Temperatuur 91°F = 32.8°C

Vanmorgen zaten we om 7.45 uur aan het ontbijt. We zijn vandaag iets later gegaan omdat er in ons hotel ook een hele grote groep met kampkinderen en zij om 7.00 uur ontbijten. Na het ontbijt zijn we richting Islamorada gegaan om daar bij Theater of the sea met dolfijnen te zwemmen, tenminste een paar van ons. We waren er om even voor 10 uur.

bij de ingang

Om 10.30 uur kregen wij (Petra, Romy en ik) een korte instructie en daarna gingen we het water in om met de 3 vrouwtjesdolfijnen Nikki, Kon? en Sherry (ook wel mama genoemd) te spelen. Eerst kregen we een welkomstkus en daarna mochten we even dansen. Vervolgens gingen we op de snelle manier met de dolfijnen mee, de zogenaamde dorsal swim.

bianca1 romy1

bianca2 romy2

Ook hebben we de dolfijnen door een hoepel laten springen en een rondje door het zwembad gezwommen. Als laatste mochten we ze nog aaien terwijl ze langs zwommen.

ring

Zoals met zoveel dingen komt aan al het goede en leuke een eind en dat was dus ook het geval met het zwemmen met de dolfijnen. Na het omkleden hebben we wat friet gegeten en hebben we wat door het park gewandeld. Bij Theater of the sea is er een soort van minidierenpark aangelegd met allemaal waterdieren. Naast deze zeedieren zijn ze ook nog een opvangcentrum voor zwerfkatten en die lopen er dan ook heel veel. Om 1 uur zijn we naar de dolfijnenshow van Twister (met deze dolfijn hebben Romy en ik in 2001 gezwommen) en Sherman. Deze minishow was heel leuk. Het begon inmiddels behoorlijk warm te worden en we waren van alle activiteiten die we tot nu toe gedaan hadden erg moe. We vonden het allemaal een goed idee om terug te gaan naar het hotel en daar de rest van de middag lekker te ontspannen. Onderweg terug naar het hotel zijn we gestopt bij Winn Dixie om daar brood te halen voor het avondeten. Wat we wederom in kamer 290 genuttigd hebben. Voor morgen staat er een trip naar het meest zuidelijke punt van Amerika op het programma. We gaan namelijk naar Key West en daar natuurlijk naar het Southern Most Point.