Temperatuur 90°F = 32,2°C

Vanmorgen om 7.30 uur waren we met z’n allen al op Schiphol. Dit hadden we expres zo geregeld omdat door een computerstoring onze stoelen op het laatste moment weer veranderd waren. We zaten geen van allen bij elkaar. Wel bij elkaar in de buurt. Helaas konden ze bij het inchecken niets voor ons veranderen. Dat moesten we vlak voor het boarden regelen. Achter de douane, wat overigens heel soepel verliep, hebben we eerst koffie met een muffin genomen.

Achter de douane

Dat is altijd het eerste teken van vakantiegevoel. Nadat we de koffie op hadden zijn we richting vertrekhal 2 gelopen om wat tijd te doden, we waren er zoals gezegd veel te vroeg.

sign

Rond 10.05 uur zijn we richting G7 (onze gate van vertrek) gelopen, we wilden daar ook als eerste aankomen om onze stoelen nog in orde te maken.

vliegtuig1 boarden

Wat dus ook gelukt is, want we zaten op deze lange vlucht in 2 rijen van 3 en 1 rijtje van 2. De vlucht verliep goed, het eten was prima en het drinken werd genoeg aangeleverd.

in het vliegtuig in het vliegtuig2

eten aan boord

De landing in Washington was niet één van de betere, maar verliep verder zonder problemen. De rij bij de douane was lang, heel lang. Het heeft ruim een uur geduurd voordat we bij de immigration waren. Ook dat ging zonder problemen. Als je voor de douane een lange rij hebt, dan betekent dat er na de douane automatisch ook een lange rij staat. Voordat we onze koffers opnieuw hadden ingechecked en eindelijk aan die heerlijke frappucino zaten waren we weer een uur verder.

Frap

Gelukkig hadden we tijd genoeg voor een ruime overstap, ons volgende vliegtuig zou namelijk niet eerder vertrekken dan 18.55 uur. Vlak voordat we naar gate D18 (we waren trouwens aangekomen bij gate C6) gingen, hebben we een pretzel gehaald bij Auntie Annie’s.

pretzel

Bij de gate aangekomen werd al snel duidelijk dat er wegens onderhoud een vertraging was van 20 minuten. Om 19.15 mochten we aan boord van het toestel. Onderweg naar de startbaan werd er door de piloot omgeroepen dat het een onrustige vlucht zou worden met veel turbulentie. Maar…… we vertrokken niet. Na ongeveer een kwartier stil gestaan te hebben riep dezelfde piloot om dat we via een andere vluchtroute zouden gaan vliegen en dat deze dan minder heftig zou zijn. Uiteindelijk om 20.15 uur maakte het vliegtuig vaart en vertrok onderweg naar Miami. De start was heftig en inderdaad met veel turbulentie. Gelukkig was de rest van de vlucht prima en zelfs de landing in Miami was super. De koffers lieten bij de band niet lang op zich wachten en ook de bus naar Alamo stond er al. Bij Alamo heeft het iets langer geduurd omdat we natuurlijk de meest perfecte auto’s wilden hebben. Maar ook dat is gelukt en om ongeveer 23.45 uur waren we onderweg naar het hotel. Deze lag gelukkig aan het vliegveld, waardoor we om 00.30 uur met koffer en al onderweg waren naar onze kamers op de 4e verdieping. We hadden de kamers 412, 414 en 416.

hotelkamer Miami

Gezellig naast elkaar. Niet dat je daar veel van merkt, want je bent zo moe, dat je meteen je bed opzoekt. Morgen gaan we Miami meteen verlaten, want we gaan naar Key Largo en daar verblijven we 4 nachten.