Temperatuur 94°F = 34.4°C

aan het ontbijt

Zoals gezegd stond er voor vandaag een dagtocht naar Key West op het programma. We zaten om 8.45 uur in de auto voor de ongeveer 2 uur durende rit naar Key West. De rit verliep zonder problemen en opstoppingen, waardoor we om ongeveer 11 uur in Virginiastreet de auto geparkeerd hadden. Als eerste zijn we naar het meest zuidelijkste punt van Amerika gelopen en hebben ons daar natuurlijk op de prent laten zetten.

SMP

Onderweg naar de drukke winkelstraat van Key West, Duvalstreet kwamen we een ijssalon tegen en hier hebben we om wat af te koelen een ijsje gehaald. Na het ijsje hebben we nog wat geld in de meter gegooid en hebben Duvalstreet op en neer gelopen.

Key West Key West2

In vergelijking met 2001 is het meer op toeristen gericht en minder op een leuk stadje. We waren er ook heel snel uitgekeken.

Key West3 Key West4 Key West5

Het tripje naar Key West werd bij aankomst bij de auto nog minder leuk, want we stonden aan de verkeerde kant van de weg geparkeerd, dus met onze neus tegen de rijrichting in en hiervoor hadden we een parkingticket (parkeerbon) gekregen van $ 35,--. We moesten dit of cash betalen bij de City Hall of telefonisch met creditcard of met een cheque. Wij bedachten dat het handiger was om het meteen cash te betalen en af te wikkelen. Helaas bij de City Hall hadden ze een computerstoring en deze zou pas na 3 uur verholpen zijn. Het was op dat moment nog voor 2 uur en we wilden de rit terug naar Key Largo gaan beginnen. We moesten onderweg ook nog lunchen. We konden wel cash betalen, maar dan hadden we geen bewijs dat het ook daadwerkelijk betaald was en wij willen natuurlijk wel graag een bewijs van goed gedrag hebben. Enige optie is om het morgen telefonisch met creditcard te betalen. Onderweg terug naar Key Largo hebben we bij Subway een sandwich gegeten en verder zijn we gestopt bij het Hurricane Memorial. Nadat we bij het hotel waren aangekomen, zijn een paar van ons naar de Publix gegaan om brood en drinken voor de volgende dag te halen. Met deze warme temperaturen gaat er daar namelijk een heleboel van doorheen.

Papa Johns

’s Avonds hebben we bij papa John’s pizza besteld en dit werd tot aan onze hotelkamer bezorgd. Morgen gaan we Key Largo achter ons laten en gaan we via de Everglades naar Fort Myers.