Temperatuur 80°F = 26,7°C

Alsof heel Orlando huilt omdat we weg moesten, was het vanmorgen toen we in de auto stapten maar 69°F (20,6°C, dit is de laagste temperatuur die we ook in Florida in oktober hebben meegemaakt). De avond ervoor had het al geregend, ’s nachts had het geregend en ’s morgens voordat we het huis verlieten regende het ook. Onderweg naar het vliegveld zijn we bij Dunkin’ donuts gestopt om daar 3 echte Amerikaanse donuts te halen. De auto wegbrengen ging probleemloos, alleen van de auto naar de incheckbalie was wat minder makkelijk. We konden de ingang niet vinden. Bleek dat we eerst in een lift stonden die niet goed functioneerde en daardoor ons niet bracht waar we meteen heen wilden. Hierdoor waren we de kluts kwijt geraakt. Het inchecken bij de balie van Delta ging hartstikke snel, we hadden geen te zware koffers……Alleen bij de douane naar de gate toe stond op zijn Nederlands gezegd een gigantische file. We hebben daar zeker 45 minuten in de rij gestaan voordat we door de detectiepoortjes heen waren. Nadat we bij Starbucks onze laatste frappucino hebben gehaald zijn we naar de gate gelopen. Hier hebben we gelijk met de frappucino de donuts opgegeten.

vliegtuig1

Het boarden van het vliegtuig was (doordat het vliegtuig een half uur te laat geland was) een half uur verlaat en een giga haast klus. Door het boarden hebben we 10 minuten ingelopen, zodat we alsnog 20 minuten te laat vertrokken vanaf Orlando.

onderweg

Deze 20 minuten vertraging is door de piloot tijdens het vliegen meer dan goed gemaakt, waardoor we zelfs te vroeg in New York aankwamen.

bijna in New York

 

New York

Gelukkig hadden we nu al wat meer tijd tijdens het overstappen en door de snelle vlucht vanaf Orlando dus nu zelfs meer tijd. We hebben bij Burger King een burger met wat fries gehaald, want onze lunch hadden we nog niet gehad.

JFK JFK2

Na het eten zijn we bij de gate gaan zitten om daar te wachten totdat we mocht boarden. Dit keer gingen we wel op tijd aan boord van het vliegtuig. Toen iedereen zat riep de piloot om dat we ongeveer 6,5 uur zouden vliegen voordat we in Amsterdam aan zouden komen. Aangezien we om 23.30 uur Nederlandse tijd zouden vertrekken, betekende dit dat we om 6.00 uur al in Nederland zouden zijn in plaats van de 7.20 uur die gepland stond. Snel naar huis gebeld om daar ook iedereen in te lichten. Terwijl we aan de gate stonden te wachten om te vertrekken en te wachten en nog een keer te wachten, werd er door de piloot om geroepen dat er een koffer uit de bagageruimte gehaald werd en dat we daarna zouden vertrekken (onze voorsprong was inmiddels met een half uur verkort). Eindelijk gingen we naar de startbaan om te vertrekken. Ook hier moesten we wachten, en wachten, en wachten, er was namelijk een file op de startbaan. Nog snel een smsje naar huis gestuurd dat het toch verstandiger was om teletekst in de gaten te houden omdat we inmiddels op de eerste tijd al een flinke vertraging hadden opgelopen. De vlucht verliep vlekkeloos en we hebben alledrie voor het eerst in een vliegtuig prima geslapen.


Dag 10: 21 oktober 2007 Temperatuur 55°F = 12,8°C
Om 7.00 uur waren we geland in Amsterdam. Door de paspoortcontrole waren we heel snel, alleen het wachten op de koffers duurde wat langer. Dit was geen probleem, want hierdoor konden we makkelijker door de douane. We waren om 8.30 uur thuis. Het was een heerlijke korte vakantie, maar was zeer zeker de moeite waard. Volgend jaar zomer gaan we lekker weer 4 weken naar Florida, de tickets zijn al gekocht.