Temperatuur 87°F = 30.6°C

Om even na 9 uur zaten we in de auto onderweg naar Saint Augustine. De rit heen nam bijna 3 uur in beslag, waardoor we om 12 uur het historische plaatsje binnen reden. We hebben de auto geparkeerd bij de Old Town Trolley tours en hebben kaarten gekocht voor de tram.

Trolley

Deze tram rijdt de hele dag door rondjes en je kan op diverse plaatsen uitstappen en ook weer instappen. Ook kan je meerdere rondjes achter elkaar maken. We hebben eerst het grootste gedeelte van de 19 stops lange route gemaakt.

mooi gebouw in de trolley

We zijn bij stop 15 (Castillo de San Marcos) uitgestapt. Eerst zijn we de drukste straat (St. George street) van Saint Augustine op en neer gelopen. Ze hebben hier niet alleen een heleboel toeristische winkeltjes met allemaal hebbedingetjes, maar ook staat in deze straat de oudste school van Amerika.

back to school back to school2

Na het op en neer lopen van deze straat zijn we teruggelopen naar de Castillo de San Marcos. Dit is een fort uit 1695, wat gebruikt werd om indringers vanaf de Atlantische oceaan tegen te houden. We waren precies op tijd daar om de laatste kanonschot van die dag mee te mogen maken.

Castillo the San Marcos

Hierna hebben we nog wat door het fort heen gelopen om vervolgens weer op de tram te stappen richting de parkeerplaats waar onze auto stond. Het was inmiddels al bijna 5 uur.

Castillo the San Marcos3

We zouden bij Durango in Titusville gaan eten. Hier hebben we al 3 keer eerder gegeten. Ze hebben hier de lekkerste spareribs van de hele wereld. Na ongeveer anderhalf uur rijden waar we daar aangekomen. We moesten even wachten voordat we naar onze tafel konden, maar dat gaf niets. Toen we eindelijk aan tafel konden en onze bestelling hadden doorgegeven, wachten we vol spanning……..

Helaas de spareribs waren koud en heel vet. De patatjes die er bij zaten waren ook koud. Wat een tegenvaller. Je verheugd je zo op heerlijk eten en dan is dat zo een domper. Dat worden voorlopig geen spareribs meer. En achteraf hadden we het kunnen verwachten, want het was in vergelijking met de vorige 3 keren veel te rustig in het restaurant en dat is meestal al een teken. Na het eten, wat we uiteindelijk voor 20 dollar goedkoper hadden omdat we geklaagd hadden, hebben we onze weg vervolgd naar Orlando. Dit was nog een ritje van een uurtje. Morgen wilden we naar Caladesi eiland gaan, het 3e mooiste strand van Amerika, maar omdat één van onze auto’s een onderhoudsignaal geeft, gaan we morgen eerst naar de autoverhuurder. Je wil tenslotte niet ver van je logeerplek stranden met een auto die het niet meer doet. Als we morgenmiddag een beetje bijtijds alles geregeld hebben gaan we wel naar Downtown Disney, dat zijn allemaal Disney winkeltjes en dat is al een attractie op zichzelf.

St Augustine
Dit stadje in de noodoosthoek van Florida heeft meer geschiedenis dan de meeste plaatsen in Amerika. Het claimt de oudste stad in de VS te zijn, gevestigd in 1565, toch 55 jaar voordat de Pilgrims in New England aan land kwamen.
Het was de zakenpartner van John. D. Rockefeller, de treinmagnaat Henry Morrison Fagler die aan het eind van de negentiende eeuw verliefd raakte op de stranden van St Augustine en er een Amerikaanse Riviera badplaats wilde stichten.
Hij bouwde twee grote hotels, de Ponce de Leon, in Moorse stijl, en de Casa Monica. Uiteindelijk kwam hij veel verder in het zuiden van Florida terecht met zijn treinen en nam Palm Beach de rol over die hij voor St. Augustine in gedachten had gehad.
Door de snelle ontwikkeling van Jacksonville en de aantrekkingskracht van golf, groeit St. Augustine de laatste jaren ook behoorlijk snel (World Golf Village is de top). Maar het belangrijkste is dat st. Augustine nog steeds niet aanvoelt als Florida. De appartementsgebouwen zijn relatief bescheiden, zeker voor de Atlantische kust van Florida. De oude Spaanse wijk is mooi gerestaureerd en heeft een plezierige atmosfeer, zonder al te veel winkels van bekende merken als Gap en Banana Republic.
Er zijn twee speciale attracties in het stadje. Het Castillo de San Marcos wordt gerund door de National Park Service.

Castillo the San Marcos2

Op de wallen ervan ziet u uit over de Atlantische Oceaan. U kunt er ook meer opsteken over Fort Mose, waar de verdediging tegen de Engelsen was geconcentreerd (dertig kilometer naar het zuiden ligt ook het mooie Fort Matanzas).
De tweede attractie is het Ponce de Leon, nu geen hotel meer maar een College, Fagler College. In het oude Alcazar is het Lightner Museum gevestigd, gewijd aan de uitgever uit Chicago die zeventig jaar geleden het Hobbies Magazine begon, nu bekend als Antiques and Collecting. Hier ligt de verzameling die Lightner zelf begon van van alles en nog wat.