11 januari 2009

We hadden, nadat de vakantie definitief was, al bedacht dat we vandaag naar Schiphol zouden gaan. Omdat we niet bij de verkeerde baan wilden staan hebben we vanmorgen eerst op internet gekeken vanaf welke baan er vertrokken werd.

 

 

Het was de Kaagbaan waar de vliegtuigen vandaan vertrekken. We moesten dus naar Schiphol zelf om het vliegtuig te zien vertrekken. We waren ruimschoots op tijd op het panoramadek.

  

We hadden nog wat tijd om deze geoliede machine (het reilen en zeilen van Schiphol) te bekijken. Zo zagen we een toestel van KLM aankomen en gelost worden. Hier ging een heleboel mis, koffers vielen van de band en zelfs een kist waar allemaal koffers in zaten viel van de kar. Ze hadden 2 kofferloopbanden nodig om dit weer goed te krijgen. En de passagiers maar denken waar blijven onze koffers toch! Maar goed, eindelijk zagen we de voor ons zo bekende staartvleugel aan komen.

Het vliegtuig vertrok. Het is maar goed dat we over 3 weken en 6 dagen zelf aan board zitten, want anders hadden we als verstekeling mee gegaan. Nu kunnen we nog wel wat geduld opbrengen om te wachten tot 7 februari. 

Omdat we toen het vliegtuig op weg was naar Amerika al een behoorlijke lange tijd in de vrieskou om het panoramadek hadden gestaan vonden we dat we wel een heerlijk bakkie koffie van Starbucks hadden verdiend om op te warmen. Eerst hebben we een patatje en een stukje hemaworst gehaald om te eten. Hierna hebben we bij Starbucks een Caramel Macchiato gehaald.

Toen werd het tijd om weer naar huis te gaan. De volgende keer dat we op Schiphol lopen zal dat met bagage en al zijn, namelijk 7 februari.

Thuis gekomen hebben we ons volgens de nieuwe richtlijnen van de United States toestemming gevraagd om visumvrij te mogen reizen. Dit is vanaf 12 januari verplicht voor alle reizigers. De aanvraag hiervoor moet minimaal 72 uur voor vertrek zijn afgerond en dat doe je op de site https://esta.cbp.dhs.gov. Je krijgt als er geen problemen zijn meteen door of er toestemming verleend is en dit blijft dan geldig voor 2 jaar. Wij hebben alle 3 gelukkig toestemming gekregen. En mogen in ieder geval naar Amerika toe. Daar volgt nog steeds de gewone douane incheckprocedure, maar dat zien we dan wel weer.