Lagen we vannacht net 2 uurtjes lekker te slapen, gingen onze rookmelders af. Een helse kabaal en wakker waren we. Wij naar beneden om te kijken wat er aan de hand was, wat natuurlijk wel eng was. Voor hetzelfde geld staat het huis in brand. We hadden omdat het hier ’s nachts nog koud kan zijn de verwarming een minimumtemperatuur gegeven van 64 graden Fahrenheit (dit is ongeveer 18 graden Celsius) wat niet echt heel warm is. Blijkt dat de verwarming in dit huis nog niet eerder gebruikt was en omdat het schijnbaar kouder was geworden dan deze 64 graden Fahrenheit, is de verwarming aangeslagen. We weten allemaal wat een stank en rook een nieuw apparaat kan geven en als deze rook dan vlakbij een rookmelder uit het plafond komt, dan krijg je dat je midden in de nacht rechtop in je bed zit. Nadat we onszelf gerustgesteld hadden, de minimumtemperatuur van de verwarming naar 13 graden Celsius hadden teruggezet (hierop stond de verwarming) en de rookmelder was gestopt met gillen waren we weer naar bed gegaan. Gelukkig waren we weer vrij snel in slaap gevallen en werden we pas rond 6 uur wakker. Dat is voor een eerste nacht in Amerika erg laat, want normaal gesproken zijn we dan rond een uur of 4 al wakker. Als eerste hebben we de koffers uitgepakt en alles opgeruimd.

Hierna hebben we aan de website gewerkt en ondertussen het ontbijt gemaakt. We hebben internet, maar dat houdt niet over. De verbinding valt veel weg, maar goed zoals ik al zei, we hebben internet. Na het ontbijt hebben we gedoucht en zijn we rond 12 uur richting de Florida Shoppingmall gereden. Toen we buiten kwamen scheen het zonnetje al lekker en de temperatuur was heel aangenaam.

 

 


 

Niet zo bedrukkend als zomers, maar wel lekker warm. We zijn via de 192, de 4 en de 528 naar de Florida Mall gereden. We hebben zoals we altijd doen de auto bij JC Penney geparkeerd. Via JC Penney zijn we de Mall naar binnen gegaan.

Als eerste zijn we naar de foodcourt gelopen, deze zit ongeveer in het midden van de Mall, om wat te gaan eten. Het was inmiddels lunchtijd geworden. Als eerste lopen we altijd een rondje langs de afhaalbalies, want iedere aanbieder laat je een stukje proeven, zodat je maar bij hen je eten haalt. Na het rondje wisten we al wat we wilden eten. Romy heeft noodles met tofu gehaald bij Maki of Japan en wij hadden Philly Cheese Steak met patat gehaald bij Charleys.

Met onze buik gevuld zijn we de FYE (for your entertainment) ingelopen. Dit is een grote muziekwinkel, waar je cd’s, dvd’s en aanverwante zaken kunt kopen. Ik heb hier een cd gekocht van LeAnn Rimes voor 8 dollar. Na ons bezoek aan FYE zijn we verder door de Mall heen gewandeld en hebben af en toe een winkel van binnen bezocht. Zo zijn we bij de Old Navy binnen geweest. Bij Build a bear, de Sunglasshut, een kookwinkel (waar je één pan kan kopen van $ 259,--), een in het teken van Valentijn staande Halmark, Borders, Yankee Candle (hier hebben ze heerlijkste geurkaarsen) en nog een aantal winkels. Toen we langs de foodcourt kwamen hebben we natuurlijk bij Dairy Queen een Blizzard gehaald. Sjon had zijn vertrouwde snickersblizzard, ik een cookie doughblizzard en Romy had een slush puppy. Inmiddels was het bijna half 5 en voelden we de gevolgen van de jetlag al aardig.

We besloten om bij Publix magnetronmaaltijden (Romy had chicken & cheese quesadilla, Sjon Macaroni & beef en ik had broccoli and cheddar roasted potatoes) te halen en naar ons huisje te gaan en daar te eten. We wilden eigenlijk ’s avonds nog naar Downtown Disney, maar de vermoeidheid liet dit niet toe. We bleven dus thuis en hebben naar de uitreiking van de Grammy’s gekeken. Morgen gaan we nog een dagje rustig aan doen en gaan we wat shoppen bij de winkels op de kruising van de 4 en de 27. Dit was afgelopen zomer in aanbouw en nu is alles op. Je hebt daar een Michael’s, een JC Penney, een dierenwinkel en Romy haar favoriete winkel, een boekwinkel. Als we zin hebben willen we ook naar de Lake Buena Vista Outlet Stores.

 

 

Doel van de dag Shoppen in de Florida shoppingmall
Temperatuur Davenport 22 graden Celcius
gereden miles 54,6 mile
Totaal gereden miles 98,6 mile