Temperatuur 91°F = 32.8°C

Omdat we vanmiddag pas laat naar Disney wilden voor de avondparade en het vuurwerk konden we vanmorgen uitslapen. Na het ontbijt hebben we vast een groot gedeelte ingepakt, want de dag van vertrek komt hard dichterbij. Na de lunch rond kwart voor 2 zaten we in de auto richting Disney. Ook vandaag hadden we weer geluk, want de parkeerkaart die we bij het hotel gekregen hadden werd ook nu weer geaccepteerd als zijnde reeds betaalde toegang voor het parkeerterrein. We hebben alleen de eerste keer parkeergeld betaald voor het parkeren. De andere 4 keer mochten we zo door rijden. Hiermee hebben we $ 44,-- bespaard. In de monorail mag je soms bij de chauffeur zitten en dit keer hadden Romy, Charlotte, Stef en Petra geluk. Zij mochten de chauffeur gezelschap houden.

monorail

Eenmaal binnen in Disney zijn we als eerste naar Tomorrowland gelopen en hebben daar een fastpass voor Buzz Lightyear gehaald. Bij deze fastpass kregen we een extra fastpass voor the Carrousel of progress. Dit hebben we dan ook meteen gedaan. Na the Carrousel of progress kwamen we Stitch tegen en die moest natuurlijk zijn handtekening plaatsen en op de foto. Na de ontmoeting met Stitch zijn we naar Monsters & Co the Laughfloor gegaan. Hier worden mensen uit het publiek betrokken bij een grappige show. Na dit lachen werd het tijd voor wat meer serieuzer werk, namelijk Buzz helpen met zijn strijd tegen Zurge. Dit hebben we vorig jaar ook al gedaan, maar Zurge blijft erg hardnekkig. Ook dit keer hebben we hem verslagen. Na Buzz hebben we met een minitreintje door Tomorrowland gereden.

minitreintje

We hadden nu alle attractie in Tomorrowland gedaan en het werd tijd voor de piraten van Adventureland. Onderweg naar Adventureland begon het weer te regenen (we hadden onderweg naar Disney ook al wat regen gezien). We waren precies droog aangekomen bij Pirates of the Caribbean. De wachtrij was niet zo heel lang, maar dat was niet erg want hier stonden we tenminste droog en met een beetje mazzel was de regen weer gestopt eer we buiten waren. Helaas was dit niet het geval, het regende en het regende….. Na ongeveer een half uur wachten besloten we om toch maar de regen te trotseren en naar Sleepy Hollow te lopen om daar Funnelcake te eten. We hadden gelukkig een droge zitplaats weten te bemachtigen en konden we het eten rustig opeten.

funnelcake

Toen we klaar waren met eten regende het nog steeds en we besloten om naar Winnie the Pooh te lopen door de regen. Bij de attractie aangekomen was deze net gestopt voor maintenance. Omdat we als eerste in de rij stonden en deze onderhoud ongeveer 10 minuten zou duren en we wederom droog stonden, besloten we te wachten en hebben even met Maggie, een aardige medewerkster van Disney staan kletsen. Na de attractie van Winnie the Pooh besloten we om niet meer te wachten tot het droog zou worden, maar de avondparade te laten voor wat het is (als deze überhaupt wel door zou gaan) en naar huis te gaan.

regen in Disney

Rond kwart over 9 waren we weer in het huis aangekomen. Morgen gaan we verder met inpakken, ons voorbereiden op de komende terugreis en wat laatste boodschappen doen. De dagen van de pretparken zijn voorbij.