Vanmorgen waren we iets minder vroeg wakker, namelijk een half uur later, half 7 dus. Omdat we ook vandaag eigenlijk een redelijk rustig dagje wilden hebben, dus geen bezoek aan een pretpark enzo, hebben we eerst op ons gemak het ontbijt klaar gemaakt. Verder hebben we op de laptop onze email bekeken en de reacties van het thuisfront gelezen. Na het ontbijt hebben we eerst nog wat met de gameboys gespeeld en zijn rond half 11 in de auto gestapt op weg naar JoAnn’s. Ik had gelezen dat dit een soort Michael’s was en dat ze hier ook veel scrapbookspullen verkochten. En dat klopte, ze hadden inderdaad een hoop spullen en het was ook nog eens bijna allemaal 40% korting. Ik heb wat spullen uitgezocht en gekocht. Na het bezoek aan JoAnn’s zijn we bij de Panda Express naar binnen gegaan, dit is een chinees restaurant.

Want om half 1 heb je, als je al om 7 uur hebt ontbeten, al aardig honger. We kozen alle drie een maaltijd met 2 sides, dit betekent dat je kunt kiezen uit rijst of bami, met daarbij 2 soorten vlees of groente. Het eten was erg lekker, maar veel te veel(2 sides is trouwens het minste wat je kunt bestellen). Romy en ik hebben ons overgebleven eten in een doggiebag gedaan en mee naar huis genomen. Of het nog opgegeten wordt, dat zal de tijd leren. Na het eten bij de Panda Express zijn we aan de overkant gestopt bij de Gamestop, dit is een winkel waar ze zowel nieuwe als tweedehandse spellen voor iedere gameconsole verkopen. Wij waren eigenlijk op zoek naar lege bewaardoosjes voor de Gameboy Advanced spellen, maar die verkochten ze niet. Na de Gamestop zijn we naar een scrapbookwinkel (Mousememories) in Kissimmee gereden.

Deze had ik op de weblog van iemand anders gevonden en was nieuwsgierig naar dit winkeltje. Zij, van het weblog, heeft het ook steeds over een leuk winkeltje voor scrapbookspullen in St Petersburg en als we naar het strand gaan, gaan we daar ook even kijken. De winkel hadden we zonder Tom nooit gevonden want het zat in een straat die we anders nooit hadden bekeken. Deze winkel was niet groot, maar ik heb in al die tijd nog niet zoveel leuke spullen bij elkaar gezien.

Ik heb me weten te beheersen, maar heb wel al veel ideeën opgedaan voor de volgende vakantie van de zomer. En daarbij, ze verzenden ook bestellingen naar Nederland Wink. Omdat het nog vroeg was en we nog niet naar het huis te wilden, besloten we om via een sightseeing toer richting de Barnes & Nobles vlakbij de Florida Shoppingmall te rijden. Onderweg zagen we een schoolbus die stopte om kinderen uit te laten stappen. Nu is dit natuurlijk niet zo heel bijzonder. Maar wat het wel apart maakte is dat er 2 stopborden aan de bus hangen en dat het verkeer van beide kanten dus verplicht is om te stoppen, zolang de bus stilstaat en alle kinderen eruit zijn en op een veilige afstand zijn.

Bij de Barnes & Nobles heeft Romy 4 manga boekjes gekocht, ze wilde er eigenlijk nog 1 maar die was zo beschadigd en ze hadden geen andere. Nadat we betaald hadden hebben we bij de Starbucks die in de Barnes & Nobles zit nog een frappucino gehaald. Deze hebben we daar lekker opgedronken. Naast ons zat een oudere vrouw die een boekje aan het lezen was en op een gegeven moment lag ze op het boekje te slapen. Ook dat kan allemaal in Amerika. Omdat we nog steeds niet naar huis wilden, stelde ik voor om toch maar naar de LBVFS te gaan, het was wel al wat later, maar nog niet laat genoeg. Het was lekker weer, de voorspelde 26 graden was ruim gehaald.

 


 

Het was namelijk op dat moment 80 graden Fahrenheit, wat omgerekend 26,7 graden Celsius is. Als eerste hebben we bij Vanity Fair spijkerbroeken gehaald. Deze hadden mijn ouders gevraagd of we die mee wilden nemen. Verder zijn we naar de zonnebrillenwinkel aan de overkant gelopen om daar overzetzonnebrillen te halen voor Petra en Stef. Echter deze winkel was van eigenaar gewisseld en de nieuwe eigenaars verkochten deze overzetbrillen niet. Nu werd het tijd voor de Old Navy. We hadden van de week al bij de Old Navy in de Florida Shoppingmall gekeken, maar konden daar niet zo veel bijzonders vinden. Nou, dat hadden we dus verkeerd. We hadden voor bijna $ 300,-- aan kleding gekocht. Hierna nog even naar de Nike store, waar Sjon een zomerjas heeft gescoord en gekeken voor nieuwe gympen. Alleen omdat hij geen sokken aan had, kon hij ze niet goed passen, dus hier moeten we nog een keer voor terug. Het was ondertussen al kwart over 6, tijd voor het avondeten. We wilden een keer bij Ponderosa eten en vonden dit de perfecte gelegenheid hiervoor.

We wisten dat het er anders aan toe ging als bij een doorsnee restaurant maar hoe het dan werkte dat wisten we niet. Bij binnenkomst bestel je de gewenste hoofdmaaltijd (dit is alleen vlees of vis met patat), je drinken en reken je af. Dan wordt je naar je plaats gebracht en komt er even later een serveerster om je drinken te brengen. De rest kun je via een buffet halen, groenten, sla, pasta, kipnuggets, sauzen en ga zo maar door. Terwijl je aan het eten bent van datgene wat je uit het buffet hebt geschept komt de serveerster met je bestelling. Romy en ik hadden een petite sirloin (biefstuk) en Sjon had een regular sirloin. Petite en regular hebben met de grootte van de biefstuk te maken en niet met hoe het gebakken is. We hadden alle drie medium rare besteld en voordat de serveerster wegliep om andere mensen te helpen vroeg ze of we ons vlees wilden doorsnijden om te kijken of het goed gebakken was. We hebben in Amerika al heel wat restaurants van binnen gezien en er natuurlijk ook gegeten, maar deze vraag was ons nog nooit gesteld. De biefstukken zagen er precies goed gebakken uit en we namen een hap. Hmmmmmm heerlijk, zo lekker hebben we nog nooit een biefstuk gegeten. Na het eten deden we ons nog tegoed aan het desertbuffet, verschillende soorten mousse, pudding, jelly, softijs (zelf tappen) maar ook verschillende soorten cake, muffins en brownie. Eigenlijk gewoon veel te veel keus. Dit heeft dan als gevolg dat je zo vol zit, dat ademen eigenlijk pijn doet. En dat allemaal voor, ja echt, nog geen $ 38,--. Is omgerekend ongeveer EUR 28,50. Naast de Ponderosa hebben ze een souvenirwinkel en daar hebben we even doorheen gelopen om het eten wat te laten zakken. Om 8 uur waren we weer thuis. Een hoop dollars lichter, maar zoveel spullen rijker.

Morgen gaan we naar Disney en dit keer niet naar de Magic Kingdom, maar naar Epcot.

 

Doel van de dag Shoppen
Temperatuur Davenport 26,7 graden Celcius
gereden miles 71,4 mile
Totaal gereden miles 194,7 mile