Iedere keer als ik in Amerika ben zeg ik dat ik dat wil doen en nu deed de gelegenheid zich voor. Wat we verder morgen gaan doen is nog niet bekend. Sherri had het over een park, maar wat ze daar mee bedoelde…… We zullen het morgen wel zien.

 

 

Doel van de dag Tarpon Springs, Westfield Mall en St Petersburg
Temperatuur Davenport 27 graden Celcius
gereden miles 231,4 mile
Totaal gereden miles 582,7 mile