Temperatuur 88°F = 31.1°C

Vanmorgen waren we al iets later ons bed uit. Wel zaten we om 7 uur aan het ontbijt. Na het ontbijt hebben we rustig aan gedaan. Romy en Charlotte zijn met opa en oma gaan zwemmen, wij hebben foto’s uitgezocht en het weblog bijgewerkt. Rond 10.15 uur hebben we het snorkelen betaald. Dit moesten we vooraf betalen. Om 12.30 uur zou de Reef Roamer vertrekken. We hadden dus nog tijd om te lunchen, wat we dan ook deden in de kamer van pa en ma. Na de lunch togen we vol goede moed naar de catamaran voor het snorkelen.

reef roamer

De tocht naar het eerste koraalrif was heerlijk en het was op dat moment gelukkig niet zonnig. Al snel hadden we onze snorkelspullen aangedaan en lieten we ons in de Atlantische oceaan vallen. Het was weer heel mooi onder water. We hebben heel veel verschillende soorten vissen gezien, maar ook hele mooie natuur.

snorkelen1 snorkelen2 snorkelen3

Omdat snorkelen heel vermoeiend is waren alle bootpassagiers al voordat de hoorn klonk weer aan boord en gingen we naar het tweede koraalrif. Omdat de golven behoorlijk aan het deinen waren, kregen een aantal van ons last van zeeziekte.

snorkelen4 snorkelen5

Bij het tweede rif hebben Sjon en Stef een grote nurseshark gezien. Deze haai is totaal ongevaarlijk, leeft namelijk alleen maar van plankton en kleine schelpdiertjes. Ook hier is het leven onder water weer helemaal geweldig. Stef zei al dat hij helemaal verliefd is geworden op de Keys van Florida. Iets wat wij natuurlijk al lang waren, anders komen we er niet zo vaak terug. Romy en Bianca bleven bij Charlotte, zij wilde namelijk ook in de oceaan zwemmen. Ze vond het deinen op de golven helemaal super, alleen het zoute water vond ze minder.

snorkelen6 snorkelen7 snorkelen8

Ook nu kwamen alle bootpassagiers al voor de hoorn terug en gingen we zeilend terug naar de haven. Het zonnetje scheen verraderlijk, wat dus voor de nodige verbrandingen zorgde. De tocht terug naar de haven duurde niet lang en rond 4 uur waren we weer terug aan de wal. Na het douchen, je moet toch al het zoute water van je af wassen hebben we magnetronmaaltijden bij de Publix gehaald en hebben deze in de ontbijtruimte van het hotel genuttigd.

eten in het hotel

Morgen gaan we als iedereen zich goed genoeg voelt naar Theaters of the sea, waar we met dolfijnen gaan zwemmen.