Temperatuur 84°F = 28.9°C

Wederom zaten we weer om half 9 in de auto om onze weg te vervolgen naar een attractiepark. Ditmaal stond Disney Epcot op de planning.

Epcot2

Allereerst gingen we spaceship Earth, waarin we een reis door de tijd maakten op het gebied van communicatie. Hierna zijn we naar de “Innoventions” hal waar wij het advies kregen om eerst een fastpass voor “Soarin” te halen en daarna ons te begeven naar de onderwaterwereld van Nemo. En aangezien ze het hier beter weten dan wij volgden wij dit advies zonder enige twijfel op. De attractie Nemo was een leuke rit waar het lijkt alsof je onderwater bent. Samen met Marly, Dory en Nemo gingen wij het avontuur tegemoet we zagen haaien vissen, schildpadden maar ook dolfijnen. Na dit spannende avontuur was de attractie Soarin aan de beurt, en deze was in 1 woord A-D-E-M-B-E-N-E-M-E-N-D. Het was een soort simulatie, maar dan niet zo wild.

Soarin

We hingen zogenaamd aan een hangglider en we vlogen over Californië. Na Soarin wilden we eigenlijk wat gaan eten, maar helaas konden we geen geschikt tentje vinden, dus gingen we maar weer verder lopen. Wel hadden we nog snel even een fastpass voor Testtrack gehaald. Helaas mochten we deze pas om kwart over 5 verzilveren. We maakten een groot rondje (World showcase) waarin je allemaal verschillende landjes tegenkomt (proberen jullie maar eens 11 landen in 3 uur af te reizen). Zo hebben we Frankrijk maar ook Marokko gezien.

Aladin

Toen we neergestreken waren in het gedeelte van Amerika hebben we daar een lekkere lunch genuttigd. Vervolgden onze reis en kwamen uiteindelijk aan in het veilige Disney. Eenmaal terug waren we omdat we nog 2 uur moesten wachten totdat we naar Testtrack mochten, meteen doorgelopen naar de Innoventions hal en hebben we daar een heleboel wetenschappelijke dingen geleerd. Wij zijn nu allemaal volleerd brandgevaarlijke plekken herkenners. Natuurlijk moest ook ons handtekeningenboekje gevuld worden dus waagden wij ons aan een veel te lange rij om daarna bij 6 figuurtjes te mogen aankloppen.

Epcot

En geloof ons deze rij was inderdaad heel lang. Na een uur met een hoop geklets met een Canadees gezin waren we eindelijk aan de beurt. Mickey kwam ons begroeten, gevolgd door Pluto zijn trouwe viervoeter. Daarna was Minnie aan de beurt en Knabbel en Babbel mochten natuurlijk ook niet ontbreken. En Goofy bonjourde ons na een hoop knuffels en foto’s weer gedag.

Mickey Mary Poppins dopey

Eindelijk de attractie waarop we gewacht hadden, we mochten in de Testtrack. Terwijl we in de rij stonden werden de petten goed opgeborgen en de kunstgebitten nog even wat steviger op hun plek gedauwd. Na 10 minuten (met de kennis dat de normale rij 90 minuten was) mochten we instappen en kon onze testrit beginnen. We begonnen met een simpele klim. Maar hierna steeg de spanning al en moesten we grof terrein gaan bekennen. Maar gelukkig ging ook hier ging alles simpel een leuk berggebiedje mocht ook niet ontbreken en we moesten ook weten of de auto hitte en koubestendig was. Na alles te hebben doorstaan werden we onderworpen aan de meest onverwachte test. De auto zou met volle snelheid op een muur afrijden en niet stoppen. Na 3 keer een schietgebedje te hebben gemaakt maakte de auto vaart en gelukkig helpen schietgebedjes toch, de muur ging vlak voor onze neus nog net open en werden we met een topsnelheid even over de baan geracet.

Testtrack

Na Testtrack vonden we het welletjes en slenterden wij naar de auto, onderweg zijn we gestopt bij pizzahut, hebben daar wat pizza’s gehaald en hebben het thuis opgegeten. Morgen staat Bush Gardens op het programma, een park dat nog geen van ons heeft gedaan, het zal ons benieuwen….