Temperatuur 88°F = 31,1°C

Vanmorgen waren we al om 9.00 uur bij Sea World. We wisten namelijk niet hoe laat de predatorstour zou beginnen en om zeker niet te laat te zijn, stonden we er dus op het moment dat het park openging. We waren ingedeeld voor de tour van 10.30 uur. Dus we hadden nog even de tijd om eerst bij de Dolphin cove te kijken. Hier kon je voorheen altijd dolfijnen aaien en van dichtbij bekijken. Nu moest je eerst voer (vis) kopen voordat je ze kon aaien. We waren hier dus zo weer weg. We zijn daarom maar bij de manatee’s en de alligators gaan kijken. Hier hoefden we niet voor te betalen. Na deze typische dieren uit Florida zijn we naar het stadion van Shamu gegaan om daar op onze gids voor de predatortour te wachten. Eerst gingen we backstage bij de orka’s en zagen we hoe de trainers zelfs voordat de show begon al druk bezig waren met van alles en nog wat.

Backstage at Believe Backstage at Believe2

Backstage at Believe3

Hier zijn we ongeveer een half uur geweest om vervolgens naar de haaien te gaan, letterlijk bedoeld natuurlijk. Ook hier gingen we achter de schermen een kijkje nemen en kregen een heleboel achtergrondinformatie. We mochten zelfs een haai aaien. Geen gevaarlijke haai, maar toch wel een haai.

haaien aaien haaien aaien2 haaien aaien3

De tour zou een uur duren, maar wij hebben er een uur en kwartier over gedaan. Onze gids Jim had een hoop te vertellen. Onder andere dat er per jaar maar 10 mensen door een haai worden gedood, maar dat er per jaar 1 miljoen haaien door mensen worden gedood. Wie is nou het gevaarlijkst van de twee vraag je je dan af. Na de tour konden we het park weer gewoon in en wij besloten om naar de dolfijnenshow te gaan. Deze show “blue horizons” hadden we in 2006 al gezien en wisten dat deze show echt knalde. Ook nu werden we niet teleurgesteld. Deze show is echt fantastisch. Je komt ogen te kort om alles goed te volgen. Omdat we niet echt wisten wat we hierna zouden gaan doen, hebben we maar een beetje door het park gewandeld totdat het tijd was om naar de “Believe” show van Shamu te gaan. Ook deze show was super….. Na deze show waren we nog steeds niet helemaal klaar met Shamu, we hadden namelijk nog een dinerdate met hem/haar. We konden al meteen naar binnen en we hadden tafel nummer 11. Deze tafel stond vlak naast het basin waar de orka zwom. Het buffet, een all you can eat buffet, was net als in 2006 uitgebreid met voor ieder wat wils.

Backstage at Believe4 Backstage at Believe5

We hadden nog maar net onze eerste bord leeggegeten en Shamu kwam even heel dichtbij ons om te buurten. Na het desert kwamen er nog wat trainers om gedag te zeggen en eventuele vragen te beantwoorden. Met deze maaltijd kwam er een eind aan onze dag in Sea World, maar natuurlijk niet voordat we onze tickets hadden ingewisseld voor en 2e dag gratis toegang voor Sea World. We weten nog niet of we hier gebruik van gaan maken, maar als we willen dan hebben we de kaartjes al in ons bezit. Morgen gaan we eerst rustig aan doen, om daarna naar een outletcenter te gaan om daar te kijken voor kleding en schoenen.