Temperatuur 91°F = 32,8°C

Vanmorgen zijn we naar de Florida Shoppingmall gegaan. We wilden hier ongeveer een uurtje heen. Dit omdat we ’s avonds naar "Mickey’s not so scary halloweenparty" zouden gaan en dit tot 24.00 uur duurt. Dus even naar de mall en dan thuis rustig aan doen zodat we zo fris als een hoentje naar het feest van Mickey konden gaan. Alleen de mall is zo groot dat je er met een uurtje niet klaar bent. We zijn naar build a bear geweest, we zijn in een winkel geweest alleen gebasseerd op M&M’s (dus de snoepjes, maar ook hebbedingetjes, kleding en nog veel meer alleen van M&M’s) Romy heeft promdresses gepast en we hebben weer bij JC Penney een nieuw pak voor het werk gekocht.

promdress1 promdress2

Omdat het inmiddels ook lunchtijd was hebben we ook tussen de middag in de foodcourt van de mall wat gegeten bij Kentucky Fried Chicken. Uiteindelijk waren we om 16.30 uur weer terug in het huis, waar we dus tot 18.00 uur lekker rustig aan konden doen, want 18.00 uur moesten we naar Disney. Om even na 18.00 uur zaten we in de auto. De kaartjes lagen al klaar voor ons, waardoor we precies om 19.00 uur in de Magic Kingdom binnenstapten.

MNSSH

MNSSH2

We wilden heel graag naar de Big Thunder Mountain, maar helaas was deze wegens vernieuwing en onderhoud voor een maand gesloten. (We zijn dus heel blij dat we niet een gewone dag naar Disney zijn geweest, want dat zou zonde zijn geweest als je favoriete attractie het niet doet) We zijn daarom eerst maar bij de piraten van Pirates of the Caribean geweest. We hebben hier kapitein Jack Sparrow, kapitein Barbosa en nog veel meer bekenden gezien. Omdat het gelukkig nog erg warm was, 91°F, hebben we na de piraten Splash mountain gedaan (voor de niet kenners een waterattractie). Helemaal opgefrist en wel zijn we hierna naar Sleepy Hollow gegaan om daar heerlijke funnelcake te eten.

funnelcake

Terwijl we daar zaten kwam de parade langs. Deze speciale halloween parade was in 2001 heel leuk om te zien, maar dit keer viel hij wat tegen. Wel kwamen bijna alle Disneyfiguurtjes langs, zowel de goede als de slechte figuurtjes (heksen enzo). Na de funnelcake en de parade zijn we naar Fantasyland gegaan en hebben daar It’s a small world gedaan. De wachtrijen zijn tijdens de halloweenparty zo klein dat je maar maximaal 5 minuten in de rij staat. Hierna zijn we naar een 3D film van Donald Duck gegaan en toen we hiervan naar buiten kwamen begon het vuurwerk. We dachten dat we niet goed zouden staan, maar uiteindelijk bleek dat we precies in het midden stonden van al het vuurwerk.

vuurwerk vuurwerk2 vuurwerk3

En we hebben het al eerder meegemaakt in 2003 tijdens de fourth of July, maar hier in Amerika weten ze wat mooi vuurwerk is. Niet dat geknal zoals wij dat tijdens oud en nieuw te horen krijgen. Nadat het vuurwerk afgelopen was zijn we naar de nieuwe attractie van Stitch gegaan. Ook hier was geen lange wachtrij, we stonden namelijk als 2e, maar duurde het even voordat we naar binnen konden. We wisten niet wat we moesten verwachten en Disney kennende zou het wel een leuke attractie zijn. Maar helaas niets was minder waar. Het is een attractie die we als het aan ons ligt niet meer hoeven te doen.

Stitch

Na Stitch zijn we als Space Ranger naar Buzz Lightyear gegaan (ook hier was geen wachtrij). We hebben Buzz geholpen met het verslaan van Zurge en konden hierna met een gerust hart naar de attractie van Winnie the Pooh. Na de avonturen van Winnie the Pooh hebben we meegedaan aan de Indy 500 race. We hebben geen van drieën gewonnen. Omdat we het nog niet zat waren en Zurge weer het heelal begon te veroveren hebben wij als goedwillende Space rangers ons weer aangemeld om Buzz te helpen. Hier hadden we 2 sessies voor nodig (we hebben de attractie dus 2 keer gedaan) om Zurge eindelijk naar Verweggistan te verbannen. Als laatste hebben we een show van Monsters & Co. gedaan, deze show is erg lachwekkend en mensen uit het publiek werden op een hele vernuftige manier betrokken bij de show. Zeker het zien waard.

kasteel

Om 00.15 uur stonden we weer buiten de hekken van Disney’s Magic Kingdom en om 01.00 uur waren we weer in het huis. We hebben een hele leuke avond gehad bij Disney en hebben zelfs nog wat trick or treats op kunnen halen (snoepjes).