Temperatuur 89°F = 31.7°C

Vandaag stond er wederom een bezoek aan een pretpark op het programma en dit keer was Busch Gardens aan de beurt. We komen nu toch regelmatig in Amerika, maar dit park hebben we nog niet één keer bezocht. We wisten dan ook niet wat ons te wachten stond. Een uur later (we hadden ’s morgens allemaal wat meer moeite met opstarten) dan gepland kwamen we in Tampa aan. In eerste instantie dachten we dat het alleen een rollercoasterpark was, maar het bleek ook een dierentuin te zijn.

Busch Gardens

We zijn via de gorilla’s naar het treinstation van Nairobi gelopen. Hier zijn we op de trein gestapt en hebben een vol rondje met deze trein gemaakt. Hier reden we langs de giraffen, zebra’s, impala’s, neushoorns en nog veel meer andere dieren. Vanuit station Nairobi zijn we doorgelopen naar Timboektoe.

Busch Gardens2

Hier hebben we de achtbaan scorpion gedaan. We dachten dat dit een simpele achtbaan zou zijn (de anderen die ze daar hadden waar heftiger en ingewikkelder), maar niets was minder waar. Tussendoor hebben we geluncht bij de Desert Grill restaurant.

lunchen

Vanuit Timboektoe hebben we onze weg vervolgd naar Congo, waar we in de rij gingen staan voor Congo River Rapids. Toen we daar in de rij stonden hing er bliksem in de lucht en dan worden alle attracties gesloten. Omdat de wachtrij op zich al 5 kwartier lang was en we niet wisten hoelang het zou duren voordat de attractie weer open zou gaan, hebben we deze rij maar weer verlaten om verder te lopen door Busch Gardens. We hebben onder andere hele mooie witte tijgers gezien.

witte tijgers

Toen de attracties weer geopend werden is er door sommige een wildwaterattractie gedaan, namelijk Stanley Falls Flume. Hierna zijn we via Sheikra (de topattractie van Busch Gardens, maar zo ontzettend eng) richting de uitgang gelopen. Onderweg liepen we tegen Gwazi aan. Dit is een houten achtbaan en die wilden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Wij (Stef, Petra, Romy, Sjon en ik) gingen in de korte wachtrij staan. Al snel konden we in de karretjes stappen. Hier bleek dat we naast de gebruikelijke veiligheidsbar ook een heupgordel om moesten doen. Dit voorspelde weinig goeds. De wagentjes kwamen in beweging en ……. Wow, dit was echt een geweldige achtbaan, wel heel heftig, maar supergeweldig. Na deze achtbaan was het inmiddels ruim na 5 uur en werd het toch echt tijd dat we richting de auto gingen.

Varaan

Om half 6 stapten we in de auto die we op de preferred parking (dichter bij de in- en uitgang) hadden gestald. We hadden besloten om onderweg bij een Wafflehouse te stoppen om te eten. Dit werd uiteindelijk de Wafflehouse aan de 27 (de weg waar onze communitypark ook aan ligt).

Waffle house

Op het raam hing een advertentie waar op stond dat ze vriendelijk personeel zochten voor de bediening. Het was er erg rustig qua etende mensen, dus we dachten dat we snel klaar waren met eten. Niets was minder waar, helaas. We werden geholpen door de uiterst vriendelijke Cynthia (niet dus). En achter het kookgedeelte stond ook een hele vriendelijk mevrouw (ook niet dus). opa, oma, Stef en Petra zaten aan één tafel en de rest zat aan een andere tafel. Petra kreeg haar wafel pas, toen opa, oma en Stef al klaar waren met hun eten. Wij kregen het wel tegelijk, maar ook deze bestelling was niet helemaal correct. Romy had champignons besteld en dat zat er niet bij. Verder smaakte het eten prima. Bij het afrekenen hebben we alleen nog moeten wachten want de kassa werd niet gebruikt en alles werd met de hand uitgerekend. Na het eten togen we naar ons huis en omdat we gelukkig geen boodschappen hoefden te doen en al gegeten hadden konden we vanaf 8 uur lekker bij het zwembad buiten gaan zitten. Morgen hebben we een rustige dag ingepland. We gaan ’s avonds alleen naar Sea World voor de avondshows en Mistify en voor de rest hebben we geen plannen.